Metalul Buzău a marcat două goluri pe terenul Ciucului, dar a pierdut la scor. Valentin Stan: ”Cine încearcă să joace, reușește!”

Andrei PASCU 04 Sep. 2024, 15:41 Liga 2

Până acum, Metalul Buzău are patru eșecuri în cele cinci etape de Liga 2. După înfrângerea cu CSC Dumbrăvița din prima rundă, în a 2-a nou-promovata a cedat și contra Stelei, în ceea ce a consemnat primul duel pe teren propriu în campionat. Buzoienii au cedat la limită, scor 0-1, dar ulterior a venit un succes, 3-0 cu CSM Focșani, în deplasare.

În runda cu numărul 4, Metalul Buzău a mai bifat un insucces, pe teren propriu, cu FC Bihor Oradea, scor 1-2, pentru ca marți, 3 septembrie, în etapa a 5-a, să mai înregistreze o înfrângere, 2-4 cu FK Miercurea Ciuc.

Metalul Buzău a condus pe terenul liderului Ligii 2, dar până la urmă a fost întoarsă și a cedat la două goluri. Nou-promovata spera ca victoria din play-off-ul Cupei României, contra Universității Cluj, să îi aducă un rezultat pozitiv și contra ciucanilor.

Metalul Buzău, nou eșec în Liga 2, 2-4 cu FK Miercurea Ciuc

Duelul de pe terenul formației lui Robert Ilyeș a început bine pentru Metalul Buzău, care a reușit să deschidă scorul foarte repede, încă din minutul 3, când a punctat Adrian Moldovan. A încheiat prima repriză cu rezultat de egalitate, dar părea că poate bifa măcar o remiză, doar că partea secundă a aparținut ciucanilor. Scorul pauzei, 1-1, a fost stabilit în urma golului reușit de Benjamin Babati, în minutul 34.

Oaspeții partidei de marți au marcat de două ori în decurs de numai patru minute după pauză. În primă fază, Babati a făcut dubla în minutul 65, de la punctul cu var, de la 11 metri, iar în minutul 69 a punctat și a dus scorul la 3-1 Soufiane Jebari.

Rezultatul s-a strâns în minutul 75, când a ieșit în evidență Alberto Olaru, cu un șut de la distanță, dar până la urmă Jebari a făcut și el dubla, în minutul 88, iar rezultatul final a fost 4-2 pentru FK Miercurea Ciuc.

  • Metalul Buzău, în partida cu FK Miercurea Ciuc: G. Micle – Alb. Olaru, Panaite (Juncănaru 86′), Perju, I. Croitoru (Dr. Lazăr 46′) – Borțoneanu, D. Stan (D. Mihai 46′) – Opaiț, Tudorică (cpt.), Val. Robu – Ad. Moldovan (Mat. Constantinescu 76′)
    Rezerve neutilizate: Iul. Dinu – Petra, M. Manea, A. Manea, Fadei

Valentin Stan, reacție după FK Miercurea Ciuc – Metalul Buzău

Antrenorul Metalului Buzău, Valentin Stan, a concluzionat că eșecul a fost unul meritat pentru echipa lui, din punctul său de vedere, dar că putea să profite de anumite momente și să marcheze și pentru 3-3 în partea secundă. El a remarcat, din nou, și faptul că în apărare au fost anumite erori individuale, faza analizată de el fiind chiar cea de la golul doi al celor de la FK Miercurea Ciuc.

Stan a afirmat că meciul a fost unul frumos, dar marea problemă a Metalului Buzău este, până la urmă, faptul că nu adună puncte în clasamentul din Liga 2.

Spectatorii au văzut goluri frumoase, șase goluri, și de o parte, și de cealaltă. A fost un meci frumos, dar neplăcut pentru noi. Când nu câștigi, nu are cum să fie plăcut, indiferent că ai început bine, ai avut 1-0, dar apoi Miercurea Ciuc a controlat jocul, a avut dinamică bună.

Nu ne-am ridicat la nivelul Ciucului, dar după golul de 3-1, nemaiavând ce pierde, am forțat, am marcat golul al doilea, 3-2, am pus presiune, se părea că sunt șanse să egalăm… dar a venit altă eroare, la fel ca la golul de 2-1, s-a făcut 4-2 și aceasta a fost istoria unui meci frumos.

Nu suntem o echipă care am fi putut să stăm în 35 – 40-ul nostru, pentru ca Miercurea Ciuc să ducă jocul peste noi, să ne mulțumim cu ce va fi pe faza de atac. Poate așa a părut la 1-0, dar eu sunt sigur că nu asta s-a vrut, a venit din interiorul fotbaliștilor asta, ceea ce ne-a costat. Cine încearcă să joace fotbal, reușește!”, a spus Valentin Stan în urma duelului dintre FK Miercurea Ciuc și Metalul Buzău, scor 4-2.

Metalul Buzău, o victorie în Liga 2, în cinci etape

În vederea sezonului 2024/2025 din Liga 2, Metalul Buzău a început, așadar, campionatul în deplasare, contra CSC Dumbrăvița, iar ulterior au urmat duelurile cu Steaua, de pe teren propriu, CSM Focșani, din deplasare, FC Bihor, de pe teren propriu, și FK Miercurea Ciuc, din deplasare.

A fost bifată doar o victorie, 3-0 cu CSM Focșani, și patru eșecuri. În etapa a 6-a din Liga 2, Metalul Buzău, pe locul 17 în Liga 2 acum, va evolua contra CSM Slatina, formație situată pe locul 2.

Buzoienii sunt în grupele Cupei României

Metalul Buzău a arătat mai bine, până acum, în Cupa României, pentru că s-a calificat în grupele competiției. În runda a 2-a a trecut de CSM Râmnicu Sărat cu 3-1 după reprizele adiționale, după ce la finalul primelor 90 de minute rezultatul a fost egal, 1-1.

Ulterior, în runda a 3-a, a învins Dacia Unirea Brăila, scor 5-1, iar în play-off Metalul Buzău a învins Universitatea Cluj, pe teren propriu, scor 1-0.

Reacțiile de la finalul partidei FK Miercurea Ciuc – Metalul Buzău, scor 4-2:

Foto și video: FK Miercurea Ciuc

Andrei PASCU 04 Sep. 2024, 15:41 Liga 2
Pe aceeași temă