Finala pentru ultimul loc din play-off se joacă în Harghita! FK Miercurea Ciuc și Ceahlăul pot face pasul decisiv în grupa pentru promovare cu o victorie în meciul direct. Declarațiile nemțenilor

Marius ANGHEL 08 Mar. 2024, 11:51 Liga 2
Finala pentru ultimul loc din play-off se joacă în Harghita! FK Miercurea Ciuc și Ceahlăul pot face pasul decisiv în grupa pentru promovare cu o victorie în meciul direct. Declarațiile nemțenilor

FK Miercurea Ciuc și Ceahlăul Piatra Neamț dispută duminică, de la ora 12:00, meciul sezonului pentru ele, în etapa a 18-a a Ligii 2, penultima a sezonului regular.

Cele două formații sunt vecine de clasament – locurile 7, respectiv 6, au același număr de puncte – 28 și cine câștigă va juca cu siguranță în play-off. Amândouă echipele au și varianta unei remize, dar în acest caz depind de rezultatele Mioveniului.

FK Miercurea Ciuc și Ceahlăul joacă în meci direct pentru calificarea în play-off

În urmă cu cinci etape, în data de 13 noiembrie, FK Miercurea Ciuc pierdea pe terenul Stelei la limită, 0-1, iar ciucanii erau pe locul 14, cu 16 puncte. A urmat o serie excelentă de patru victorii consecutive ce a adus formația harghiteană în buza play-off-ului, cu șanse reale de calificare. Trupa lui Robert Ilyeș este acum la mâna ei, ca și Ceahlăul de altfel, iar cu o victorie în fața nemțenilor poate face pasul decisiv spre grupa de promovare.

Echipa pregătită de Cristian Pustai își asigură în proporție de 99 la sută locul 6 în cazul unei victorii, ținând cont că în ultima rundă va juca acasă cu cea mai slabă formație din campionat, Progresul Spartac.

Ambele echipe au și varianta remizei, însă vor depinde de rezultatele Mioveniului. Asta pentru că, în cazul în care argeșenii obțin doar trei puncte în ultimele două etape, iar FK Miercurea Ciuc și Ceahlăul remizează în meci direct și își câștigă ultimul joc, toate cele trei formații ar face 32 de puncte. Iar la clasament în trei, Ceahlăul ratează play-off-ul, întrucât ar avea un singur punct, sub Mioveni (4) și Miercurea Ciuc (2). De aceea, pentru a nu sta cu emoții în ultima rundă, formațiile care joacă duminică la Miercurea Ciuc sunt obligate să câștige pentru a juca în grupa pentru promovare, unde ar avea asigurat un loc în baraj.

Nemțenii sunt încrezători că pot câștiga la Miercurea Ciuc. Mihai Neicuțescu a subliniat punctele slabe ale harghitenilor

La conferința de presă premergătoare ”finalei” de la Miercurea Ciuc, clubul Ceahlăul i-a adus în fața jurnaliștilor pe fotbaliștii Mihai Neicuțescu și Tudor Oltean, aceștia fiind însoțiți de președintele executiv Cătălin Anton.

Cu toții s-au arătat optimiști că Ceahlăul poate face pasul decisiv spre play-off cu o rundă înainte de finalul sezonului regular.

Mihai Neicuțescu spune că nu simte o presiune în plus și este convins că Ceahlăul poate specula părțile mai slabe ale adversarilor.

”Calculele sunt foarte simple. Avem nevoie de cele trei puncte la Miercurea Ciuc, dar și de cele de pe teren propriu cu Progresul Spartac pentru a ne asigura locul în play-off. Nu cred că este o presiune în plus, în fiecare meci ai presiune. Nu cred că este cineva în vestiar care să nu-și dorească accederea în play-off. Întâlnim o echipă destul de puternică, mai ales pe teren propriu, arțăgoasă, agresivă, dar au și ei minusurile lor. Mi se par destul de lenți pe fază de construcție, poate și pe tranziția negativă suferă un pic, mai ales că noi avem în față jucători de viteză, care pot face diferența în orice moment. Suntem o echipă care încearcă să joace, să paseze, cu niște trasee de joc, cred că terenul bun de la Miercurea Ciuc poate fi un avantaj pentru noi. Știm ce avem de făcut pentru a obține victoria”, a declarat Mihai Neicuțescu, acesta fiind completat de Tudor Oltean: ”Va fi un meci dificil, mergem acolo să luăm cele trei puncte. Întâlnim o echipă agresivă, mai ales acasă, dar nu ne temem, ne dorim să câștigăm.”

