Brașoveanul Andreas Chirițoiu, sperietoare pentru trupa lui Călin Moldovan, în meciul decisiv cu Unirea Constanța!

Adi MARICA 06 Apr. 2022, 12:18 Liga 2
Brașoveanul Andreas Chirițoiu, sperietoare pentru trupa lui Călin Moldovan, în meciul decisiv cu Unirea Constanța!

Brașoveanul Andreas Chirițoiu (18 ani), atacantul echipei Unirea Constanța, este unul dintre cei mai în formă fotbaliști ai ”satelitului” neoficial al FCSB, mutată definitiv la Buftea, deși are sediul social în județul Constanța. Pe lângă evoluțiile bune în tricoul echipei antrenate de Leonard Strizu, Chirițoiu s-a remarcat și la lotul României U19, care s-a calificat la EURO 2022.

Chirițoiu are 5 goluri marcate în ultimele 7 etape!

Chirițoiu este golgheterul echipei mutate de la Techirghiol la Buftea, la egalitate cu Laurențiu Ardelean, ambii având câte cinci goluri. Toate cele cinci goluri marcate de Chirițoiu în acest sezon au venit în ultimele șapte etape din Liga 2.

În meciul direct din campionat cu FC Brașov, Chirițoiu a marcat pe Tineretului, dar echipa sa a pierdut cu 2-4.

Cum defensiva brașoveană a arătat multe slăbiciuni în acest sezon de primăvară în care a primit cel puțin un gol în fiecare meci, Laurențiu Popescu și compania au toate motivele să se teamă de atacanții lui Strizu.

Călin Moldovan nu subestimează echipa lui Strizu

Călin Moldovan, antrenorul echipei FC Brașov, cunoaște calitățile atacantului brașovean al celor de la Unirea Constanța.

”Andreas este un fotbalist talentat, care traversează o formă foarte bună atât la echipa de club, cât și la echipa U19 a României. Cei de la Unirea au forță în ofensivă, drept dovadă că au dat două goluri Petrolului și trei celor de la Viitorul Pandurii. Cu siguranță nu vom subestima adversarul de sâmbătă. Este un meci important în lupta pentru locul de baraj din această serie”, a spus Călin Moldovan.

Andreas Chirițoiu este fiul lui Irinel Manta, fost jucător la Tractorul, Metrom și Petrolul. La FC Brașov, Manta a ocupat mai multe funcții de conducere, iar în 2005 a fost pentru câteva luni președintele clubului. ”Sunt foarte mândru și fericit de realizările lui Andreas din ultima vreme. E cel mai bun an al său”, a spus Manta.

Miza locului de baraj de menținere în Liga 2

Pe finalul acestui play-out din Grupa B a Ligii a 2-a, singura necunoscută este echipa care va merge la barajul de menținere.

Pentru locul 5, brașovenii se luptă cu Unirea Constanța, situată la cinci puncte în spate în acest moment, 12 față de 17. Unirea ocupă locul 6, al doilea retrogradabil direct în Liga 3, primul fiind al Astrei, care a și retrogradat matematic.

Cele două echipe se vor duela sâmbătă, la Buftea, într-un meci ce poate fi decisiv. FC Brașov va juca cu Unirea Constanța (d), Unirea Dej (a), Viitorul Pandurii (d) și Astra (a) în restul play-out-ului, în timp ce Unirea Constanța le va întâlni pe FC Brașov (a), Astra (d), Ripensia (a) și FC Buzău (d).

Chirițoiu merge la EURO 2022 cu România U19

Chirițoiu a fost jucător de bază și la echipa U19 a României, iar în Turul de Elită a înscris câte un gol în meciurile cu Georgia U19 și Croația U19.

”Mă bucur că am reușit să marchez în ambele meciuri, că am reușit să ajut echipa să se califice la EURO și sunt sigur că o să mai marchez. Înseamnă foarte mult calificarea la Campionatul European, e un sentiment incredibil. La finalul meciului, când am văzut că am reușit, mi-au dat lacrimile. Sunt foarte fericit că am reușit calificarea. Suntem un grup foarte unit, suntem ca o familie, avem un staff foarte bun, cu experiență. Suntem un grup cu jucători foarte buni, cu jucători din Liga 2, din Liga 1, și o să reușim și la EURO”, spunea Chirițoiu după calificarea la EURO.

  • 20 de meciuri dintr-un total de 21 a disputat Andreas Chirițoiu în acest sezon de Liga 2 pentru Unirea Constanța, în 15 dintre ele fiind titular, dar în zece fiind înlocuit. A marcat 5 goluri, în jocurile cu Șelimbăr (1-1), FC Brașov (2-4), Astra (3-2), Unirea Dej (1-2) și Viitorul Pandurii (3-3).

De trei ani la FCSB

Andreas Chirițiu a crescut la FC Brașov, iar la 15 ani a făcut pasul la FCSB.

”Am început fotbalul la FC Brașov cu antrenoarea Lucia Ghioc și apoi am mai lucrat cu Radu Turdean. După falimentul lui FC Brașov am trecut la Kids Tâmpa, unde am lucrat cu Nicolae Văduva. De trei ani sunt jucătorul lui FCSB”, spunea atacantul brașovean. În vara trecută, Chirițoiu a fost împrumutat de FCSB la Unirea Constanța.

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto și Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marian-cristescu-l-a-transferat-pe-marius-niculae-la-fc-brasov-sageata-a-cautat-la-brasov-tinere-talente-pentru-loturile-nationale-de-juniori-19226018

https://liga2.prosport.ro/seria-1/de-asteptarile-lui-limoniu-s-a-ales-praful-fc-brasov-tremura-si-pentru-locul-de-baraj-de-mentinere-in-liga-2-19225951

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-astra-a-retrogradat-matematic-din-liga-2-schimbarile-facute-in-iarna-s-au-dovedit-esecuri-totale-pentru-fosta-campioana-a-romaniei-19225361

Adi MARICA 06 Apr. 2022, 12:18 Liga 2
Pe aceeași temă