FCU Craiova a anunțat data la care începe antrenamentele pentru Liga 2. Oltenii nu se grăbesc să anunțe noul antrenor

Marius ANGHEL 20 May. 2024, 13:03 Liga 2
FCU Craiova a anunțat data la care începe antrenamentele pentru Liga 2. Oltenii nu se grăbesc să anunțe noul antrenor

FCU Craiova FC începe să treacă peste șocul retrogradării din SuperLigă și să se organizeze pentru noul sezon, unul pe care îl va petrece în Liga 2.

Clubul patronat de Adrian Mititelu nu are un staff tehnic stabilit, însă și-a trasat în linii mari programul de pregătire pentru ediția 2024-2025 a ligii secunde, prima cu 22 de participante în loc de 20.

FCU Craiova FC se reunește în data de 16 iunie

Ultima clasată în play-out-ul SuperLigii revine în Liga 2 după trei ani și luni, 20 mai, și-a anunțat, în linii mari, programul pe care îl va avea în această vară.

Nu s-a decis dacă Eugen Trică sau Nicolo Napoli vor mai continua cu echipa olteană, noul staff tehnic urmând a fi anunțat ”cel mai târziu la data de 5 iunie”.

Reunirea este decisă pentru data de 16 iunie, iar până la începerea noului sezon, decisă pentru data de 3 august, formația alb-albastră va efectua un stagiu de pregătire centralizat care va fi decis împreună cu noul staff.

”Programul de activitate al clubului în perioada următoare
– 16 iunie – reunirea lotului
– În intervalul cuprins între 17 iunie – 3 august, data începerii Ligii a 2-a, echipa va efectua un stagiu de pregătire centralizat, urmând ca locul de desfășurare și durata acestui stagiu să fie stabilitate împreună cu noul staff tehnic.
– Noul staff tehnic urmează să fie stabilit cel mai târziu la data de 5 iunie.
– Zilele următoare, reprezentanții clubului vor explica public toate aspectele ce țin de activitatea prezentă și viitoare a clubului”, a anunțat FCU Craiova FC.

Clubul oltean a anunțat despărțirea de șapte jucători după retrogradarea în Liga 2. Tudor Oltean, prima achiziție pentru noul sezon

După retrogradare, clubul oltean a anunțat public despărțirea de antrenorul secund Florin Drăgan și antrenorul cu portarii Gabriele Aldegani, dar și de șapte jucători: Vlad Achim, Yassine Bahassa, Benjamin Van Durmen, Gabriel Compagnucci, Leo Lacroix, Matheus Mascarenhas și Aurelian Chițu.

Adrian Mititelu va pune accent în noul sezon, conform informațiilor pe care le are ProSport, și pe promovarea jucătorilor de la echipa a doua, deja retrogradată matematic de câteva etape bune din Liga 3, în acest sens, săptămâna trecută, chemând la sediul clubului din Bănie mai mulți tineri pentru a semna contracte, Alexandru Pena, Robert Biosan, Raul Crăciun, Octavian Ciucă și Angelo Sârbu.

ProSport a aflat că nucleul pe care Mititelu este tentat să formeze noua echipă este format din portarii actuali, Gurău, Popa, plus Negru, Padula, Sidibe, Pop, Albu, Blidar, Blănuță, Jibril, Baeten și Bauza, dar probabil se va încerca până la reluarea campionatului Ligii 2 vinderea ultimilor doi. Și Jibril și Blănuță sunt doriți în continuare.

O primă achiziție pentru noul sezon, făcută încă de la finalul lunii martie, este Tudor Oltean (foto) de la Ceahlăul Piatra Neamț. Fundașul lateral stânga în vârstă de 21 de ani a evoluat în 16 meciuri (1178 minute) pentru nemțeni în acest sezon de Liga 2.

Foto: FCU Craiova

Marius ANGHEL 20 May. 2024, 13:03 Liga 2
Pe aceeași temă