Flavius Stoican a numit echipele despre care crede că vor promova în prima ligă: ”Din punctul meu de vedere, ele vor termina pe primele două locuri”

Andrei PASCU 11 Feb. 2024, 17:02 Liga 2
Flavius Stoican a numit echipele despre care crede că vor promova în prima ligă: ”Din punctul meu de vedere, ele vor termina pe primele două locuri”

Flavius Stoican a comentat situația din Liga 2 în privința luptei pentru promovare. Antrenorul echipei CSM Reșița a numit formațiile care, din punctul său de vedere, vor urca în prima divizie la finalul play-off-ului, mai ales că primele două clasate din acest moment nu au dreptul de a juca în SuperLiga României.

CSC Șelimbăr și Corvinul Hunedoara sunt primele clasate în Liga 2, dar nu pot promova. De altfel, șanse mari de a fi în play-off are și Steaua, locul 7, la un punct de locul 6, Viitorul Pandurii, astfel că numărul total al cluburilor din play-off fără drept de promovare poate fi de trei.

Făcând un joc de imaginație, Flavius Stoican crede că în SuperLiga vor promova de pe primele două locuri Unirea Slobozia, locul 3, și Gloria Buzău, locul 5.

Flavius Stoican, convins că Unirea Slobozia și Gloria Buzău vor promova din Liga 2

Clasată pe locul 3 în Liga 2 la început de an, la egalitate cu poziția secundă, Unirea Slobozia este printre principalele favorite la promovarea în SuperLiga României, dacă luăm în calcul rezultatele și modul în care au arătat echipele în 15 etape de Liga 2, din sezonul regular mai fiind doar patru runde.

Formația pregătită de Adrian Mihalcea este la o victorie de play-off. Antrenorul a dus Unirea Slobozia, după 15 etape, la 31 de puncte, iar, când mai sunt trei etape din sezonul regular, are nouă puncte avans peste locul 7, Steaua.

Referitor la parcursul din Liga 2, din acest sezon, Unirea Slobozia este formația cu cea mai bună apărare și având nouă victorii, patru egaluri și două eșecuri până acum, în urma celor 15 meciuri disputate în sezonul regular.

Are un punct de recuperat în raport cu locul 1, CSC Șelimbăr, și este la egalitate cu locul 2, Corvinul Hunedoara. În 2024, Unirea Slobozia va debuta contra CSC Dumbrăvița, în deplasare.

Unirea Slobozia și Gloria Buzău, locurile 3 și 5 în Liga 2

De partea cealaltă, Gloria Buzău începe anul pe locul 5 în Liga 2, la șapte puncte de liderul CSC Șelimbăr și are avans de trei puncte peste locul 7, primul care la finalul sezonului regular nu duce în play-off, ocupat de Steaua.

În etapa a 16-a, prima din 2024, trupa din Crâng are meci în deplasare, cu Progresul Spartac, locul 20, ultimul.

”Cred că una din echipele cu șanse la promovare este Gloria Buzău. A doua cred că e Slobozia! Din punctul meu de vedere, cele două care vor promova direct sunt Unirea Slobozia și Gloria Buzău!”, a spus Flavius Stoican pentru Buzăul Sportiv.

Locurile 7-10, la un punct de play-off!

Înainte de prima rundă din 2024 din Liga 2, a 16-a a sezonului regular, pe locul 1 se află CSC Șelimbăr (32 de puncte). Locul 2 este ocupat de Corvinul Hunedoara (31 de puncte), iar locurile până la poziția a 6-a sunt ocupate de Unirea Slobozia (31 de puncte), CS Mioveni (26 de puncte), Gloria Buzău (25 de puncte) și Viitorul Pandurii (23 de puncte).

Șanse la top șase au și următoarele patru clasate cel puțin, Steaua, Concordia Chiajna, CSM Ceahlăul și FK Miercurea Ciuc, toate cu câte 22 de puncte.

Foto: Răzvan Păsărică și Valentin Macrea (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-cantonament-finalizat-in-turcia-19299377

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-victorie-in-turcia-pentru-csm-resita-19299367

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-si-concordia-egale-din-nou-pe-eugen-popescu-19299362

https://liga2.prosport.ro/seria-1/remiza-intre-csc-dumbravita-si-poli-timisoara-19299328

https://liga2.prosport.ro/seria-1/romania-u17-a-invins-republica-moldova-u17-19299345

Andrei PASCU 11 Feb. 2024, 17:02 Liga 2
Pe aceeași temă