Finală pentru locul de baraj! FC Brașov își poate asigura locul 5 în Grupa B a play-out-ului Ligii 2 sau complica mult situația, în meciul cu Unirea Constanța

Adi MARICA 08 Apr. 2022, 13:14 Liga 2

În cadrul etapei a 3-a a play-out-ului Ligii 2, Grupa B, Unirea Constanța și FC Brașov se vor duela, sâmbătă, la Buftea, într-un meci care poate clarifica sau complica lupta pentru locul 5, cel care duce la barajul de menținere în eșalonul secund cu clasata pe locul 5 din Grupa A, ocupat acum de Poli Timișoara.

Călin Moldovan spune că pentru FC Brașov meciul nu e atât de decisiv

Călin Moldovan, antrenorul echipei din Brașov, spune că meciul de la Buftea, unde joacă acasă din acest an formația din județul Constanța, nu este unul decisiv, mai ales că formația sa are un avans de cinci puncte în clasament în acest moment.

”Nu pot spune că meciul cu Unirea Constanța este cel mai important meci al sezonului. Pentru, toate meciurile au fost importante. Unirea Constanța este o echipă cu mulți jucători tineri, talentați. Și noi, și Unirea, reușim să marcăm, dar luăm goluri foarte ușor. Au calitate individuală, sunt o echipă de elan, marchează multe goluri, dar și primesc multe goluri. Avem cinci puncte avans față de ei, indiferent de rezultat, noi tot acolo suntem, tot pe locul 5 vom rămâne”, a spus Moldovan.

”S-au făcut mulți pași greșiți în toamnă“

Antrenorul Brașovului spune că echipa a luptat pentru un loc de salvare directă, însă, în toamnă, s-au făcut mulți pași greșiți, iar handicapul de puncte este mult prea mare.

  • Viitorul Pandurii și Ripensia, formațiile aflate imediat deasupra Brașovului, au amândouă câte 11 puncte în plus, 28 față de 17, iar din play-out fiecare mai are de disputat câte patru jocuri, deci mai pot câștiga maximum 12 puncte. Unirea Constanța e sub FC Brașov și are un total de 12 puncte.

”Cu tot respectul, dacă nu vom reuși să ne menținem pe locul de baraj înseamnă că nu avem ce căuta la Liga a 2-a. Obiectivul rămâne salvarea de la retrogradarea. Am spus, încă din iarnă, că și barajul este o opțiune de salvare. Ne-am luptat pentru salvarea directă, dar nu a fost simplu. S-au făcut mulți pași greșiți în toamnă, am pornit cu un handicap mare de puncte. Nu te poți transforma din cerșetor în prinț peste noapte. Frustrarea este că nu reușim să avem o constanță în rezultate. Noi avem încredere în continuare în băieți, alternăm momente bune cu greșelile nepermise. Dacă avem pretenții de la noi, trebuie să câștigăm barajul, nu avem o altă variantă”, a mai spus Călin Moldovan.

Gafe inexplicabile în defensiva Brașovului la meciul cu FC Buzău

Călin Moldovan consideră că prin greșelile făcute în apărare la ultimul meci, 3-4 acasă cu FC Buzău, echipa arată ca una de juniori, deși are în defensivă jucători mai mult decât experimentați, precum Marius Burlacu (36 ani), Luka Maric (35 ani) sau Robert Gherghe (25 ani).

”Ne-am pregătit bine în această săptămână, dar încă suntem apăsați de meciul cu FC Buzău în care nu a ieșit așa cum ne-am fi dorit. Supărător este că am fost conduși cu 3-0, dar îmbucurător este că băieții au crezut până la final și au reușit să egaleze. Din păcate suntem pedepsiți de greșelile mari din defensivă, nepermise, la acest nivel. Prin greșelile pe care le-am făcut în defensivă, arătăm ca o echipă de juniori pe faza de apărare. E greu să găsești explicații. Suntem vinovați și ne asumăm situația. Partea bună este că am avut putere mentală și fizică să revenim. Important este ce facem de acum încolo. Va trebui să avem mult mai multă responsabilitate în teren”, a spus Moldovan.

Vasile Constantin și Bogdan Piper, optimiști pentru meciul cu Unirea Constanța

Prezenți la conferința de presă, Vasile Constantin și Bogdan Piper nu au găsit explicații pentru gafele din meciul cu Buzăul, dar rămân încrezători că echipa poate obține victoria în partida cu Unirea Constanța.

”Am început bine jocul, apoi pe un contraatac, cei de la Buzău au marcat și acel gol ne-a turnat plumb în ghete și ne-a tăiat tot elanul. Ne concentrăm pe următorul meci, suntem motivați și încrezători că putem obține cele trei puncte la Buftea”, a spus Piper.

”Am intrat moi în teren și am făcut o prima repriză slabă cu Buzăul. În partea secundă am intrat cu mai mult tupeu, am reușit să revenim, însă pe la ultima fază o greșeală ne-a costat scump. Urmează meciul cu Unirea Constanța și nu avem decât varianta victoriei”, a declarat și Vasile Constantin.

FC Brașov a câștigat cu 4-2 în sezonul regular meciul cu Unirea Constanța

Meciul dintre Unirea Constanța și FC Brașov are loc sâmbătă, de la ora 11:00, la bara federației de la Buftea și contează pentru etapa a 3-a a play-out-ului Ligii 2, Grupa B. Unirea ocupă locul 6, direct retrogradabil, cu 12 puncte, în timp ce FC Brașov se situează pe locul 5, de baraj de menținere, cu 17 puncte.

În sezonul regular, cele două echipe s-au întâlnit la Brașov, pe stadionul Tineretului, la începutul lunii decembrie a anului trecut, în etapa a 16-a, iar FC Brașov s-a impus cu 4-2. Au marcat Alexandru Negrean (28), Zakaria El Azzouzi (44, 55, 58), respectiv Radu Cireșoiu (22) și Andreas Chirițoiu (52).

Conferința de presă în care au vorbit Călin Moldovan, Vasile Constantin și Bogdan Piper, înainte de Unirea Constanța – FC Brașov:

https://www.youtube.com/watch?v=Fg5I9jrnqY4

Foto și video: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/brasoveanul-andreas-chiritoiu-sperietoare-pentru-trupa-lui-calin-moldovan-in-meciul-decisiv-cu-unirea-constanta-19226028

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marian-cristescu-l-a-transferat-pe-marius-niculae-la-fc-brasov-sageata-a-cautat-la-brasov-tinere-talente-pentru-loturile-nationale-de-juniori-19226018

https://liga2.prosport.ro/seria-1/de-asteptarile-lui-limoniu-s-a-ales-praful-fc-brasov-tremura-si-pentru-locul-de-baraj-de-mentinere-in-liga-2-19225951

Adi MARICA 08 Apr. 2022, 13:14 Liga 2
Pe aceeași temă