Cea mai slabă prestație din acest sezon îi costă pe ”călăreții roșii” locul în fotoliul de lider. Șelimbărul, înfrângere fără drept de apel la Miercurea Ciuc

Ovidiu BOICA 01 Apr. 2024, 21:19 Liga 2

În primul lor meci din play-off-ul acestei ediții a Ligii 2, liderul CSC Șelimbăr a pierdut, luni seară, pe terenul celor de la FK Miercurea Ciuc, ultima clasată. Cu scorul de 2-0 au câștigat harghitenii, ambele goluri fiind înscrise în prima repriză.

Ialomițenii de la Unirea Slobozia, victorioși de sâmbătă în meciul de acasă cu CS Mioveni, profită de pasul greșit al echipei sibiene și se instalează în fotoliul de lider al Ligii 2, după prima etapă din play-off.

La finalul rundei, echipa lui Claudiu Niculescu este pe locul 2, iar FK Miercurea Ciuc a urcat două poziții, pe 4.

31 de minute, două goluri pentru ciucani contra șelimbărenilor

După un început prudent, Marvin Schieb a fost primul care și-a încercat șutul, dar a trimis alături de la 21-22 de metri (10).

Golul a picat însă în cealaltă poartă, apărarea ”călăreților roșii” fiind făcută șah-mat. Jebari a centrat de pe dreapta pentru Richard Jelena, care a apărut surprinzător între Palmeș și Natea, reluând în plasă, cu capul, de la 8-9 metri (17).

Revenit de la naționala de tineret, portarul Roșca a avut din nou emoții la șutul lui Bakoș din afara careului mare (20), în vreme ce, de cealaltă parte, Palmeș n-a prins cadrul porții în urma unui corner executat de Panos (23).

Brazilianul Anderson Ceara a vrut să-l surprindă pe Roșca, trimițând cu pământul, la prima bară, un șut-centrare, fără succes însă (26), dar internaționalul U21 al Șelimbărului n-a mai avut reacție la faza în care Bakoș a reluat în blocajul lui Gîț, mingea a ajuns la Anderson Ceara, care i-a retrimis-o, cu capul, aceluiași Ervin Bakoș, iar acesta a reluat din întoarcere, la colț, dublând avantajul ciucanilor (31).

”Centralul” Robu, care a fost prezent și la celălalt meci de la Miercurea Ciuc, dintre cele două echipe, n-a fost impresionat de căderea lui Monea de lângă Kelemen, în careul advers (39). Iar cu un minut înainte de pauză, Natea a reluat, de la prima bară, în urma unui corner, dar Kelemen a respins încă o dată în afara terenului.

Cinci schimbări făcute de Niculescu în 20 de minute!

Claudiu Niculescu a făcut două schimbări la pauză și pe celelalte trei în primul sfert de oră de la reluarea jocului, însă cei veniți de pe bancă n-au adus acel quelque chose așteptat.

Mai periculoși au fost tot ciucanii, Jebari trimițând în transversală, cu stângul, după ce a pătruns cu mingea la picior în suprafața de pedeapsă (52). Tot el, un minut mai târziu, a trimis imprecis din afara careului mare. Marocanul a trecut apoi la serviciu, trimițând surprinzător pe bara a doua, pentru… nimeni însă (59).

”Centralul” Robu le-a refuzat un penalty ”călăreților roșii”, mingea centrată de Deac lovindu-l în braț pe Balogh, aflat cu picioarele în fața liniei de 16 metri a careului, dar cu brațul deasupra liniei care delimitează zona portarului. Nici tușierul Marin nu l-a ajutat pe Robu, iar Panos a executat în zid lovitura liberă, doborându-l pe Vereș (66).

Șelimbărenii au trimis pentru prima dată pe spațiul porții lui Gyenge de-abia în minutul 69, când goalkeeperul a respins cu piciorul, ca la handbal, la reluarea din apropiere a lui Gabriel Deac (69).

Sibienii au mai echilibrat meciul și Kelemen a avut o intervenție providențială în fața lui Visic, la centrarea lui Gîț (74).

Un minut mai târziu, Rodri Hernando a reluat neconvingător, cu capul, din centrarea aceluiași Gîț, iar Gyenge a respins, cu piciorul, din afaca careului mare, un balon care-l avea drept destinatar pe Rodri Hernando (85).

CSC Șelimbăr a pierdut locul 1, FK Miercurea Ciuc a urcat pe locul 4, direct promovabil

CSC Șelimbăr coboară pe locul 2 după ce a condus plutonul trei sferturi din sezonul regular, cu 42 de puncte. Noul lider este Unirea Slobozia, după victoria cu CS Mioveni (1-0). Ialomițenii au 43 de puncte, iar cea de-a treia echipă de pe podium, Corvinul, e la patru lungimi în spatele ”călăreților roșii”.

Pe celelalte poziții din play-off sunt FK Miercurea Ciuc (35 puncte, 2-0 golaveraj), în urcare două poziții, Gloria Buzău (35 puncte, 1-1 golaveraj) și CS Mioveni (33 puncte).

Ciucanii sunt pe locul 4, direct promovabil, ținând cont că în fața sa sunt CSC Șelimbăr și Corvinul, echipe fără drept de promovare.

În etapa a 2-a, CSC Șelimbăr joacă acasă, la Cisnădie, cu Corvinul, sâmbătă, de la ora 11:30, iar FK Miercurea Ciuc are meci duminică, de la ora 12:00, în deplasare la Unirea Slobozia, noul lider.

FK MIERCUREA CIUC – CSC ȘELIMBĂR 2-0

Richard Jelena 17′, Ervin Bakoș 31′

FK Miercurea Ciuc: Gyenge – J. Nagy (Szondi 85′), Kelemen (cpt.), Apro, Gal-Andrezly – Vereș, Bakoș – Anderson Ceara (Bloj 71′), Jebari (Pinter 81′), Balogh (Ronai 71′) – Jelena (Makrai 71′)
Rezerve neutilizate: Karacsony – Vita, Gergely, Csuros
Antrenor: Robert Ilyeș

CSC Șelimbăr: Al. Roșca – Gîț, Palmeș, Natea (cpt.), Fl. Mitrea – Panos, Tud. Călin (Ayine 58′) – Monea (Rodri Hernando 46′), C. Soare (Rotund 46′), Schieb (Gab. Deac 58′) – Al. D. Pop (Visic 66′)
Rezerve neutilizate: Aldescu – R. Gherman, Drăghescu, Ct. Alexe
Antrenor: Claudiu Niculescu

Stadion: Municipal (Miercurea Ciuc – Harghita). Arbitru central: Ovidiu Robu (Chitila – Ilfov). Arbitri asistenți: Nicușor Marin (Suseni – Argeş) și Sebastian Păduraru (Gura Humorului – Suceava). Arbitru de rezervă: Cosmin Apetrei (Roznov – Neamţ). Observator arbitri: Dan Monea (Aiud – Alba). Delegat joc: Daniel Sabou (Zalău).

Foto: Bogdan Balaș (Sport Pictures) și Jozsi Leczki (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-csc-selimbar-in-prima-etapa-a-play-off-ului-ligii-2-19304645

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reportaj-gabi-tamas-drumul-de-la-fotbalistul-rebel-la-managerul-model-o-zi-cu-fostul-fundas-al-nationalei-in-noua-sa-postura-cea-de-conducator-de-club-biroul-meu-e-aici-in-iarba-am-i-19304555

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-are-un-nou-sponsor-19304621

Ovidiu BOICA 01 Apr. 2024, 21:19 Liga 2
Pe aceeași temă