Cătălin Anton: ”Victoria este singura opțiune, nu ne dorim să ajungem la situația unui clasament în trei”

Și președintele Cătălin Anton a vorbit doar despre varianta victoriei, subliniind faptul că nemțenii nu-și doresc să ajungă la un clasament în trei cu Mioveni și Miercurea Ciuc la final de sezon regular.

”Mergem să câștigăm, nu avem decât o opțiune. Chiar dacă echipa gazdă vine după patru victorii, noi mergem să luăm toate cele trei puncte, pentru că nu ne dorim să ajungem în situația nefericită de a avea un clasament în trei cu Mioveni și Miercurea Ciuc, caz în care am fi cei mai defavorizați. Eu am încredere că echipa poate câștiga ultimele două meciuri, la Miercurea Ciuc și acasă cu Progresul Spartac și sperăm ca după ultima etapă să facem o fiesta neamțeană”, a declarat Cătălin Anton.

Ceahlăul va avea o primă specială din partea finanțatorului Anton Măzărianu

Finanțatorul Anton Măzărianu a declarat pentru Liga2.ro că jucătorii vor avea o primă specială pentru acest meci.

”Este un meci cât o finală și sperăm să se termine cu bine, să câștigăm și să mergem în play-off. Avem și varianta unei remize, dar noi ne dorim să câștigăm și să ne asigurăm în mare măsură locul 6. Sperăm să avem parte de un arbitraj corect și să jucăm doar împotriva celor 11 jucători adverși de pe teren. Am făcut o solicitare pentru o brigadă FIFA, este dreptul nostru să facem acest lucru, vom vedea dacă va fi acceptată. Ne-am bucura foarte mult dacă ar fi acceptată, pentru a nu exista suspiciuni ulterioare. Determinarea poate fi atuul nostru, ne dorim foarte mult să fim în play-off, iar de acolo firesc că vom ținti promovarea. O prezență între primele șase ar însemna o surpriză uriașă, dacă ne gândim că anul trecut pe vremea asta eram în Liga a 3-a. Băieții vor avea și o primă specială. Important este ca ei să dea totul pe teren și să arate că merită să joace în play-off”, a declarat Măzărianu.

Nemțenii au solicitat arbitri FIFA pentru un meci din Liga 2!

La începutul săptămânii, conducerea clubului Ceahlăului a solicitat FRF și CCA, printr-o adresă oficială, arbitri FIFA la partida cu FK Miercurea Ciuc.

”Partida de la Miercurea Ciuc va stabili, în mare măsură, una dintre echipele participante în play-off-ul Ligii 2. Este un meci foarte important, decisiv pentru ambele formații, de aceea am solicitat arbitri FIFA. Cred că un astfel de joc merită un arbitraj de nivelul primei ligi. Ne dorim un arbitraj corect, echidistant, care să nu influențeze în niciun fel rezultatul, iar echipa mai bună să câștige pe teren. Și sunt convins că vom avea parte de un arbitraj corect”, declara, pentru Liga2.ro, președintele executiv Cătălin Anton.

Cătălin Anton, Mihai Neicuțescu și Tudor Oltean, declarații înainte de FK Miercurea Ciuc – Ceahlăul:

Video: Monitor TV

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-vrea-arbitri-fifa-la-meciul-cu-fk-miercurea-ciuc-19301784

https://liga2.prosport.ro/seria-1/comunicat-al-fk-miercurea-ciuc-inainte-de-jocul-cu-acsm-ceahlaul-19301798

https://liga2.prosport.ro/seria-1/constantin-schumacher-crede-ca-echipele-fara-drept-de-promovare-nu-trebuie-sa-faca-parte-din-play-off-19301882

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapei-18-din-liga-2-si-meciurile-care-vor-fi-televizate-19301648

Marius ANGHEL 08 Mar. 2024, 11:51 Liga 2
Pe aceeași temă