FK Miercurea Ciuc merge la victorie la Reșița, pe terenul unei alte echipe neînvinse în acest sezon. Robert Ilyeș apreciază jocul trupei lui Flavius Stoican și anticipează un meci strâns: ”Cine va marca prima va obține, mai mult ca sigur, victoria”

Marius ANGHEL 15 Sep. 2024, 15:41 Liga 2
FK Miercurea Ciuc merge la victorie la Reșița, pe terenul unei alte echipe neînvinse în acest sezon. Robert Ilyeș apreciază jocul trupei lui Flavius Stoican și anticipează un meci strâns: ”Cine va marca prima va obține, mai mult ca sigur, victoria”

Unul dintre meciurile tari ale etapei a 6-a a Ligii 2, programat chiar în încheierea rundei, marți, 17 septembrie, de la ora 17:00, aduce față în față două formații care se aflau pe podiumul clasamentului înainte de debutul etapei. A treia clasată, ACSM Reșița, acum coborâtă pe locul 7, întâlnește liderul detașat FK Miercurea Ciuc.

Va fi și un duel între antrenorii celor două formații, doi foști fotbaliști importanți din fotbalul românesc, Flavius Stoican și Robert Ilyeș, acesta din urmă fiind la începutul carierei de ”principal”, Ciucul fiind singura echipă pe care a condus-o în noua postură.

”Echipa care va marca prima va obține, mai mult ca sigur, victoria”, este de părere Ilyeș, înaintea jocului de la Reșița.

FK Miercurea Ciuc joacă la Reșița în etapa 6 a Ligii 2, Robert Ilyeș apreciază evoluția echipei lui Flavius Stoican

După ce Slatina a pierdut, surprinzător, la Buzău, 0-1 cu nou-promovata Metalul, FK Miercurea Ciuc și ACSM Reșița, care se vor întâlni marți, în Valea Domanului, au rămas două dintre cele trei rămase neînvinse în acest sezon. A treia este Steaua.

Una dintre echipele din Reșița și Miercurea Ciuc poate pierde în jocul direct din etapa a 6-a, însă, indiferent de rezultat, formația harghiteană va rămâne liderul clasamentului cel puțin încă o etapă.

Robert Ilyeș a avut cuvinte de laudă pentru viitorul adversar. ”Cu siguranță nu vom avea un meci ușor. Suntem conștienți că vom evolua împotriva unei echipe de calitate, care pune accentul pe posesie. La acest capitol au fost mult peste adversari în fiecare din cele cinci partide de campionat de până acum. Sincer, îmi place jocul lor, joacă un fotbal frumos. Acest fapt se reflectă și prin prisma clasamentului, așa că nu este o întâmplare că în cinci meciuri plus cele două de Cupă, în șapte partide, au rămas invincibili.
Va fi, cu siguranță, un meci care pe care, în care echipa care va marca prima va obține, mai mult ca sigur, victoria”, a vorbit antrenorul echipei FK Miercurea Ciuc în cadrul conferinței de presă organizată de club.

La Reșița, cel mai important meci de până acum pentru ciucani, în campionat: ”Este o echipă închegată în totalitate”

Dacă înaintea meciului din etapa 4, în deplasare la Campionii FC Argeș, Ilyeș spunea că pentru jucătorii săi urmează cel mai important test din debutul sezonului, pentru a vedea adevărata față a echipei, joc câștigat cu scorul de 1-0, acum, antrenorul harghitenilor transmite că se așteptă la cel mai greu meci de până acum.

”Fără doar și poate. Față de adversarii pe care i-am întâlnit până acum, este o echipă închegată în totalitate, deoarece au păstrat și ei în proporție de 80-90 la sută lotul. A rămas și antrenorul și, așa cum au declarat și ei, de la instalarea lui încă nu au pierdut acasă. În plus, să nu uităm, că vor fi împinși de la spate de mii de suporteri. Ca urmare, ne așteptăm la un meci dificil, însă, țin să cred, că în această săptămână am reușit să ne pregătim din toate punctele de vedere. A rămas să le mai transmit băieților câteva detalii, să mai facem o analiză video și cred că până la meciul de marți vom fi pregătiți mental, fizic și tactic pentru a face totul în vederea obținerii celor trei puncte”, a spus Robert Ilyeș.

