”FC U” Craiova merge mai departe și fără Adrian Mititelu. Fiul său nu renunță la gândul promovării: ”Obiectivul rămâne același. Bani sunt, bugetul e asigurat”. Care e starea de spirit a jucătorilor

Andrei PASCU 09 Nov. 2020, 12:18 Liga 2
”FC U” Craiova merge mai departe și fără Adrian Mititelu. Fiul său nu renunță la gândul promovării: ”Obiectivul rămâne același. Bani sunt, bugetul e asigurat”. Care e starea de spirit a jucătorilor

U Craiova 1948 SA a primit o veste grea zilele trecute, când patronul Adrian Mititelu a fost condamnat la închisoare cu executare în ”Dosarul Mihai Costea”. Cu toate acestea, fiul omului de afaceri a dat asigurări că lucrurile nu se vor schimba. Echipa din Bănie își va continua activitatea ca și până acum și se dorește în continuare promovarea în Liga 1, după un singur sezon petrecut în Liga 2.

Adrian Mititelu Jr: ”Echipa va merge în continuare, jucătorii vor fi și mai motivați. Obiectivul rămâne același” 

Deși imediat după arestare fanii echipei ”FC U” Craiova se temeau de anumite urmări negative, Adrian Mititelu Jr. a afirmat că acestea nu vor avea loc și nici bugetul nu va avea de suferit. El se va ocupa de tot ce înseamnă partea administrativă a tatălui său și va fi asigurată aceeași sumă de care s-a vorbit și la începutul sezonului.

Mititelu Jr. a vorbit și despre anumite interese care ar veni din partea câtorva persoane, Mihai Rotaru și Olguța Vasilescu, care nu ar vrea ca U Craiova 1948 SA să urce în prima divizie.

Fanii să stea liniștiți. După această condamnare abuzivă nu trebuie să își facă griji. Echipa va merge în continuare, jucătorii vor fi și mai motivați. Obiectivul rămâne același. S-ar dorit cu orice preț condamnarea tatălui meu, cu lovire directă în echipa de fotbal, care deranjează în Craiova și în România.

Sunt oameni importanți și influenți… Olguța Vasilescu și Mihai Rotaru au interes direct ca echipa să nu promoveze în acest an pentru că, automat, proiectul lor va decădea și echipa asta va fi în prim plan. Lovind în tatăl meu, cred are multe procese cu Olguța Vasilescu și Rotaru, cred că vor scăpa de el. Dar le promit că nu va fi așa.

Acum, de mine depinde echipa. Voi face tot ce pot pentru a o duce în Liga 1, Bani sunt, bugetul e asigurat. Finanțările vor continua. Jucătorii sunt puțin afectați, dar i-am simțit mai motivați. Tata a fost extrem de apropiat de ei”, a apus Adrian Mititelu Jr. pentru GSP.

Adrian Mititelu Junior: ”Tata chiar uitase de acest proces” 

Vestea arestării a fost una surprinzătoare pentru Adrian Mititelu. Potrivit fiului său, acesta uitase de proces și nici prin gând nu-i trecea ceea ce avea să se întâmple. Din punctul său de vedere, totul este un abuz.

În urmă cu o lună de zile, tata chiar uitase de acest proces. Decizia a fost fulgerătoare. Eram cu tata când a aflat. A rămas șocat, nu putea să mai spună niciun cuvânt. Nu se aștepta nimeni la asta. A fost un abuz! Azi voi încerca prima dată să iau legătura cu el.  Mama este mai bine acum, trebuie să fie puternică și să realizeze că tata a pleca”, a mai spus Adrian Mititelu Junior.

Adrian Mititelu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare în ”Dosarul Mihai Costea”. Omul de afaceri a fost găsit vinovat pentru că a comis infracțiunile de evaziune fiscală și înșelăciune. Hotărârea este definitivă.

Transferul lui Mihai Costea la FCSB a dat naștere mai multor discuții încă din momentul în care s-a făcut, în 2011, asta pentru că jucătorii lui Adrian Mititelu se aflau sub sechestrul Fiscului. Clubul avea datorii foarte mari către bugetul statului, iar patronul oltenilor nu ar fi avut dreptul să vândă niciun jucător.

La acea vreme, SC Fotbal Club U Craiova SA avea datorii la stat în valoare totală de 9.906.095 de lei, bani pe care Fiscul încerca să-i obțină prin executare silită.

Decizia a fost una surprinzătoare, asta pentru că, în primă fază, Adrian Mititelu fusese achitat.

”FC U” Craiova e liderul Ligii a 2-a

U Craiova 1948 SA a rămas pe primul loc în Liga 2 și după etapa a 11-a, deși a înregistrat al doilea egal la rând, după 0-0 cu ASU Poli în deplasare. Oltenii au 22 de puncte și sunt neînvinși în cele 10 partide pe care le-au disputat până acum. Au acumulat șase victorii și patru rezultate de egalitate.

Următorul meci va avea loc duminică, 15 noiembrie, pe teren propriu, în etapa a 12-a din Liga 2. Atunci, ”FC U” Craiova va primi vizita celor de la SCM Gloria Buzău.

Foto: George Filip / Mediafax Foto 

 

 

 

 

Andrei PASCU 09 Nov. 2020, 12:18 Liga 2
Pe aceeași temă