FK Miercurea Ciuc defilează în acest sezon de Liga 2! A învins la scor și AFC Câmpulung Muscel, iar Robert Ilyeș vrea mai mult: ”Mă deranjează un pic golul primit.” Jucătorul căruia îi prevede ”un viitor luminos”

Marius ANGHEL 18 Aug. 2024, 14:45 Liga 2

FK Miercurea Ciuc are un început entuziasmant de Liga 2, cum nu a mai avut de când a ajuns în acest campionat, cu trei victorii în tot atâtea meciuri disputate, iar trupa harghiteană arată în acest moment ca fiind, poate, principala favorită a promovarea în prima ligă.

Echipa antrenată de Robert Ilyeș are cel puțin trei goluri marcate pe meci în acest de sezon 2024-2025, incluzând și partida din Cupa României, însă a și primit câte un gol pe joc, lucru care îl nemulțumește pe ”principal”.

AFC Câmpulung Muscel a fost ultima victimă a ciucanilor, iar Ilyeș spune că primul test cu adevărat important abia urmează.

FK Miercurea Ciuc a fost condusă acasă, însă și-a revenit rapid contra Muscelului și s-a impus la scor

După 3-1 cu Ceahlăul, 4-1 la Severin cu Viitorul Pandurii, 3-1 la Brașov cu Kids Tâmpa (Liga 3), acesta din urmă fiind un meci din Turul 3 al Cupei României, pentru FK Miercurea Ciuc a urmat un 4-1 acasă cu AFC Câmpulung Muscel, una dintre cele șase nou-promovate în Liga 2.

A fost primul joc din cele patru disputate în acest sezon în care echipa lui Robert Ilyeș a fost condusă, însă a reușit imediat egalarea și apoi s-a impus fără probleme.

Alexandru Enache a marcat primul, sâmbătă, pe stadionul Municipal din Miercurea Ciuc, în minutul 20, iar apoi ciucanii au făcut 3-1 până în pauză, prin reușitele lui Ervin Bakoș (21), Peter Gal-Andrezly (35) și Jozef Dolny (45+4 – penalty). În partea a doua a meciului a mai înscris doar Anderson Ceara (69).

”Am început meciul destul de bine, am avut ocazii, însă dintr-o mică eroare în defensivă am primit gol. Mă deranjează un pic, dar mă bucur că jucătorii au avut reacție și au reușit să egalăm imediat, apoi am preluat din nou inițiativa și sunt de părere că am dominat meciul în cele 90 de minute. Atât ca ocazii, cât și ca posesie”, a spus, la conferința de presă, Robert Ilyeș după meciul de la Miercurea Ciuc.

Ciucul marchează des, dar și primește gol. Robert Ilyeș: ”Jucăm fotbal, jucăm deschis și din acest motiv ies și atâtea situații în ambele părți”

Așadar, luând în calcul și meciul din Cupa României, FK Miercurea Ciuc are o medie de 3,5 goluri marcate pe jor și de 1 gol primit. Ținând cont doar de meciurile din campionat, ciucanii au o medie de 3,6 goluri marcate și de 1 gol primit.

Harghitenii au de departe cele mai multe goluri marcate, iar Robert Ilyeș a vorbit despre acest aspect care îi face echipa de temut în acest moment.

”Sunt de părere că echipa are încredere în ea în acest moment, deoarece cele trei victorii și meciul de Cupă au fost benefice. Dacă reușim să ducem mai departe acest joc și această mentalitate, atunci cu siguranță vin și alte victorii. Așa că sper că vom fi încrezători în continuare.

Mă bucur că toți jucătorii ajung să aibă ocazii, pentru că în sistemul pe care îl jucăm au șansa să ajungă în fața porții. Lucrăm foarte mult la aspectul tactic și din această cauză am ajuns, în afară de cele patru goluri marcate, să avem și alte multe situații foarte mari, patru-cinci.

Nu mai jucăm sistemul 4-3-3 și suntem puțin mai spectaculoși pe fază ofensivă, dar, în schimb, avem cam la toate meciurile probleme în partea defensivă. Știu, ăsta este riscul sistemului de joc pe care îl implementez, dar jucăm fotbal, jucăm deschis și din acest motiv ies și atâtea situații în ambele părți. Echipa a crescut față de anul trecut și cred că arătăm mult mai bine”, a vorbit Ilyeș, care conduce FK Miercurea Ciuc din martie 2023, deci de acum două sezoane.

