Corvinul a ”electrocutat” CSM Slatina și a stat o zi în fruntea Ligii 2! Florin Maxim: ”Mi-a plăcut că nu le-am dat posibilități măcar să-și creeze situații de a marca”

Marius ANGHEL 25 Feb. 2024, 21:41 Liga 2

Corvinul a început cu dreptul partea a doua a sezonului de Liga 2, meciurile din 2024, câștigând la scor de neprezentare întâlnirea de pe teren propriu cu CSM Slatina. Cu 3-0 s-a impus, sâmbătă, trupa antrenată de Florin Maxim, toți marcatorii fiind la prima lor reușită în actuala ediție de campionat.

După jocul din etapa 16 a sezonului regular, Florin Maxim a spus că echipa sa nu a avut mari probleme în a se impune în fața oltenilor antrenați de Daniel Oprescu, fost selecționer la juniori.

Florin Maxim, după succesul Corvinului în fața Slatinei: ”A fost primul meci după vacanță și era normal ca băieții să intre mai greu în ritm”

Fundașul dreapta Flavius Iacob a deschis scorul norocos în minutul 29, după ce a centrat din dreapta careului, iar execuția sa s-a dus direct în vinclu, surprinzându-l pe Micu. În partea secundă a întâlnirii, fundașul stânga Mihai Velisar (66) și atacantul Andrei Hergheligiu (84) au marcat, primul cu un șut din stânga, la prima bară, sus, iar al doilea cu o execuție de efect, un lob din 16 metri peste portarul ieșit la întâmpinare.

Dacă Oprescu a spus că jucătorii săi au căzut mental după acel gol norocos al lui Iacob, Maxim a apreciat după meci că elevii săi nu au întâmpinat probleme din partea adversarilor. A încercat să motiveze și începutul mai slab de meci, spunând că Chindriș și compania au avut doar un antrenament disputat în ultimul timp pe terenul stadionului ”Mickael Klein” și că au avut nevoie de timp pentru a se reobișnui cu reperele. Niște alibiuri. Altfel, ce ar fi trebuit să spună antrenorul Slatinei, din moment ce jucătorii săi nu s-au antrenat și nu au jucat niciodată la Hunedoara!!

”A fost primul meci după vacanță și era normal ca băieții să intre mai greu în ritm, chiar dacă am avut acele meciuri amicale. Am făcut doar un antrenament pe teren propriu și era normal să se reobișnuiască cu reperele, cu lumea în tribune. Nu e ușor să stai aproape trei luni fără competiție.

Începutul nu pot să spun că a fost rău. A fost în nota jocului. Nici adversarul nu ne-a pus probleme. Știam că joacă acea minge lungă, mai ales prin introducerea lui Kayondo ca vârf de atac, care s-a bătut foarte bine pentru orice minge aruncată în spațiu liber. Mi-a plăcut la acest meci că nu le-am dat posibilități măcar să-și creeze situații de a marca. În urma unor mingi lungi aruncate au obținut două cornere și acolo puteam să fim taxați la o neatenție pe o deviere, dar, în rest, nu cred că ne-au pus probleme adversarii. După care, ușor-ușor, am intrat în joc, marcăm acel gol al lui Iacob, am intrat la pauză cu rezultatul pozitiv, cu 1-0, iar după au stat lucrurile mult mai așezat. Așa am văzut eu jocul”, a comentat Florin Maxim.

Antrenorul Corvinului, despre marcatorii contra Slatinei

Fundașii laterali Flavius Iacob și Mihai Velisar, cât și atacantul Andrei Hergheligiu, adică toți marcatorii acestui joc, s-au aflat la primul lor gol în actualul sezon, primii doi chiar la întâiul gol în Liga 2.

”Velisar a avut o fază identică în cantonament, în primul joc disputat acolo, cu o pătrundere după o pasă tot a lui Lupu, dacă nu mă înșel, sau Pîrvulescu, și a lovit bara. Îmi plac incursiunile. La fel și Iacob. Avem două benzi, două persoane care împing tot timpul jocul nostru. Mă bucură faptul că și Hergheligiu și-a revenit, e mult mai implicat. Toți vor avea minute. Mă bucură, în primul rând, victoria. Era necesară și trebuia obținută oricum”, a spus Maxim despre cei trei.

Antrenorul a mai spus că așteaptă zilele următoare pentru a vedea situația medicală a jucătorilor Mitran, Pîrvulescu și Hrezdac, ultimul alegându-se cu un dinte spart după ce și-a luat un pumn în gură, potrivit spuselor lui Maxim!

Corvinul, în victoria cu CSM Slatina: Lefter – F. Iacob, Lică, Ant. Manolache, Velisar – Bradu, M. Chindriș (cpt.)(Al. Neacșa 75′) – Lupu (Hergheligiu 75′), Nic. Pîrvulescu (Hrezdac 46′), T. Mitran (Seb. Ion 81′) – M. Coman. Rezerve neutilizate: Blaga – D. Pop, Y. Răducanu, Predică, Ad. Nicolae.

Ultimele trei meciuri din sezonul regular, ”o încălzire a play-off-ului”

După joc, în contextul în care liderul CSC Șelimbăr a avut programat meciul său pentru ziua de duminică, Corvinul a urcat pe locul 1 în clasament. La acel moment, cu alte trei jocuri rămase de jucat în etapa a 16-a, echipa hunedoreană nu avea asigurată matematic calificarea în play-off.

”Suntem aproape de play-off, mai sunt trei meciuri foarte importante, cu echipe care își doresc promovare. Vor fi niște meciuri puternice, cumva o încălzire a play-off-ului, dacă reușim să fim acolo. Nu avem nimic de pierdut în play-off. Trebuie să ne gândim și la meciul de Cupă, pentru că va fi un meci în fața propriilor suporteri și, cumva, trebuie să pregătim și acel meci”, a mai declarat Florin Maxim.

Duminică, CSC Șelimbăr a câștigat la Târgu Jiu, 3-0 cu Viitorul Pandurii, astfel că a revenit pe locul 1, iar Corvinul și Unirea Slobozia, aflate la egalitate de puncte, au picat înapoi pe locurile 2 și 3.

În etapa a 17-a, Corvinul are meci în deplasare la Gloria Buzău, vineri, 1 martie, de la ora 17:00. Gloria a câștigat duminică, la Buftea, cu 5-1 jocul cu Progresul Spartac. Între cele două adversare de vineri sunt șase puncte.

Rezumat Corvinul Hunedoara – CSM Slatina 3-0 și reacții Flavius Iacob, Andrei Hergheligiu şi Florin Maxim:

https://www.youtube.com/watch?v=SWefG2z2hpE

https://www.youtube.com/watch?v=P-oeBN8xmCg

 

Foto: Călin Corpaciu / Corvinul Hunedoara
Video: Corvinul Hunedoara 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-a-pierdut-la-scor-de-neprezentare-meciul-cu-corvinul-19300562

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-a-castigat-meciul-cu-viitorul-pandurii-19300869

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-16-liga-2-19300447

Marius ANGHEL 25 Feb. 2024, 21:41 Liga 2
Pe aceeași temă