Acesta consideră că pauza avută de echipe pe durata acțiunilor naționalelor a fost benefică sau potrivnică, chiar dacă înaintede momentul întreruperii campionatului FK Miercurea Ciuc se afla într-o formă excelentă: ”Aceasta nu poate fi o problemă, deoarece după șirul de meciuri pe care le-am avut, au avut nevoie și jucătorii de un respiro în sânul familiei. Cred că toată lumea a profitat de întrerupere, așa că eu, ca antrenor, sau noi, ca staff tehnic, am avut la dispoziție o perioadă de zece zile de antrenamente, așa că suntem în totalitate pregătiți pentru meciul următor, avem încredere în noi și sper că vom reuși să ne continuăm seria bună de până acum.”

Janos Nagy, înaintea partidei cu ACSM Reșița: ”Rezultatele lor dovedesc că sunt o echipă bună, dar și noi suntem buni”

Despre partida cu bănățenii și importanța pauzei din campionat a vorbit și Janos Nagy (32 de ani), fundaș utilizat doar o dată în această ediție a Ligii 2 de către Robert Ilyeș.

”Până acum a ieșit totul bine, așa cum ne-am propus. Dorim să continuăm în mod similar. După atâtea meciuri, această pauză a fost, într-adevăr, benefică, însă trebuie să continuăm în aceeași notă. Ne-am refăcut, am studiat adversarul. Cred și eu că acesta va fi cea ma importantă partidă.

I-am analizat. În mod evident, rezultatele lor de până acum dovedesc că sunt o echipă bună, dar și noi suntem buni. O să vedem pe teren ce se va întâmpla”, a spus maghiarul care a prins circa 15 minute în finalul unui meci, în 4-1 cu AFC Câmpulung Muscel.

Bence Pinter: ”Nu putem avea alt deziderat decât acela de a ne păstra invincibilitatea”

Un alt maghiar, Bence Pinter (28 de ani), prezent și el la conferință, a spus că păstrarea invincibilității este un scop al echipei, ceea ce denotă faptul că ciucanii s-ar mulțumi și cu o remiză în Valea Domanului, acolo unde, în acest sezon, a luat un punct doar CSC Dumbrăvița (1-1), în timp ce FCU Craiova (0-2) și CSM Focșani (0-1) au plecat învinse.

”Pauza ne-a priit tuturor. Încă am așteptat să reluăm munca și nu putem avea alt deziderat decât acela de a ne păstra invincibilitatea. Avem un moral excelent, ne-am pregătit cu brio. Atmosfera este bună, așa că pauza, în sine, nu poate fi o problemă”, a spus Pinter, folosit doar circa 15 minute în acest sezon de Liga 2, pe finalul jocurilor cu Ceahlăul (3-1) și Metalul Buzău (4-2).

Patru puncte între FK Miercurea Ciuc și ACSM Reșița

Jocul de la Reșița are loc marți, 17 septembrie, de la ora 17:00.

În clasamentul actual, intermediar, FK Miercurea Ciuc ocupă locul 1, cu 15 puncte, iar ACSM Reșița se află pe poziția a 7-a, cu 11 puncte, fiind la egalitate cu CSM Slatina (locul 5), FC Voluntari (l6) și FCU Craiova (l8).

Cu o victorie, ciucanii se vor detașa la șase puncte de CS Afumați (care are un meci restant), Metaloglobus și Steaua, în timp ce ACSM Reșița ar urca pe locul 2.

Declarațiile lui Robert Ilyeș, Janos Nagy și Bence Pinter înainte de ACSM Reșița – FK Miercurea Ciuc:

Foto și video: FK Miercurea Ciuc

Marius ANGHEL 15 Sep. 2024, 15:41 Liga 2
Pe aceeași temă