FK Miercurea Ciuc termină încrezătoare Liga 2 și intră devreme în vacanță. Concluziile finale ale lui Robert Ilyeș după partida cu CS Comunal Șelimbăr și planurile pentru vară

Andrei PASCU 06 May. 2023, 17:48 Liga 2
FK Miercurea Ciuc termină încrezătoare Liga 2 și intră devreme în vacanță. Concluziile finale ale lui Robert Ilyeș după partida cu CS Comunal Șelimbăr și planurile pentru vară

FK Miercurea Ciuc nu a făcut deplasarea pentru partida din ultima etapă a play-out-ului, cu CS Comunal Șelimbăr, de la Râmnicu Vâlcea, și alături de antrenorul Robert Ilyeș, care a rămas acasă din cauza unor probleme. Cu toate acestea, a reușit să câștige cu 3-1.

FK Miercurea Ciuc, 3-1 cu CS Comunal Șelimbăr, în ultima etapă

FK Miercurea Ciuc a arătat tot mai bine în ultimele etape, iar acest detaliu este scos în evidență și de locul ocupat în Grupa A a play-out-ului, 1. Chiar Ilyeș a recunoscut, la finalul întâlnirii cu sibienii, că jucătorii au avut o evoluție pe placul său în ultimele confruntări din Liga 2.

În privința desfășurării confruntării dintre ciucani și CS Comunal Șelimbăr, victoria a fost adusă în urma golurilor lui Richard Jelena (min. 32), Peter Gal-Andrezly (min. 40) și Claudiu Apro (min. 90). De partea cealaltă, CS Comunal Șelimbăr a punctat prin Ionuț Năstăsie (min. 45+2), de la 11 metri.

  • FK Miercurea Ciuc: Gyenge – Eperjesi (L. Kovacs 64′), Kelemen (cpt.), Apro, M. Kovacs – Gal-Andrezly (Gheralia 85′), Veres, Szondi (Vita 85′), El Sawy (Schieb 64′) – Jebari, Jelena (Stancic 85′)
    Rezerve neutilizate: Moga – Romeo, Panos

Robert Ilyeș, foarte bucuros după CS Comunal Șelimbăr – FK Miercurea Ciuc: ”Felicit echipa, se vede o îmbunătățire”

Robert Ilyeș a lăudat evoluția echipei sale, remarcând o creștere de formă odată cu venirea sa și cu trecerea timpului, dar situația se va schimba din vară, pentru că FK Miercurea Ciuc va face câteva schimbări importante de lot.

Am văzut meciul de acasă, chiar vreau să felicit echipa, se vede o îmbunătățire a jocului, jucăm un fotbal plăcut. Sunt fericit că am terminat și play-out-ul pe primul loc. Am spus, după prima săptămână de antrenamente, că valoarea echipei e una ridicată, i-am spus conducerii că vreau să lucrez cu jucătorii din lot, dar, din păcate, mai mulți vor pleca.

Îmi pare rău că pleacă, pentru că știu ce grup am găsit, chiar îmi pare rău de anumiți jucători”, a spus Robert Ilyeș pentru Sport Total FM.

FK Miercurea Ciuc intră în vacanță după jocul cu CS Comunal Șelimbăr

Chiar dacă e o lungă pauză competițională până la începutul sezonului următor de Liga 2, stagiunea care vine urmând să programeze prima rundă peste exact trei luni, la 5 august, Robert Ilyeș a decis să le dea liber jucătorilor săi încă de acum.

Pentru antrenor și conducere urmează o perioadă activă însă, pentru conturarea lotului cu care va fi abordat anul fotbalistic 2023/2024.

Nu știu ce va fi din vară, deocamdată nu avem nimic concret, nu m-am așezat la masă cu conducerea, să stabili lotul, nici ce vom face în viitor. Vom clarifica în zilele următoare lotul pentru sezonul următor, dar vom lua vacanță de acum.

După un campionat și un play-out, nu mai poți motiva jucătorii, riști să se certe. Aici, toată lumea se gândește la familie, mai ales străinii, și este foarte greu pentru un antrenor să îi mai țină la antrenamente.

E mult mai bine pentru un antrenor ca jucătorii să revină încărcați și cu energie pozitivă înapoi”, a mai spus antrenorul.

FK Miercurea Ciuc, locul 1 în Grupa A a play-out-ului de Liga 2

FK Miercurea Ciuc a terminat pe locul 1 în Grupa A a play-out-ului de Liga 2, cu 39 de puncte, la trei lungimi de locul 2, CS Comunal Șelimbăr, și la cinci puncte de locul 3, Unirea Slobozia. În prima rundă din play-out, ciucanii au trecut de CSM Slatina, 2-0, partidă la care Ilyeș s-a aflat în tribunele stadionului, înainte să semneze contractul, iar ulterior au făcut 1-2 cu Poli Timișoara, la primul meci cu antrenorul pe bancă.

A venit victoria, scor 2-1, cu Metaloglobus, iar ulterior a fost înregistrată remiza cu Minaur Baia Mare, 1-1. Sezonul a fost încheiat, așadar, cu două victorii la rând, 3-1 cu Unirea Slobozia și 3-1 cu CS Comunal Șelimbăr.

Foto: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-unirea-dej-se-joaca-de-la-ora-1445-meciul-arbitrat-de-acelasi-central-care-a-condus-si-jocul-din-sezonul-regular-cand-s-au-impus-clujenii-19269445

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-constanta-final-de-liga-2-cu-victorie-cu-concordia-chiajna-19269543

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-in-barajul-pentru-mentinerea-in-liga-2-19269525

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-ultima-etapa-din-play-out-astazi-aflam-a-doua-echipa-care-va-merge-la-barajul-de-mentinere-19269440

 

 

Andrei PASCU 06 May. 2023, 17:48 Liga 2
Pe aceeași temă