Ceahlăul primește o nouă lovitură! Finanțatorul Anton Măzărianu, negru de supărare după vestea primită de la primar în timpul jocului câștigat cu Unirea Dej: ”Anul viitor s-ar putea să fie prea târziu”

Narcis POHOAȚĂ 30 Sep. 2023, 08:08 Liga 2

Ceahlăul Piatra Neamț a câștigat disputa de pe teren propriu cu Unirea Dej, scor 1-0, contând pentru etapa a 8-a a Ligii 2. La finalul partidei, finanțatorul clubului, Anton Măzărianu, era negru de supărare.

Afaceristul care susține echipa de sub Pietricica afișa mai degrabă mina unui om dezamăgit de un eșec. Iar misterul a fost deslușit ulterior, prezența sa în fața reprezentanților presei nefiind întâmplătoare.

Finanțatorul Ceahlăului: ”Primăria nu va ajuta clubul în acest an. Anul viitor s-ar putea să fie prea târziu”

Imediat după meci, deși echipa sa câștigase, Anton Măzărianu (foto, alături de primarul Andrei Carabelea) a schițat cu greu un zâmbet, fiind vădit afectat de decizia primită din partea Primăriei Municipiului Piatra Neamț.

Potrivit finanțatorului Ceahlăului, primarul a anunțat că municipalitatea nu va da niciun ban clubului în 2023, astfel că întreaga greutate financiară va cădea pe umerii săi și sponsorilor atrași până acum lângă echipă.

”Liniște avem din punctul de vedere al clasamentului, pentru că din punct de vedere financiar nu are cum să mai fie. O să vedem ce o să se întâmple în perioada următoare. Am avut niște promisiuni de la autorități, dar, din păcate, nu s-au materializat. Am avut vestea proastă de săptămâna trecută, iar astăzi domnul primar ne-a dat vestea că nici primăria nu va susține cu nimic anul acesta. Aveam promiși un milion de lei de la Consiliul Județean Neamț și 500.000-600.000 de lei de la Primăria Piatra Neamț și Consiliul Local. Dar nici Primăria nu va susține cu nimic. Asta este. Așa cum am spus, vom susține cât putem, cât nu, lăsăm pe alții”, a transmis Anton Măzărianu, care a adăugat că anul viitor s-ar putea să fie prea târziu: ”Normal că sunt supărat, pentru că autoritățile nu ne sprijină cu nimic. Anul viitor s-ar putea să fie prea târziu. Până anul viitor mai sunt 3 luni în care ai nevoie de peste 400.000 de euro ca să poți să reziști. O să vedem ce se întâmplă. Pentru mine în momentul de față nu mă interesa atât de punct punctele, ci partea financiară, astfel încât să ne menținem în Liga 2. Este un an greu, avem un vis de a accede în play-off, dar vedea după zece etape unde suntem.”

Anul viitor este an electoral.

  • La mijlocul săptămânii trecute, Măzărianu anunța că proiectul depus la Consiliul Județean Neamț pentru atragerea de finanțare nerambursabilă a fost respins și amenința că într-o lună retrage echipa din campionat. Ulterior, la începutul acestei săptămâni, clubul emitea un comunicat prin care transmitea că rămâne ”deschis la colaborări cu autoritățile locale și județene”, încercând să dreagă busuiocul după finanțatorul său.

Galeria a cerut demisia președintelui executiv Marin Mitran. ”O să luăm probabil niște decizii”

Întrebat cum comentează scandările galeriei, care a cerut demisia președintelui executiv Marin Mitran, Măzărianu a răspuns anunțând câteva posibile decizii.

”Am văzut ceva strigări, dar suporterii sunt liberi să scandeze ce doresc. Probabil ei analizează dintr-un anumit punct de vedere, noi analizăm din alte puncte de vedere, poate chiar la fel. O să luăm probabil niște decizii în perioada următoare”, a spus Anton Măzărianu.

Măzărianu, despre victoria cu Unirea Dej: ”Îmi era frică să nu luăm gol iarăși în ultimele minute”

În ceea ce privește meciul cu Unirea Dej, acesta spune că se aștepta la o victorie, dar că îi era teamă în final să nu primească un nou gol, așa cum s-a întâmplat în etapele anterioare, când Ceahlăul fie a fost egalată de Chindia, fie a pierdut cu Metaloglobus.

”Astăzi ne-am revenit, chiar mi-a plăcut cum au jucat, dar mai greu cu finalizarea. Important este că am luat trei puncte care îți asigură cât de cât o stabilitate. Mă așteptam să marcăm la un moment dat, dar îmi era frică să nu luăm gol iarăși în ultimele minute, cum era să se întâmple. Dar de data asta am fost mai buni, s-a văzut în teren lucrul acesta”, a concluzionat finanțatorul Ceahlăului.

Ceahlăul ocupă, pentru moment, locul 5 în Liga 2, calificabil în play-off, cu 13 puncte acumulate în opt meciuri. În runda a 9-a, trupa din Piatra Neamț joacă în deplasare la CSM Alexandria, sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 11:00.

Foto: Denis Grosu / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ce-au-spus-pustai-si-neicutescu-dupa-ceahlaul-unirea-dej-1-0-19287064

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-succes-neconvingator-cu-unirea-dej-19287037

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-unirea-dej-primul-meci-al-etapei-a-8-a-a-ligii-2-19286924

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-reactie-dupa-ce-finantatorul-a-amenintat-ca-retrage-din-liga-2-19286104

https://liga2.prosport.ro/seria-1/finantatorul-ceahlaului-ameninta-ca-retrage-echipa-din-liga-2-19285669

Narcis POHOAȚĂ 30 Sep. 2023, 08:08 Liga 2
Pe aceeași temă