Jozef Dolny și Ervin Bakoș au câte trei goluri marcate. Ilyeș, despre Bakoș: ”Îi prevăd un viitor luminos”

În campionat, în primele trei etape, nu a fost meci în care să nu înscrie Jozef Dolny, atacant slovac în vârstă de 32 de ani adus în lot în această vară. Însă Ervin Bakoș are și el tot trei goluri înscrise în primele trei runde, astfel că tânărul de 20 de ani adus la începutul anului 2023 de la Poli Timișoara are un început de sezon excelent.

Peter Gal-Andrezly, numit căpitan din acest sezon, a punctat și el de două ori, în ultimele două meciuri.

După jocul cu argeșenii, Ilyeș a fost întrebat despre forma bună arătată de Bakoș.

”Mă bucur pentru el. Este un jucător tânăr. Are ocazii în fiecare partidă, are inteligență de joc, este agil, are de toate. Îi prevăd un viitor luminos. Mă bucur că am ocazia să pregătesc un asemenea jucător, care nu se va opri aici, pentru că există și nivele mai înainte”, a comentat antrenorul echipei harghitene.

FK Miercurea Ciuc, în victoria cu AFC Câmpulung Muscel: M. Simon – Hegedus, Kelemen, Palmeș, Bloj, Csuros, Bakoș (Bodo 73′), Gal-Andrezly (cpt.)(J. Nagy 78′), Babati (Jebari 63′), Torvund (Anderson Ceara 63′), Dolny (Makrai 63′). Rezerve neutilizate: Karacsony – M. Kovacs, Vita, Gheralia.

Anderson Ceara, la prima reușită pentru FK Miercurea Ciuc: ”Am scăpat de imensa presiune de pe umeri”

Cel care a închis tabela în meciul cu muscelenii a fost brazilianul Anderson Ceara. Mijlocașul în vârstă de 25 de ani, adus la Miercurea Ciuc la începutul acestui an, deci din sezonul trecut, a reușit acum primul gol pentru echipa sa, în trei meciuri disputate în acest sezon, toate începute ca rezervă. În sezonul trecut a evoluat în 8 partide, de patru ori ca titular, și nu a marcat.

”Sunt foarte mulțumit de meci, mai ales de victorie și de golul marcat. Aștept de cinci luni să reușesc primul gol și sunt foarte fericit. Am scăpat de imensa presiune de pe umeri și mi-a conferit încredere mare ca să continui să muncesc și să marchet cât mai multe goluri pentru acest club.

Îmi place să fiu aici, este un loc foarte frumos, oamenii m-au primit bine. Sunt foarte fericit aici și sper că la finalul sezonului vom reuși promovarea, pentru a ridica clubul cât mai sus”, a spus Anderson Ceara, cu gura până la urechi, după meciul cu AFC Câmpulung Muscel.

Meciul cu CFC Argeș, ”testul cel mai important” pentru ciucani

Însă Robert Ilyeș este de părere că primul test cu adevărat important pentru echipa sa abia bine, în etapa a 4-a a Ligii 2, când FK Miercurea Ciuc va juca la Mioveni, contra Campionii FC Argeș. Partida încheie runda a patra, luni, 26 august, de la ora 17:00.

”Am avut jocuri cât de cât accesibile, am jucat cu echipe care nu au fost încă omogene, încă compacte. În schimb, urmează testul cel mai important pentru noi, pentru că FC Argeș este o echipă cu pretenții de prima ligă. Atunci o să vedem cam cum stăm cu adevărat și sperăm să ieșim cu bine și să să continuăm acest parcurs”, a spus Ilyeș la Metropola TV.

Argeșul joacă marți în etapa a 3-a, în deplasare la Oradea, cu FC Bihor, iar în primele două etape a scos patru puncte din întâlnirile cu Steaua (scor 0-0) și CSM Focșani (scor 2-0).

Declarațiile lui Robert Ilyeș și Costin Lazăr după FK Miercurea Ciuc – AFC Câmpulung Muscel 4-1:

https://www.youtube.com/watch?v=NxdUMnFgiYo

Rezumat FK Miercurea Ciuc – AFC Câmpulung Muscel 4-1:

https://www.youtube.com/watch?v=-qye42SEa3w

Foto și video: FK Miercurea Ciuc

Marius ANGHEL 18 Aug. 2024, 14:45 Liga 2
Pe aceeași temă