Final incendiar de an pentru CSMS Iași

09 Nov. 2011, 13:23 Liga 2
Final incendiar de an** pentru CSMS Iași

Două victorii consecutive au fost suficiente pentru ca fotbaliștii de la Clubul Sportiv Studențesc Municipal (CSMS) Iași să revină în cursa pentru promovarea în Liga I. În plus, după ultimele rezultate, ieșenii reintră în grupul favoritelor pentru a ocupa la finalul sezonului primele două poziții în Seria I a ligii secunde.

Cu trei etape înainte de finalul turului, echipa lui Ionuț Popa se află la o distanță de 7 puncte față de liderul Viitorul Constanța și la 5 puncte față de echipa de pe locul secund, Delta Tulcea. Din cauza faptului că au pierdut foarte multe puncte în prima parte a turului, ieșenii sunt condamnați să ia maxim de puncte din aceste ultime trei etape, pentru a rămâne cu șanse reale în lupta pentru un loc în prima ligă.

„Dacă vom câștiga ultimele cinci partide din acest an, atunci putem spune că suntem acolo, în cărți pentru promovare”, spunea Ionuț Popa la finalul meciului cu Astra II, de acasă. De atunci, ieșenii au câștigat următoarele două jocuri, la Botoșani și acasă cu Victoria Branesti, dar în continuare programul formației din Copou este unul infernal.

În următoarele trei runde, Claudiu Tudor și compania vor juca acasă cu Dunărea Galați (etapa 14) și în deplasare la Săgeata Năvodari și Farul Constanța (etapele 13 și 15). În acest moment, șase echipe s-au desprins în fruntea clasamentului, dar dintre ele, Farul Constanța și FC Snagov nu par să aibă resursele necesare pentru o luptă lungă și de durată cum este promovarea. Practic, doar patru echipe par să fie pregătite (mai mult sau mai puțin) pentru această luptă: Viitorul Constanța, Delta Tulcea, CSMS Iași și Săgeata Năvodari. Dintre cele patru, cel mai ușor program în finalul acestui an pare să-l aibă Delta Tulcea, care joacă în deplasare cu două echipe din subsolul clasamentului (CF Brăila și FCM Bacău) și acasă cu FC Snagov. CSMS Iași, Viitorul Constanța și Săgeata Năvodari au programe cam la fel, cu câte două meciuri tari și unul mai accesibil.

Clasament

1. Viitorul Constanța – 26p.
2. Delta Tulcea – 24p.
3. Săgeata Năvodari – 22p.
4. FC Snagov – 19p.
5. CSMS Iași – 19p.
6. Farul Constanța – 18p.

Program ultimele trei etape

CSMS Iași: Săgeata Năvodari (deplasare), Dunărea Galați (acasă), Farul Constanța (deplasare)
Viitorul Constanța: FC Botoșani (D), Victoria Brănești (A), Săgeata Năvodari (D)
Delta Tulcea: CF Brăila (D), Gloria Buzău (D), FC Snagov (A)
Săgeata Năvodari: CSMS Iași (A), FCM Bacău (D), Viitorul Constanța (A)

Sursa: Bună Ziua Iași

Foto: Eduard BLAGA

09 Nov. 2011, 13:23 Liga 2
Pe aceeași temă