Finanțatorul Ceahlăului, mesaj pentru cei care îl vor plecat de la echipă pe Cristian Pustai: ”Nu este nimeni îndreptățit să batjocorească, să împroaște cu noroi”

Narcis POHOAȚĂ 20 Mar. 2024, 16:22 Liga 2

Cristian Pustai (58 de ani) rămâne în continuare antrenorul echipei ACSM Ceahlăul Piatra Neamț, pe care a preluat-o în luna noiembrie a anului 2022, a promovat-o în vara anului 2023 în Liga 2 și acum a fost la un punct de calificarea în play-off, turneu care i-ar fi asigurat cel puțin participarea în barajul de accedere în SuperLigă.

Este dezamăgire mare la Piatra Neamț după ce s-a pierdut meciul cu FK Miercurea Ciuc (scor 0-2), din penultima etapă a sezonului regular, în care și un punct era suficient pentru a obține calificarea în play-off, însă îndepărtarea de pe banca tehnică a experimentatului antrenor nu se ia în discuție.

Anton Măzărianu îl reconfirmă ca antrenor al Ceahlăului pe Cristian Pustai: ”Am adus echipa asta în Liga 2 din nimic și nu permit nimănui să-și bată joc”

Prezent, luni, ca invitat la emisiunea Tribuna Suporterilor, la Monitor TV, Anton Măzărianu, finanțatorul clubului nemțean, a ținut să le transmită celor care îl vor demis pe antrenorul Cristian Pustai că acesta va continua la Ceahlăul.

”Orice comentariu legat de schimbarea antrenorului nu-și are rostul. Atâta timp cât nu am avut susținere de la nicio autoritate locală nu este nimeni îndreptățit să batjocorească antrenorul fără sens. Am adus echipa asta în Liga 2 din nimic și nu permit nimănui să-și bată joc. Sunt și zile mai proaste, dar nu trebuie să împroșcăm cu noroi. Pentru cei care îl vor plecat pe profesorul Pustai, le spun doar atât: Domnul Pustai va sta cel puțin până la sfârșitul sezonului următor”, a declarat Măzărianu.

Ce spunea Cristian Pustai după ultimul joc din sezonul regular al Ligii 2, după victoria cu 4-0 în fața Progresului Spartac: ”Obiectivul a fost îndeplinit la momentul actual, rămânem și la anul în Liga 2. Trebuie să facem o analiză, să vedem unde am greșit, să încercăm la anul să fim mai puternici. Sunt echipe care încearcă de ani de zile să intre în play-off, abia după 3-4 ani au reușit. Noi am fost la un pas. Am zis de un an de zile că se va intra cu 32 de puncte în play-off, iar noi am făcut doar 31. La anul trebuie să fim mai puternici. Un campionat nu se pierde doar într-un joc. Din păcate, noi am jucat foarte slab la Miercurea Ciuc, nu am putut face față acelei presiuni. Cred că am fost prea optimiști, toți cei din jurul echipei și ne-am făcut iluzii. Dar sportul te învață să te ridici, să ridici capul după un eșec și să mergi mai departe.”

  • Cristian Pustai a mai antrenat în cariera sa echipele Chimica Târnăveni, Gaz Metan Mediaș, Pandurii Târgu Jiu, ASA Târgu Mureș, Rapid, FC Botoșani, Dunărea Călărași și Gloria Buzău.

”Eu sunt foarte mulțumit, deși încă sunt foarte dezamăgit de ratarea play-off-ului”

Anterior, principalul acționar al Ceahlăului a spus că momentan încă este dezamăgit de ratarea calificării în play-off, dar, per total, este ”foarte mulțumit” de cum s-a descurcat echipa în sezonul regular, ținând cont de faptul că lotul ”încropit” și clubul nu a avut parte de susținere financiară din partea autorităților locale sau județene, așa cum se întâmplă în multe alte cazuri.

”Sincer, când am promovat și am început să încropim echipa, aveam o singură frică, să nu luăm bătaie la scoruri din alea fabuloase. De ce, pentru că știam că o să fie probleme cu finanțările, că echipa va fi închegată într-un timp foarte scurt. De aceea aveam această temere. Ce-i drept, am avut un culoar foarte bun în acest sezon să prindem play-off-ul. Ne-am făcut iluzii, am sperat, dar am pierdut și puncte în multe meciuri pe mâna noastră. Nu trebuia să ajungem să depindem de jocul cu Ciucul. Dar, pentru mine, personal, eu sunt foarte mulțumit, deși încă sunt foarte dezamăgit de ratarea play-off-ului.

Am avut o șansă extraordinară, nici acum nu mi-am revenit. Dar asta nu înseamnă că e și oglinda echipei. Echipa a mers foarte bine, suntem prima echipă sub linia de play-off, în condițiile în care noi nu am plecat cu prea multe șanse. Spre deosebire de alte echipe, care au salarii de mii de euro, cu finanțări de la bugete locale, noi am făcut un lucru extraordinar din nimic. Și aici e meritul domnului profesor și al staffului”, a mai declarat Anton Măzărianu.

Ceahlăul va juca în Grupa A a play-out-ului Ligii 2 și începe cu un meci acasă cu Metaloglobus

Ceahlăul a încheiat sezonul regular de Liga 2 pe locul 7, cu 31 de puncte, cu unul mai puțin decât FK Miercurea Ciuc, clasata pe locul 6, ultimul calificabil în play-off. Ciucanii i-au învins pe nemțeni în penultima etapă și i-au depășit în clasament.

Datorită locului ocupat, echipa din Piatra Neamț a fost repartizată în Grupa A a play-out-ului, unde va avea ca adversari CSM Reșița, Metaloglobus București, Campionii FC Argeş, CSC Dumbrăviţa, Unirea Dej și CSM Alexandria, ultimii doi fiind pe poziții retrogradabile. Ceahlăul este matematic menținută sportiv în Liga 2, nemaiputând fi depășită de Unirea Dej. Din acest motiv, Măzărianu dorește să reducă bugetul până la începerea pregătirii noului sezon și vrea, în primă fază, să rezilieze contractul cu cinci jucători.

Marți și-a aflat programul din play-out, pe care îl începe cu un meci pe teren propriu cu Metaloglobus. În etapa 2 va juca în deplasare la Mioveni, cu CFC Argeș, în etapa 3 va sta, iar apoi va mai întâlni CSM Alexandria (acasă), CSM Reșița (deplasare), Unirea Dej (acasă) și CSC Dumbrăvița (deplasare).

Foto: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-play-out-ului-ligii-2-editia-2023-2024-19303414

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-vrea-sa-renunte-la-5-jucatori-inainte-de-startul-play-out-ului-19303418

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-a-castigat-la-scor-in-ultima-etapa-dar-va-juca-in-play-out-19302998

Narcis POHOAȚĂ 20 Mar. 2024, 16:22 Liga 2
Pe aceeași temă