FCU Craiova – FC Voluntari, derby-ul echipelor care au arătat, până acum, că se bat la promovare doar din vorbe. Florin Costea: ”Întâlnim o contracandidată, ambele vrem în Liga 1”

Andrei PASCU 20 Oct. 2024, 17:07 Liga 2
FCU Craiova – FC Voluntari, derby-ul echipelor care au arătat, până acum, că se bat la promovare doar din vorbe. Florin Costea: ”Întâlnim o contracandidată, ambele vrem în Liga 1”

În etapa a 10-a se întâlnesc echipele care vor promovarea doar la nivel declarativ, pentru că după scurgerea a nouă runde din Liga 2 nu au demonstrat că merită nici măcar în play-off. FCU Craiova și FC Voluntari vor juca luni, de la ora 16:30, iar întâlnirea va fi redată în format live-text pe Liga2.ro!

Oltenii și ilfovenii afirmă cu fiecare ocazie că vor să revină în SuperLiga României, dar jocurile și rezultatele au fost cel puțin slabe de cele mai multe ori. Chiar dacă FC Voluntari stă mai bine în clasament, să nu uităm că a fost pusă la punct de Unirea Ungheni, chiar pe terenul propriu, echipă care până la acel moment nu câștigase în campionat!

Florin Costea a prefațat în locul lui Marius Croitoru partida FCU Craiova – FC Voluntari

Investițiile au fost cu mult peste nivelul arătat de FCU Craiova și FC Voluntari, dar conducerile celor două cluburi afirmă că antrenorii primesc încredere, atât Marius Croitoru, cât și Claudiu Niculescu. Primul nu a venit nici de această dată să prefațeze jocul din runda a 10-a, așa cum a tot procedat în ultimele etape.

A fost trimis în locul său, la fel ca până acum, directorul sportiv Florin Costea, care a afirmat că jocul cu FC Voluntari va fi unul foarte complicat, doar că duelul îi va aduce aminte de prima divizie, acolo unde s-au tot întâlnit echipele în ultimele sezoane, ambele căzând în Liga 2 în vara care tocmai a trecut.

  • Faptul că FCU Craiova organizează și publică acele conferințe de presă premergătoare meciurilor din Liga 2 și nu numai este de apreciat. FC Voluntari este la nivelul unei echipe de județ în ceea ce privește comunicarea.

Luni, mai importante sunt cele trei puncte pentru FCU Craiova, pentru că FC Voluntari este destul de aproape de locurile de play-off, cumva surprinzător date fiind rezultatele oscilante, cu două victorii, o remiză și două eșecuri în ultimele cinci etape pentru trupa lui Claudiu Niculescu.

FCU Craiova, trei etape foarte slabe!

De partea cealaltă, FCU Craiova are trei meciuri fără succes în Liga 2, 1-1 cu CSM Focșani, 0-3 cu CS Afumați, 1-1 cu FC Bihor. Așadar, fără victorie cu echipe nou-promovate din Liga 3, dar oltenii continuă să creadă că vor urca în primul eșalon la finalul acestui sezon.

Ne așteaptă un meci greu, cu o echipă bună, o echipă care are jucători cu experiență în prima ligă. După părerea mea, va fi un meci frumos, între două echipe care erau obișnuite să se întâlnească în prima ligă. Din păcate pentru ambele echipe, acum se întâlnesc în Liga 2.

Vreau să câștigăm și să revenim acolo în față, unde ne este locul, pentru că acum nu stăm bine în campionat. Pauza a fost bună, am venit după rezultate mai slabe, ne-am antrenat bine, am avut și două ședințe de pregătire pe zi. Sper că se va vedea în bine cum ne-am pregătit în perioada asta.

FC Voluntari este o contracandidată a noastră, noi vrem să promovăm la rândul nostru. Noi nu am avut cel mai bun start de sezon, pe care îl doream, dar vreau să câștigăm și să îi depășim în clasament acum, mai ales că venim după o serie de rezultate în care nu am câștigat.

S-au marcat multe goluri între noi și Voluntari, chiar și anul trecut, în Cupa României. Mă aștept la un meci strâns, dar, în același timp, vreau să marcăm cu un gol mai mult și să luăm cele trei puncte.

Probabil că FC Voluntari are moral mai bun, dar important e ce vom face noi, trebuie să fim concentrați și să luăm cele trei puncte. (…)”, a declarat Florin Costea înainte partidei cu FC Voluntari.

FCU Craiova, locul 13 în Liga 2

În mod evident, FCU Craiova nu are cel mai bun parcurs de sezon până acum, ratând prezența în grupele Cupei României, după eșecul din play-off-ul, iar în Liga 2, după nouă meciuri, a adunat 13 puncte.

Clubul din Bănie se află pe locul 13 în clasamentul Ligii 2, fiind la egalitate cu Metalul Buzău, care are însă un meci în plus, dar și un golaveraj mai bun. FC Voluntari e pe locul 9, cu 15 puncte, la egalitate cu locul 10, Campionii FC Argeș, dar piteștenii au jucat deja în runda a 10-a.

Conferința de presă organizată de FCU Craiova înaintea jocului cu FC Voluntari:

Foto: Remus Badea (Sport Pictures) și FCU Craiova
Video: FCU Craiova

Andrei PASCU 20 Oct. 2024, 17:07 Liga 2
Pe aceeași temă