Florin Iacob nu dezarmează după înfrângerea suferită de UTA cu Turris Oltul: ”A fost un simplu accident.” Portarul știe care a fost problema și e încrezător: ”Vom promova în Liga 1 de pe primul loc, doar că suspansul va fi puțin mai mare acum”

Liga2.ro 10 Jul. 2020, 14:32 Liga 2
Florin Iacob nu dezarmează după înfrângerea suferită de UTA cu Turris Oltul: ”A fost un simplu accident.” Portarul știe care a fost problema și e încrezător: ”Vom promova în Liga 1 de pe primul loc, doar că suspansul va fi puțin mai mare acum”

Nici cel mai împătimit parior nu ar fi mers pe un eșec intern al echipei UTA, contra celor de la Turris Oltul, cu patru goluri încasate. În precedentele 12 confruntări disputate pe „Motorul”, liderul ligii secunde încasase un singur gol, contra Mioveniului (scor 1-1), adică singura echipă ce a plecat cu punct acasă.

Cu atât șocul a fost mai mare, inclusiv din partea antrenorului Laszlo Balint, care nu se aștepta ca apărarea să fie atât de permeabilă la meciul cu Turris Oltul, primul desfășurat în play-off-ul de promovare.

Florin Iacob spune că lipsa amicalelor e de vină: ”Am fi gestionat altfel multe dintre fazele meciului cu Turris”

Inclusiv portarul Florin Iacob și-a stricat recordul și a retrăit după aproape 6 ani neplăcerea unei „goleade”. „Apăram poarta Brașovului în Liga 1 și am pierdut la Astra cu 5-0. De atunci nu am mai luat atâtea goluri, maxim trei într-un meci. Nu e deloc plăcut ceea ce am trăit noi astăzi, iar principala explicație ar fi lipsa meciurilor amicale. Dacă am fi susținut teste cu echipe de nivelul nostru, sau măcar apropiat de el, am fi gestionat altfel multe dintre fazele meciului de azi. Nu e totuna că joci în familie și începi să cunoști intențiile și posibilitățile colegilor tăi și alta să ai în față alți jucători, care te pot surprinde. În general meciurile amicale sunt destinate să găsești și să repari greșelile pe care le comiți, dar noi nu am avut această posibilitate. Am jucat direct pe puncte și a văzut toată lumea ce a ieșit. Vă dați seama că ne pare extrem de rău că nu am debutat cu o victorie ce ne-ar fi apropiat și mai mult de obiectivul nostru, dar nu e nimic pierdut”, a spus, citat de Sport Arad, titularul dintre buturile utiste, Florin Iacob, la finalul meciului cu Turris Oltul, pierdut cu 4-3.

Florin Iacob a fost aproape să-și repare greșeala de la golul de 1-1 prin apărarea penalty-ului executat de Albert Voinea, când Turris Oltul a condus pentru prima dată în meci, cu 3-2. A sărit pe direcția în care mingea a fost trimisă, însă a trecut pe deasupra ei.

”Eu am aceeași totală încredere în colegii din fața mea, sper să aibă și ei în mine”

Iacob își recunoaște vina de la golul de 1-1, înscris de Dragoș Tescan, atunci când a respins în față la șutul lui Haită.

„Inițial, am zis că o să boxez balonul, iar apoi am vrut să-l prind și a ieșit acea respingere nefericită. După cum știu și fanii noștri, nu obișnuiesc să comit astfel de erori, dar, din păcate, s-a întâmplat acum. Însă, e mai puțin important cine a greșit la o fază sau alta. Așa cum câștigăm în 11, plus cei care vin de pe bancă, tot așa și pierdem. Eu am aceeași totală încredere în colegii din fața mea, sper să aibă și ei în mine, până la urmă am demonstrat cu toții de ceea ce suntem în stare ajungând pe primul loc. Astăzi, a fost un simplu accident, provocat și de absența suporterilor noștri de pe stadion, dar ne vom reveni”, a adăugat goalkeeperul de 26 de ani care nu va avea suportul publicului în tribune nici la următoarele patru jocuri din play-off.

”Important este să nu facem înmormântare după acest joc, ci să ne privim ochi în ochi”

Optimismul lui Florin Iacob nu se oprește aici. Portarul e încrezător că UTA își va reveni de la următorul meci, restanța cu Petrolul.

„Important este să nu facem înmormântare după acest joc, ci să ne privim ochi în ochi și să abordăm cu maximă încredere și determinare partida cu Petrolul. S-a format un grup prea puternic și unit la UTA pentru a se destrăma după o înfrângere, fie ea și una grea, cu patru goluri încasate. Eu rămân convins că vom promova în Liga 1 de pe primul loc, doar că suspansul va fi puțin mai mare acum. Trebuie să ținem capul ridicat și să demonstrăm în meciurile ce urmează că suntem cei mai buni”, a concluzionat portarul originar din Brașov, la fel ca antrenorul Laszlo Balint, cu care a mai colaborat la Unirea Tărlungeni, FC Brașov, ASA Târgu Mureș, Sportul Snagov și Metaloglobus.

Florin Iacob a încasat în total 13 goluri în cele 22 de meciuri jucate în sezonul ”înghețat” de Liga 2, fiind de departe cel mai bun portar din liga secundă conform cifrelor InStat. În meciul cu Turris Oltul, primul din play-off, a primit patru goluri.

UTA mai are meciuri cu Petrolul (acasă, miercuri, de la ora 18:30), CS Mioveni (depasare), Rapid (acasă) și Campionii FC Argeș (deplasare). Echipa arădeană e lider în play-off, cu 25 de puncte, cu unul mai puțin decât Turris Oltul, dar are și un meci mai puțin disputat față de teleormăneni.

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

https://liga2.prosport.ro/seria-1/uta-turris-oltul-e-al-treilea-meci-care-se-joaca-in-play-off-ul-de-promovare-din-liga-2-partida-de-la-arad-incepe-la-ora-1730-ce-au-spus-laszlo-balint-si-erik-lincar-inaintea-intalnirii-19138577

https://liga2.prosport.ro/seria-1/uta-si-petrolul-au-aflat-data-la-care-isi-desfasoara-restanta-din-prima-etapa-a-play-off-ului-meciul-fusese-amanat-din-cauza-cazurilor-pozitive-de-covid-19-de-la-echipa-ploiesteana-19138699

https://liga2.prosport.ro/seria-1/de-la-agonie-la-extaz-cum-au-trait-fanii-echipei-uta-stransi-in-centrul-orasului-arad-pentru-a-urmari-meciul-cu-turris-oltul-foto-si-video-19138706

https://liga2.prosport.ro/seria-1/laszlo-balint-a-remarcat-slabiciune-in-defensiva-si-lipsa-acelui-spirit-la-primul-meci-al-echipei-uta-in-play-off-insa-nu-vrea-alibiuri-trebuie-sa-fim-barbati-sa-nu-gasim-19138693

Liga2.ro 10 Jul. 2020, 14:32 Liga 2
Pe aceeași temă