FC Voluntari, debut cu remiză acasă, în Liga 2. Egalul cu Concordia nu i-a picat bine lui Claudiu Niculescu. Antrenorul își caută alibiuri și spune că echipa sa nu e favorită la promovare

Marius ANGHEL 10 Aug. 2024, 16:05 Liga 2

FC Voluntari s-a izbit de pământ odată cu retrogradarea în Liga 2 după nouă ani petrecuți în prima ligă de fotbal din România, iar pentru moment rămâne acolo, pe burtă, după primele două etape desfășurate în noul sezon.

Trupa ilfoveană are două puncte înregistrate din meciurile cu CSM Slatina și Concordia Chiajna și are un început de campionat mai deficil decât se aștepta.

FC Voluntari, doar remiză la debutul acasă în Liga 2, în derby-ul Ilfovului, cu Concordia

După ce în runda de debut abia a scos o remiză din deplasarea de la Slatina (scor 1-1), egalarea venind abia în minutul 90+7, de pe fruntea căpitanului Igor Armaș, acum, vineri, în debutul rundei secunde, formația din Voluntari a fost ea cea care a fost egalată pe final de meci. 1-1 s-a terminat și partida cu Concordia Chiajna, în derby-ul Ilfovului, cu Nicolae Carnat, alt jucător rămas din lotul care a retrogradat echipa, marcator în minutul 7, pe de o parte, respectiv cu Aurelian Ciuciulete, marcator pentru oaspeți în minutul 81.

Trupa condusă de Claudiu Niculescu a început mai bine meciul și a dat lovitura încă din minutul 7, când Nicolae Carnat a înscris cu un șut spectaculos. Momentele bune pentru FC Voluntari au continuat, tot cu Carnat energic în flancuri și Nemec producând teroare în centrul defensivei Chiajnei, însă golul nu s-a mai lipit.

Nu mi-a picat bine această remiză. Nu am făcut un joc rău, dar ăsta este fotbalul. Adversarul a venit peste noi. Am făcut pasul în spate să conservăm rezultatul.

Acea minge respinsă a contat mult (n.r. – se referă la golul marcat de Concordia). Până la urmă, ăsta e fotbalul. Trebuie să învățăm din greșelile pe care le-am făcut astăzi”, a declarat Claudiu Niculescu, citat de DigiSport.

Niculescu își caută alibiuri. FC Voluntari nu ar fi favorită la promovare, în opinia sa!

Voluntariul are un început dificil de campionat, chiar dacă Claudiu Niculescu are la dispoziție fotbaliști rămași în lot din prima ligă, precum Armaș, Nemec, Carnat, Cocian sau Droppa, achiziții cu experiență, precum Pițian, Toma sau Fantis, dar și mai mulți foști elevi de-ai săi de la Șelimbăr, ca Gîț, Panos, Alexe, Schieb, enumerându-i doar pe cei utilizați în ultimul meci.

Față de jocul trecut, 1-1 la CSM Slatina, Niculescu a schimbat trei jucători în primul 11 la derby-ul cu Concordia. Au ieșit Mitrea, Călin și Droppa și au intrat Șuteu, Cocian și Toma. De pe bancă a dispărut Bujor și a apărut Schieb.

”Cred că e vorba de lipsa de omogenitate. Încă nu s-a format acel grup pe care îl vreau eu. Am luat doar două puncte și nu este mulțumitor deloc. Săptămâna următoare avem meci la Mioveni și ne așteaptă o partidă grea.

Trebuie să eliminăm greșelile pe care le-am făcut în acest meci. Favoriți nu suntem la promovarare. Sunt alte cluburi care și-au declarat intenția. Nicio echipă nu este favorită. Va fi o luptă crâncenă pentru accederea în play-off, în primul rând”, a mai spus Niculescu.

Reacția sa despre faptul că FC Voluntari nu este favorită la promovare este hilară. Dacă nici Voluntariul nu mai esta favorită, la condițiile de care dispune, atunci cine mai e? Este doar o lipsă de asumare din partea lui Claudiu Niculescu, o căutare de alibiuri.

  • FC Voluntari, în remiza cu Concordia: Ius. Chirilă – Gîț, Pițian, Armaș (cpt.), Al. Șuteu – Cocian (Ct. Alexe 86′), Panos (Droppa 77′), D. Toma, Carnat – Nemec (Schieb 73′), Fantis. Rezerve neutilizate: Al. Maxim – Andreș, Voican, Fl. Mitrea, Alb. Călin, R. Crișan.

Urmează meci în Cupa României cu CS Blejoi și apoi joc în campionat cu CS Mioveni

În etapa următoare, a 3-a, FC Voluntari joacă în deplasae la CS Mioveni, sâmbătă, de la ora 11:00, o altă veche cunoștință a lui Claudiu Niculescu, cum a fost și Concordia Chiajna. CS Mioveni are o remiză (0-0 la Unirea Ungheni) și o victorie (1-0 la CS Afumați) în acest debut de sezon.

Până atunci însă, ambele echipe vor juca și în Turul 3 al Cupei României. Jucătorii lui Niculescu au meci miercuri, de la ora 17:30, la CS Blejoi (Liga 3), în timp ce elevii Alin Chița joacă în deplasare la SCM Râmnicu Vâlcea (Liga 3), în același interval de timp.

CLASAMENT Liga 2 și al golgheterilor

Foto: Gheorghe Flușter (Sport Pictures) și FC Voluntari

Marius ANGHEL 10 Aug. 2024, 16:05 Liga 2
Pe aceeași temă