Schimbarea de antrenor la Unirea Dej îl pune pe gânduri pe Robert Ilyeș. ”Principalul” echipei FK Miercurea Ciuc, analiza jocului din etapa a 10-a a Ligii 2: ”Poate veni cu alt sistem”

Andrei PASCU 20 Oct. 2023, 17:14 Liga 2
Schimbarea de antrenor la Unirea Dej îl pune pe gânduri pe Robert Ilyeș. ”Principalul” echipei FK Miercurea Ciuc, analiza jocului din etapa a 10-a a Ligii 2: ”Poate veni cu alt sistem”

FK Miercurea Ciuc își poate trece în cont al treilea succes în Liga 2, în acest sezon, în etapa a 10-a, când va primi, pe teren propriu, vizita formației Unirea Dej, care în pauza competițională a anunțat despărțirea de antrenorul Dacian Nastai.

Robert Ilyeș a prefațat duelul de sâmbătă, de la ora 11:00, care va fi în format live-text pe Liga2.ro.

FK Miercurea Ciuc, meci cu Unirea Dej în etapa a 10-a de Liga 2

FK Miercurea Ciuc a încercat să regleze problemele din atac, de la finalizare, conform lui Robert Ilyeș, care a părut încrezător la conferința de presă premergătoare jocului cu dejenii. Se pare că formația ciucană a reușit să pună la punct anumite aspecte, iar în partida cu Unirea se va vedea și concret acest detaliu.

Robert Ilyeș, antrenor FK Miercurea Ciuc, nu știe la ce să se aștepte de la Unirea Dej

În altă ordine de idei, adversara va fi una necunoscută pentru Robert Ilyeș din perspectiva modului în care Unirea Dej a pregătit partida. Despărțirea de Dacian Nastai poate aduce o schimbare de viziune a clujenilor, iar FK Miercurea Ciuc poate fi surprinză chiar și din perspectiva sistemului de joc pe care îl va implementa stafful tehnic.

În cazul unui succes cu Unirea Dej, FK Miercurea Ciuc se poate apropia de mijlocul clasamentului în Liga 2.

Putem spune că a fost o perioadă fastă pentru jucători, deoarece am putut pune accent mai mare pe aspectele tactice, cu precădere pe jocul de atac și pe finalizare. Știm că aici suferim, aceasta este problema noastră majoră.

Mă bucur că în aceste două săptămâni am progresat în această privință, sper că băieții vor dovedi la rândul lor acest progres la meciul de sâmbătă. Cunoaștem situația Unirii Dej, nici celor de acolo nu le este ușor, au și ei doar două victorii.

Sunt în a doua parte a clasamentului și încearcă să urce. Desigur, fiecare echipă vrea să evadeze din zona retrogradării, așa că nu va fi un meci facil. Ceea ce mă pune pe gânduri, deși am efectuat analiza adversarului, e că a schimbat antrenorul și noul colectiv tehnic poate veni cu alt sistem de joc.

Este bine de știut faptul că sunt destul de periculoși în atac, principalul lor plus fiind jocul pe contraatac, așa că trebuie să respectăm ce am pregătit, să fim concentrați în apărare, deoarece au doi jucători rapizi pe flancuri. Dacă le lăsăm spații, vom avea probleme”, a spus Robert Ilyeș despre partida cu Unirea Dej.

https://www.youtube.com/watch?v=RbYd5kfnUgI

FK Miercurea Ciuc a pierdut doi jucători, accidentați

FK Miercurea Ciuc nu va putea miza, pentru câteva luni, pe doi tineri care au făcut parte din lot destul de des în ultimele sezoane, pe Szondi Botond, în vârstă de 21 de ani, și pe Daniel Vita, în vârstă de 21 de ani.

S-au accidentat serios într-un meci disputat pentru echipa de tineret a FK Miercurea Ciuc, cu Universitatea Craiova, în care ciucanii s-au impus cu 2-0. Daniel Vita s-a ales cu ruptură de ligamente și nu va mai putea evolua în acest an, iar Szondi Botond și-a rupt mâna și va fi indisponibil în următoarele șase săptămâni.

FK Miercurea Ciuc, pe locul 14 înaintea întâlnirii cu Unirea Dej. Clujenii, pe 18

Clubul din Miercurea Ciuc ocupă locul 14 în clasamentul de Liga 2, cu 10 puncte, iar Metaloglobus, echipa pe care a întâlnit-o în runda trecută, a 9-a, cu care a remizat (0-0), este pe locul 16, cu două puncte mai puțin. Harghitenii s-au aflat la al patrulea meci în deplasare în acest sezon, după 0-2 cu Corvinul la Hunedoara, 1-1 cu Viitorul Pandurii la Târgu Jiu și 0-1 cu CS Tunari.

Acum, FK Miercurea Ciuc va avea un meci în care pornește cu prima șansă, cu Unirea Dej, pe teren propriu. În runda din weekendul trecut, trupa care l-a demis pe antrenorul Dacian Nastai între timp, aflată pe locul 18, a cedat cu 0-1 pe teren propriu, contra CSC Dumbrăvița.

Foto și video: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-arges-pregateste-numirea-noului-director-sportiv-19288985

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dupa-jocul-din-cupa-corvinul-si-chindia-se-intalnesc-acum-in-liga-2-19288980

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-intalneste-cs-tunari-in-etapa-a-10-a-de-liga-2-19288976

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/finantarea-fc-brasov-de-catre-cl-brasov-ilegala-19288971

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-a-scumpit-biletele-pentru-meciul-cu-steaua-19288956

Andrei PASCU 20 Oct. 2023, 17:14 Liga 2
Pe aceeași temă