FK Miercurea Ciuc U19 începe drumul în UEFA Youth League! Pe cine întâlnește campioana României în turul 1 și peste cine poate da în runda secundă

Răzvan STÎNGĂ 31 Aug. 2022, 15:01 Liga 2
FK Miercurea Ciuc U19 începe drumul în UEFA Youth League! Pe cine întâlnește campioana României în turul 1 și peste cine poate da în runda secundă

FK Miercurea Ciuc U19, campioana României din sezonul trecut, și-a aflat azi, miercuri, 31 august, primul adversar pe care îl va întâlni în turul 1 al UEFA Youth League, competiție echivalentă cu UEFA Champions League dedicată echipelor sub 19 ani.

Ciucanii vor avea o dublă dificilă în prima rundă.

FK Miercurea Ciuc U19, duel cu Galatasaray U19 în turul 1 al UEFA Youth League

FK Miercurea Ciuc U19 s-a aflat în urne la tragerea la sorți care s-a desfășurat la Nyon (Elveția), iar în primul tur va întâlni echipa turcă Galatasaray U19.

Partida tur se va disputa la Miercurea Ciuc, la 14 septembrie, în timp ce manșa secundă este programată la Istanbul, la 5 octombrie.

În cazul în care va reuși să treacă de Galatasaray U19, FK Miercurea Ciuc U19 știe de pe acum pe cine va înfrunta în runda a doua.

În cazul unui succes cu turcii, ciucanii vor întâlni, tot în dublă manșă, învingătoarea duelului Rukh Lviv (Ucraina)  – Zaglebie Lubin (Polonia).

Turul 2 va avea loc 26 octombrie, manșa tur, respectiv 2 noiembrie, manșa a doua.

Tabloul complet al meciurilor din turul 1 al Ligii Campionilor U19, conform UEFA:

Omonoia Nicolsia (CIP) vs Steaua Roșie Belgrad (SRB)
Young Boys (ELV) vs Domzale (SLO)
Genk (BEL) vs Slavia Praga (CEH)
Nantes (FRA) vs Pyunik (ARM)
AZ Alkmaar (OLA) vs Shamrock Rovers (IRL)
AIK (SUE) vs Racin  Union (LUX)
Molde (NOR) vs Hibernian (SCO)
Coleraine (IRN) vs Pobeda (MAC)
MTK Budapest (UNG) vs Jelgava (LET)
Žalgiris Vilnius (LIT) vs Trencin (SVC)
Hajduk Split (CRO) vs Gabala (AZE)
Rukh Lviv (UCR) vs Zaglebie Lubin (POL)
Ashdod (ISR) vs Borac Banja Luka (BOS)
Slavia Sofia (BUL) vs Panathinaikos (GRE)
Astana (KAZ) vs Apolonia (ALB)
FK Miercurea Ciuc (ROM) vs Galatasaray (TUR)

FK Miercurea Ciuc U19, pentru a doua oară la rând campiona României. A triumfat și în Cupa Elitelor

FK Miercurea Ciuc arată prin rezultatele pe care le înregistrează la juniori că are în acest moment, poate, cea mai performantă academie de fotbal din România.

A demonstrat-o pentru al doilea an la rând cu grupa sub 19 a clubului, cea mai importantă grupă de juniori, care a câștigat din nou Liga Elitelor rezervată acestei categorii de vârstă, în sezonul trecut, 2021-2022.

În finala desfășurată pe stadionul Rapid – Giulești, la finalul lunii mai, acolo unde cu o săptămână înainte câștiga și Cupa Elitelor U19, 1-0 în fața celor de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe U19, echipa antrenată de Norbert Demeny s-a impus la scor de neprezentare în fața Universității Cluj, scor 3-0.

  • În sezonul trecut, la prima participare în UEFA Youth League, FK Miercurea Ciuc U19 a pierdut în Turul 1 cu francezii de la Angers U19 (0-2 la Miercurea Ciuc și 0-3 la Angers).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-ridica-o-problema-majora-in-liga-2-ce-se-intampla-daca-trei-sau-patru-echipe-care-nu-au-drept-de-promovare-ajung-in-play-off-situatia-incredibila-avansata-de-antr-19243360

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-e-la-cel-mai-slab-start-de-sezon-de-cand-e-in-liga-2-ovidiu-herea-spera-ca-echipa-sa-si-revina-avem-niste-ambitii-atacantul-scrie-istorie-la-clubul-bucurestean-19243352

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-vrea-promovarea-dar-lipsurile-sunt-mai-mari-decat-se-vad-la-suprafata-ovidiu-burca-sincer-am-adus-bucatari-inca-nu-avem-magazioner-revenirea-in-elita-fotbalului-trebuie-sa-se-fa-19243304

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-are-un-inceput-de-sezon-aproape-perfect-razvan-tincu-isi-avertizeaza-coechipierii-si-victoriile-sunt-greu-de-gestionat-fundasul-despre-presiunea-de-la-echipa-si-meciul-19243291

Răzvan STÎNGĂ 31 Aug. 2022, 15:01 Liga 2
Pe aceeași temă