Florin Ilie vrea o promovare în Liga 1 și cu ”U” Cluj: ”Doar cu gândul acesta am venit.” Primele declarații ale fundașului după mutarea sub comanda lui Erik Lincar

Marius ANGHEL 24 Jan. 2022, 13:22 Liga 2
Florin Ilie vrea o promovare în Liga 1 și cu ”U” Cluj: ”Doar cu gândul acesta am venit.” Primele declarații ale fundașului după mutarea sub comanda lui Erik Lincar

Florin Ilie (29 de ani), a doua achiziție perfectată de ”U” Cluj în această campanie de transferuri, se întoarce în Liga 2 după un an și jumătate și speră să revină din nou în Liga 1, acolo unde în cariera sa a jucat pentru Concordia Chiajna, Corona Brașov, Gaz Metan Mediaș, Pandurii Târgu Jiu și UTA Arad.

Pentru formația arădeană, de care s-a despărțit în această iarnă, a evoluat în total, într-un sezon și jumătate, în 21 de meciuri de Liga 1. În campionatul aflat în desfășurare a prins pentru UTA doar minutele de prelungiri ale meciului cu FC Voluntari (2-0 la Arad), în care a intrat pe teren în minutul 89 în locul lui Passaglia. Pe lângă acestea, a evoluat și în jocul din 16-imile Cupei României cu ACSO Filiași, în care prim-divizionara s-a făcut de râs și a pierdut cu 0-1 partida cu echipa din Liga 3. În sezonul în care echipa arădeană a promovat din Liga 2, 2019-2020, a prins 28 de partide și a marcat un gol.

Florin Ilie, după mutarea la ”U” Cluj: ”Am venit cu gânduri mărețe”

Florin Ilie a semnat cu ”U” Cluj după un sezon actual dezamăgitor la UTA, însă speră să se impună la noua sa echipă și să obțină o nouă promovare în Liga 1.

”Un nou pas în carieră, un nou început, un nou capitol. Am venit cu gânduri mărețe, în primul rând, bineînțeles, cel de a promova în prima ligă”, a spus, într-un scurt interviu acordat pentru fcucluj.ro, Ilie, care în cariera sa a mai jucat pe Cluj Arena, ca adversar: ”E o atmosferă frumoasă. Acesta a fost și unul din motivele mele pentru care am venit aici. Sunt niște suporteri minunați. Sperăm să ne fie alături. Exact cum i-am întâlnit ca adversar, acum vor fi proprii noștri susținători. Un singur mesaj am pentru ei, să fie alături de echipă și să ne susțină până la capăt pentru că nu îi vom dezamăgi.”

”Sunt un jucător de echipă în primul rând”

Campion al Ligii 2 în sezonul 2019-2020, cu UTA, Florin Ilie e de părere că poate fi un plus pentru ”U” Cluj în lupta pentru promovare, datorită experienței sale.

”Doar cu gândul acesta am venit. Am acumulat o experiență destul de bună. Sunt șanse pentru promovare și cred în asta”, a declarat fundașul originar din Alba Iulia.

Provocat să se descrie, să-și spună, din punctul său de vedere, atuuri, Florin Ilie a spus: ”Personalitatea în joc. Sunt un jucător de echipă în primul rând. Calitatea principală pot să zic că este forța.”

În prezentarea pe care i-a făcut-o, ”U” Cluj consideră că Florin Ilie ”va fi un «turn de control» în centrul defensivei noastre”, una în care în prima parte a sezonului au fost jucători de bază Costinel Gugu și Denis Ispas, dar și Victor Dican, pe care clubul îl va ceda în această iarnă la FC Botoșani. În cariera sa, în Liga 2, Florin Ilie a evoluat pentru Poli Timișoara, FCM Baia Mare, Luceafărul Oradea, ASA Târgu Mureș, CS Mioveni, Sportul Snagov și UTA Arad.

https://www.youtube.com/watch?v=fKKU6X9nyJc

Foto și video: Universitatea Cluj

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-ilie-a-doua-achizitie-perfectata-de-u-cluj-fundasul-care-in-acest-sezon-aproape-ca-n-a-existat-la-uta-e-prezentat-de-noua-sa-echipa-drept-un-turn-de-control-in-cent-19217197

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-victor-dican-dorit-la-fc-botosani-de-valeriu-iftime-e-un-copil-inscris-la-doua-facultati-si-mi-au-cazut-toate-sigurantele-esti-fotbalist-sau-esti-inginer-copile-ga-19217009

Marius ANGHEL 24 Jan. 2022, 13:22 Liga 2
Pe aceeași temă