Nu-i stă nimeni în cale! FK Miercurea Ciuc merge ceas în Liga 2 și e deja candidată la promovare. Reacția lui Robert Ilyeș după succesul cu Metalul Buzău

Andrei PASCU 04 Sep. 2024, 16:40 Liga 2
Nu-i stă nimeni în cale! FK Miercurea Ciuc merge ceas în Liga 2 și e deja candidată la promovare. Reacția lui Robert Ilyeș după succesul cu Metalul Buzău

FK Miercurea Ciuc este de neînvins în acest sezon, având chiar victorii pe linie până în momentul de față, cinci în Liga 2 și două în Cupa României. Miercuri, 3 septembrie, formația ciucană a întâlnit, pe teren propriu, Metalul Buzău, în etapa a 5-a.

Pentru că a bifat un nou succes, trupa lui Robert Ilyeș a intrat în pauza competițională de pe primul loc, cu 15 puncte, cu patru lungimi peste locul 2, CSM Slatina, și peste locul 3, ACSM Reșița.

În duelul cu Metalul Buzău, FK Miercurea Ciuc s-a impus cu 4-2.

FK Miercurea Ciuc merge din victorie în victorie în Liga 2, 4-2 cu Metalul Buzău

Până acum, FK Miercurea Ciuc are victorii pe linie în toate competițiile. Formația din divizia secundă a avut partida cu Metalul după un succes în play-of-ful Cupei României, 1-0 cu Unirea Slobozia, în urma căruia a obținut biletul pentru grupe. Anterior, în turul 3 din Cupa României, care i-a adus calificarea în play-off, FK Miercurea Ciuc a trecut cu 3-1 de Kids Tâmpa Brașov, pe teren advers.

În Liga 2, în etapa a 4-a, ciucanii au învins cu 1-0 Campionii FC Argeș, în deplasare, pe stadionul de la Mioveni. În celelalte partide din campionat, au învins și AFC Câmpulung Muscel (scor 4-1), Viitorul Pandurii (scor 4-1) și ACSM Ceahlăul (scor 3-1), fiind pe primul loc în campionat.

Referitor la duelul cu Metalul Buzău, FK Miercurea Ciuc a fost condusă din startul întâlnirii, Adrian Moldovan marcând în minutul 3. A revenit, însă, până la pauză formația lui Robert Ilyeș și a egalat prin Benjamin Babati, în minutul 34. În partea secundă, ciucanii au făcut dubla în minutele 65 și 69, prin același Babati, de la 11 metri, și Soufiane Jebari.

Trupa lui Valentin Stan a revenit la o lungime în spatele ciucanilor în minutul 75, prin Alberto Călin, dar Jebari a închis tabela, 4-2, în minutul 88.

  • FK Miercurea Ciuc, contra Metalul Buzău: M. Simon – Hegedus, Kelemen, Palmeș – Bloj, Csuros (Sz. Vereș 72′), Bakoș (Bodo 72′), Gal-Andrezly (cpt.) – Anderson Ceara (Jebari 59′), Babati (B. Pinter 84′) – Dolny (Makrai 84′)
    Rezerve neutilizate: Karacsony – J. Nagy, M. Kovacs, Gheralia

Robert Ilyeș, după succesul din etapa a 5-a: ”Am suferit pentru victorie”

La finalul întâlnirii, Robert Ilyeș a făcut o analiză detaliată a echipei sale:

N-aș spune că e un succes convingător, s-a întâmplat exact ceea ce mă așteptam. Știam că vom întâlni o echipă foarte bună. I-am analizat destul de bine, sunt într-adevăr o echipă care joacă fotbal. Știam că sunt jucători tehnici, nu degeaba au promovat în liga secundă, a rămas miezul echipei împreună, așa că înainte de toate aș vrea să-i felicit.

Am spus și la conferința de presă că un meci cu multe goluri e plăcut pentru public, însă mie nu-mi place să trăiesc asemenea jocuri, deoarece am fost destul de stresat. Această tensiune nu-mi place. Băieții s-au obișnuit cu partidele facile, însă pot spune că azi am suferit pentru victorie.

Pot spune că pe bancă avem la dispoziție jucători care au intrat și au adus, într-adevăr, un plus echipei. În momentul de față echipa are încredere în ea, în mod firesc. Să nu uităm că suntem pe primul loc, în asemenea situație poți să-ți urmezi mai ușor planul de joc însă sunt mândru în mod special pentru că jucătorii nu au renunțat nici în momente mai dificile.

Când adversarul a preluat conducerea sau când a marcat pentru 3-2, atunci am avut inițiativa, am încercat să jucăm, să construim acțiuni, din care spre bucuria mea și Jebari, revenit după accidentare, a marcat de două ori.

Am speranțe că pe viitor vom fi și mai buni, și mai puternici!”.

ACSM Reșița, adversara din etapa a 6-a

În pauza competițională, jucătorii de la FK Miercurea Ciuc vor avea câteva zile libere. Ulterior, Robert Ilyeș va relua antrenamentele și va pregăti duelul din etapa a 6-a din Liga 2, cu ACSM Reșița.

Pot spune că, drept cadou, jucătorii au primit patru zile libere. Nu prea îmi stă în obicei să ofer timp liber atât de lung, însă cred că după șapte victorii pe care le-au bifat în acest sezon, le merită cu prisosință.

Ne rămân, însă, opt sau nouă zile de antrenamente. Încă nu știm pe ce dată vom juca la Reșița, însă pentru acel meci trebuie să fim pregătiți din toate punctele de vedere, deoarece vom evolua cu ocupata locului 3. Deci, pe terenul unei rivale directe și dacă am reuși să câștigăm și acolo, atunci am face pași foarte importanți în drumul spre play-off”, a mai spus Ilyeș.

Reacțiile de la finalul partidei FK Miercurea Ciuc – Metalul Buzău, scor 4-2:

Foto și video: FK Miercurea Ciuc

Andrei PASCU 04 Sep. 2024, 16:40 Liga 2
Pe aceeași temă