FK Csikszereda a prelungit contractul cu Valentin Suciu. Zoltan Szondy: ”Dacă cineva își face treaba corect, de ce să renunțăm la el?”. Cine va fi ”secundul” ciucanilor campionatul următor

Răzvan STÎNGĂ 18 Jun. 2021, 16:00 Liga 2
FK Csikszereda a prelungit contractul cu Valentin Suciu. Zoltan Szondy: ”Dacă cineva își face treaba corect, de ce să renunțăm la el?”. Cine va fi ”secundul” ciucanilor campionatul următor

Contractul dintre Valentin Suciu și FK Csikszereda a fost prelungit. Antrenorul afirma încă de la finalul play-off-ului din sezonul trecut de Liga 2, pentru Liga2.ro, că acest lucru se va întâmpla, dar înțelegerea s-a concretizat acum. Zoltan Szondy, președintele ciucanilor, a recunoscut acordul.

Valentin Suciu și FK Csikszereda au prelungit contractul 

Conducătorul celor de la FK Csikszereda a afirmat că nu s-a pus problema să se renunțe la Valentin Suciu, în condițiile în care rezultatele au fost foarte bune cu acesta la conducerea băncii tehnice. O noutate a fost anunțată la nivelul antrenorului secund. Valentin Suciu va fi ajutat de fostul fotbalist al clubului, Barna Bajko.

Acesta activa deja la centrele de copii și juniori ale FK Csikszereda, iar acum a fost ”promovat” în funcția de ”secund” al lui Suciu. Acum în vârstă de 37 de ani, fostul atacant Barna Bajko s-a retras din activitate în vara anului trecut.

Este surprinzător pentru mine că aproape întreg fotbalul românesc a fost uimit că am prelungit contractul cu antrenorul principal Valentin Suciu. Dacă cineva lucrează, își face treaba corect, își atinge scopul, atunci de ce ar trebui să renunțăm la el? Nu înțeleg acest aspect care se practică în România.

Am prelungit contractul cu Valentin Suciu, iar antrenor secund va fi fostul nostru jucător Barna Bajko, care lucrează deja ca antrenor la nivel de copii și juniori. Bajko nu are încă o experiență mare de antrenor, dar se poate dezvolta alături de Suciu și sunt încrezător că se vor completa bine”, a spus Zoltan Szondy, citat de Szekely Sport.

Valentin Suciu a refuzat oferte din Liga 2 și Liga 1 

Valentin Suciu a vrut să continue la FK Csikszereda, chiar dacă a existat interes pentru el și putea pleca fără probleme. Contractul îi expira la finalul acestei luni, doar că a vrut să meargă mai departe cu formația din Miercurea Ciuc. Echipe din Liga 2 și chiar și din Liga 1 l-au căutat pe Valentin Suciu.

O să am o discuție cu conducerea, cu privire la ce se vrea pe viitor și vedem ce o să se întâmple. Au fost câteva oferte și sunt, dar îmi place să am continuitate. În proporție de 99 la sută rămân la echipă, semnăm prelungirea.

Sunt echipe care m-au căutat și din Liga 2, dar și din Liga 1, din play-out. Prima dată, trebuie să discut cu conducerea. Am discutat și până acum”, afirma Valentin Suciu pentru Liga2.ro, imediat după finalul campionatului.

FK Csikszereda va anunța primele veniri pentru sezonul următor 

FK Csikszereda nu va schimba prea mult lotul, comparativ cu campionatul precedent. Vor fi aduși jucători străini, câțiva fotbaliști maghiari și doi-trei de alte naționalități. În rest, vor fi promovați tineri de la academie.

Până acum, FK Csikszereda nu a adus pe nimeni, dar a cedat doi jucători. Juan Bauza a semnat cu U Craiova 1948 SA, iar Raul Palmeș a semnat cu Concordia Chiajna.

Rămânem pe strategia noastră, echipa va avea aceeași structură ca și sezonul trecut. Sperăm că vor fi doi-trei străini de calitate care vor veni, alături de jucători maghiari, dar vor fi și mulți jucători de la academie”, a mai spus Zoltan Szondy.

FK Csikszereda începe pregătirile pe 24 iunie 

Valentin Suciu a decis ca la FK Csikszereda reunirea să aibă loc în a doua parte a lunii iunie, pe 24 mai exact. Antrenorul trupei din Miercurea Ciuc a stabilit în mare parte cum va organiza perioada premergătoare startului noului campionat.

După câteva zile de antrenamente pe plan intern, la Miercurea Ciuc, FK Csikszereda va organiza un cantonament în străinătate.

Foto: Răzvan Păsărică/ Sport Pictures și FK Csíkszereda

https://liga2.prosport.ro/seria-1/presedintele-fk-csikszereda-onorat-ca-echipa-u19-a-devenit-campioana-romaniei-fotbalul-cateodata-ii-mai-ajuta-si-pe-cei-mici-zoltan-szondy-spune-ca-altul-e-scopul-clubului-nu-s-19189134

https://liga2.prosport.ro/seria-1/soma-casiadi-bako-desemnat-jucatorul-finalei-ligii-elitelor-u19-mijlocasul-csikszeredei-a-fost-jucator-under-de-baza-si-la-echipa-antrenata-de-valentin-suciu-sper-sa-prom-19188971

https://liga2.prosport.ro/special/juniori/fk-csikszereda-e-campioana-romaniei-la-u19-dupa-ce-in-finala-a-invins-viitorul-golurile-care-au-intors-rezultatul-au-fost-reusite-de-doi-jucatori-de-la-echipa-mare-din-liga-2-19188900

 

 

Răzvan STÎNGĂ 18 Jun. 2021, 16:00 Liga 2
Pe aceeași temă