Cristian Pustai a vrut să se abțină, dar nu a putut, după eșecul Ceahlăului la Reșița, unde a condus de două ori și a pierdut: ”Dacă aş folosi cuvântul manieră, atunci l-aș numi un șmecher. Când iei decizii proaste, te numești implicit cumva”

Marius ANGHEL 29 Apr. 2024, 10:49 Liga 2

Ceahlăul a înscris două goluri în deplasarea de la Reșița, ba chiar a condus în două rânduri în derby-ul pentru primul loc din Grupa A a play-out-ului Ligii 2, însă a cedat cu scorul de 2-3 în fața trupei din Valea Domanului. Chiar și așa, deși bănățenii au trei puncte avans în acest moment, tot echipa moldoveană este favorită să încheie grupa pe primul loc.

După jocul din etapa a 5-a a play-out-ului, antrenorul Cristian Pustai a fost nemulțumit de arbitraj și a pus înfrângerea pe seama lipsei de concentrare a jucătorilor săi.

Ceahlăul a condus de două ori, dar a pierdut meciul de la Reșița

Matei Moraru a înscris primul pentru Ceahlăul în acest joc din deplasare, în minutul 14, iar CSM Reșița a egalat dintr-un penalty ușor acordat de arbitrul Claudiu Gaitin, la un henț neintenționat al lui Taraduda, aflat în cădere. Un jucător lansat în fotbal de Ceahlăul, Marian Drăghiceanu, a punctat în minutul 32 pentru egalare.

Totuși, la pauză s-a intrat cu 2-1 pentru nemțeni, după ce în minutul 45+3, portarul Căpățână a respins în față, slab, mingea șutată de Llullaku, iar Alexandru Buziuc i-a luat fața lui Fota și a înscris din careul mic.

În partea secundă, Andrei Burlacu a egalat la scurt timp, în mintuul 51, dintr-un unghi închis, iar lovitura de grație a fost dată de Elton da Silva, în minutul 82, cu o lovitură de cap din fața liniei porții, după ce Drăghiceanu a trimis peste portar dintr-o lovitură liberă din dreapta careului.

”Din păcate, a fost acordat ușor 11 metri, la fel şi câteva decizii de fault. Dar am reușit să nu vorbesc de arbitraj atâția ani, când am fost la nivel mai mare, și încerc să mă abțin. Nici măcar nu pot să vorbesc despre maniera de arbitraj. Dacă aş folosi cuvântul manieră, aș spune că a fost într-o direcție, și atunci l-aș numi un șmecher. Dar nu pot să spun asta. Când iei decizii proaste, te numești implicit cumva… Dar, trecând peste aceste lucruri, cred că s-au întâlnit cele mai bune echipe din seria asta de play-out şi a fost un meci frumos”, a spus, citat de Radio Reșița, Cristian Pustai.

Cristian Pustai, după eșecul cu Ceahlăul: ”Poate dacă ne arbitram noi era mai bine. Am cam dat semne de revenire”

Ulterior, la Metropola TV, antrenorul Ceahlăului a făcut din nou referire la arbitrajul lui Claudiu Gaitin (Timişoara), dar a remarcat și faptul că jucătorii săi au avut o atitudine bună și la acest meci, după ce în primele două etape din play-out au suferit în urma ratării play-off-ului.

”A fost un meci frumos pentru spectatori, dar, din păcate, poate dacă ne arbitram noi era mai bine. Chiar dacă nu mai e miză, totuși există o atitudine bună pentru jocul de fotbal. Cel puțin noi, Ceahlăul, asta încercăm. Chiar și astăzi am reușit să înscriem două goluri și să mai avem foarte multe ocazii. Dar de fiecare dată au fost niște decizii care… Nu vreau să mă leg de arbitraj, dar eu zic că decizii eronate. În fine. Ce e îmbucurător e că după primele două jocuri din play-out-ul acesta am cam dat semne de revenire. Și etapa trecută am dat patru goluri și am avut multe ocazii. Astăzi am dat două goluri în deplasare și am mai avut cel puțin cinci situații, nu ocazii de gol. Ăsta este un lucru îmbucurător. Restul, că primim 11 metri, că primim goluri destul-destul de ușor pe momente bune… Cel puțin până la pauză am condus total jocul și cred că doar, probabil, lipsa de concentrare a jucătorilor noștri… că am avut ocazii cât puteam să ne distanțăm și la două goluri. Pentru cei care au fost la stadion, probabil a fost un meci frumos.

Ne confruntăm cu accidentări, cu jucători care revin după accidentare și încercăm să le dăm minute. În general ne gândim la sezonul următor și la alcătuirea echipei trebuie să ținem cont și de acest fapt”, a spus Cristian Pustai.

Ceahlăul, în eșecul cu CSM Reșița: Krell – Petkov (M. Savu 83′), Jalbă (Onișa 63′), Taraduda, Tud. Oltean (D. Benga 83′), Joao Jaquite, Akwasi (Forizs 26′), Llullaku (cpt.), Neicuțescu, Mat. Moraru, Buziuc (P. Petre 63′). Rezerve neutilizate: Al. Barna – Core, Al. Anton, Cortelezzi.

Meciuri cu Unirea Dej și CSC Dumbrăvița pentru Ceahlăul în finalul sezonului

După cinci etape trecute din play-out-ul Ligii 2, Ceahlăul ocupă locul 2 în Grupa A, fiin, cu 34 de puncte, la trei puncte în spatele liderului CSM Reșița, care are un meci în plus disputat. Din acest motiv, dar și a primului criteriu de departajare în caz de egalitate de puncte la final, trupa din Piatra Neamț poate termina pe locul 1. La final, departajarea nu se face pe baza rezultatului direct, ci pe numărul de puncte avut la finalul sezonului regular, când Ceahlăul a avut 31 de puncte, iar CSM Reșița avea 27.

Trupa lui Cristian Pustai va mai întâlni în ultimele două etape din play-out echipele Unirea Dej (acasă, 3 mai, ora 11:00) și CSC Dumbrăvița (deplasare, 11 mai, ora 11:00). Aceste două formații sunt ultimele care mai au miză în acest moment în play-out, cea a menținerii în Liga 2.

Foto: CSM Reșița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-castigat-spectaculos-meciul-cu-ceahlaul-19313863

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-5-play-out-liga-2-19313731

Marius ANGHEL 29 Apr. 2024, 10:49 Liga 2
Pe aceeași temă