FK Miercurea Ciuc s-a încurcat de vecinii din Brașov și a ratat play-off-ul. Valentin Suciu: ”Ne-am pierdut cu firea… Nu am avut minte limpede”

Adi MARICA, Marius ANGHEL 13 Mar. 2022, 12:12 Liga 2

FK Miercurea Ciuc a avut calificarea în play-off-ul Ligii 2 în mână, însă a scăpat-o printre degete chiar în ultima etapă a sezonului regular, pe teren propriu. Echipa din Harghita avea nevoie de o victorie cu FC Brașov, o adversară mult mai slab clasată, dar nu a obținut-o, spre disperarea unui stadion plin ochi după ce restricțiile pandemice au fost ridicate.

1-1 s-a terminat jocul dintre FK Miercurea Ciuc și FC Brașov, pe stadionul Municipal din Miercurea Ciuc, în etapa a 19-a a Ligii 2, după golurile marcate de Salvatore Marrone (40′), pentru ciucani, respectiv Eduard Lambrinoc (42′), pentru brașoveni.

Valentin Suciu, după ce FK Miercurea Ciuc a ratat accederea în play-off: ”Ne-a lipsit acea minte limpede

Harghitenii se puteau califica în play-off și cu un egal, cu condiția ca FC Buzău să piardă acasă cu Concordia Chiajna, lucru care s-a întâmplat (scor 0-1), iar Unirea Slobozia să nu câștige meciul de pe teren propriu cu Ripensia, fapt care nu s-a petrecut (scor 1-0).

Ciucanii au ratat, astfel, să joace pentru al doilea an consecutiv în play-off-ul Ligii 2, în sezonul trecut terminând pe locul 5, deci ratând să joacă măcar la baraj de promovare.

Antrenorul Valentin Suciu nu și-a ascuns dezamăgirea după ce elevii săi n-au putut învinge FC Brașov. ”Este foarte greu de caracterizat meciul de astăzi, ne-am pierdut cu firea, nu am avut mintea limpede. Din păcate, nu ne-am organizat așa cum ne-am dorit și asta s-a văzut în rezultatul final. Am avut foarte multe ocazii să marcăm goluri, nu gol, ci goluri, dar ne-a lipsit acea minte limpede”, a spus Suciu la finalul jocului.

FK Miercurea Ciuc în meciul cu FC Brașov: Gyenge – R. Takacs, Gergely, Apro, Marrone – Csuros (cpt.), L. Kovacs (Metoyan 69′), Jebari (Bara 90+1′), Gal-Andrezly (Ivanovici 79′) – Jelena, Schieb (Rodri Hernando 80′). Rezerve neutilizate: Moga – Szondi, Csiszer, Bărăbaș, Bujdoso.

Ciucanii își vor stabili obiectivul în play-out

FK Miercurea Ciuc a avut același număr de puncte ca Unirea Slobozia, clasata pe locul 6, ultima echipă care a mers în play-off, însă departajarea dintre ele s-a făcut pe baza golaverajului general, unul superior pentru ialomițeni, 33-13 (20) față de 32-23 (9). Primul criteriu a fost cel al rezultatului direct dintre echipe, însă acestea au terminat la egalitate la Miercurea Ciuc, scor 0-0, în etapa a 15-a.

Întrebat despre strategia pe care o va aborda în play-out, dacă va miza pe jucătorii tineri, Suciu a spus ca va discuta mai întâi cu șefii clubului. ”Este prea devreme. Mai întâi trebuie să am o discuție cu conducerea, să vedem ce obiectiv ne propunem și apoi vom vedea”, a încheiat antrenorul ciucanilor.

FK Miercurea Ciuc avea ca obiectiv promovarea în play-off, însă nu neapărat și promovarea în Liga 1, fiindcă clubul din Harghita are strategia pașilor mici și siguri, rolul ei principal fiind, mai degrabă, să crească tineri jucători de etnie maghiară.

FK Miercurea Ciuc nu are emoții cu retrogradarea în Grupa A a play-out-ului Ligii 2

Cu 33 de puncte și clasată pe locul 7 la finalul sezonului regular al Ligii 2, FK Miercurea Ciuc merge în Grupa A a play-out-ului, alături de Metaloglobus București, Politehnica Iași, CS Comunal Șelimbăr, Politehnica Timișoara, Dunărea Călărași și Dacia Unirea Brăila.

Teoretic, din această grupă sunt ca și retrogradate Dunărea Călărași (7 puncte) și Dacia Unirea Brăila (2 puncte), iar pentru locul de baraj se vor da lupte grele între Poli Timișoara (21 puncte), Șelimbăr (23 puncte) și Poli Iași (25 puncte).

Programul complet din play-out îl vor afla luni, când la sediul FRF are loc tragerea la sorți.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Zoltan Pal (FK Miercurea Ciuc)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-a-tras-ciucul-in-play-out-calin-moldovan-dupa-remiza-de-la-miercurea-ciuc-toata-lumea-ne-dadea-ca-victima-sigura-a-fost-un-meci-de-lupta-si-cred-ca-rezultatul-este-echitabil-19222965

https://liga2.prosport.ro/seria-1/componenta-celor-doua-grupe-de-play-out-ale-ligii-2-poli-timisoara-poli-iasi-si-fc-brasov-printre-echipele-care-se-vor-lupta-pentru-a-evita-barajul-de-mentinere-retrogradare-19222905

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-si-unirea-slobozia-sunt-ultimele-echipe-calificate-in-play-off-ul-ligii-2-ialomitenii-sunt-marea-surpriza-dupa-ce-au-profitat-de-rezultatele-celor-de-la-fc-buzau-si-fk-miercurea-ci-19222864

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-critic-la-adresa-sistemului-din-play-out-o-echipa-cu-mai-multe-puncte-poate-retrograda-iar-una-cu-mai-putine-puncte-s-ar-putea-nici-baraj-sa-nu-joace-nu-stiu-ce-echitate-poa-19223113

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-etapa-a-sezonului-regular-de-liga-2-opt-meciuri-sunt-programate-de-la-ora-1400-azi-aflam-ultimele-doua-echipe-calificate-in-play-off-respectiv-componenta-grupelor-de-play-out-19222782

Adi MARICA, Marius ANGHEL 13 Mar. 2022, 12:12 Liga 2
Pe aceeași temă