FC Buzău țintește promovarea sezonul următor și e gata să facă o mutare importantă! Discuții avansate cu președintele unei contracandidate

Andrei PASCU 31 May. 2022, 13:35 Liga 2
FC Buzău țintește promovarea sezonul următor și e gata să facă o mutare importantă! Discuții avansate cu președintele unei contracandidate

FC Buzău vrea să facă o echipă de promovare pentru stagiunea următoare de Liga 2, motiv pentru care nu va face modificări doar la nivelul lotului de jucători. Și la nivelul conducerii își doresc buzoienii să schimbe, iar poziția de președinte e cea vizată.

Auraș Brașoveanu, posibil viitor președinte la FC Buzău. Pleacă de la Concordia Chiajna?

Se dorește aducerea unui om cu multă experiență în funcție, iar o posibilă variantă, care se poate chiar realiza, este Auraș Brașoveanu, președintele echipei Concordia Chiajna! Actualul conducător al ilfovenilor e fost fotbalist al orașului Buzău, evoluând în anii 90 la Gloria Buzău.

În ceea ce privește experiența lui Auraș Brașoveanu (foto principal și foto articol) în funcțiile de conducere, el a trecut, înainte de Concordia Chiajna, pe la echipe precum Dunărea Galați sau Farul. Potrivit Buzoienii, negocierile există și sunt chiar șanse mari ca mutarea să se realizeze.

În plus, Brașoveanu este și un nume dorit de oamenii cu un cuvânt important de spus la echipă, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, și primarul Buzăului, Constantin Toma.

Deocamdată sunt discuții, negocieri, dar sunt șanse mari să vină la noi”, a declarat Felix Rache, vicepreședinte al Consiliului Județean Buzău, și, totodată, ginerele lui Constantin Cristea, președintele Consiliului Director al FC Buzău, partea privată din club.

FC Buzău vrea un plus de experiență la nivelul conducerii

Proiectul de la FC Buzău, în cazul în care chiar se va ajunge la acord cu Auraș Brașoveanu, va fi unul important pentru sezonul următor. Un om cu experiența actualului președinte al Concordiei Chiajna chiar și-ar spune cuvântul în structurile de conducere ale clubului din Buzău, mai ales că și bugetul va fi unul mai mare pentru sezonul 2022/2023.

În plus, toată lumea vorbește de promovare la formația lui Cristian Pustai, de la antrenor și până la președintele Consiliului Județean Buzău și primar.

Oamenii care bagă bani în club deja pun o oarecare presiune, dar nu e vorba de investitorul privat, ci de CJ Buzău, care a transmis un mesaj clar prin președintele Petre Emanoil Neagu.

Totul sau nimic în viitorul sezon de Liga 2 pentru FC Buzău? Petre Emanoil Neagu a avertizat

Proiectul început vara trecută dorește să-și atingă un oarecare vârf în campionatul de Liga 2 care urmează, astfel încât se vrea promovarea în Liga 1. Modul în care Neagu a pus problema este văzut ca un avertisment din afară, dacă ne raportăm la un punct din analiza făcută de președintele Consiliului Județean Buzău, anume finanțarea din bani publici.

Când am plecat la drum, am vorbit de un proiect de trei ani. Eu zic că împreună cu cei cu care colaborăm, și mă refer la banii prin Legea Sportului, pentru că prin asta îi alocăm, investitorul privat, dacă vom reuși promovarea, da (n.r. – va continua finanțarea la un nivel ridicat). Eu o să cer votul Consiliului Județean, dar nu mai finanțăm decât dacă avem țintă promovarea. Era normal anul ăsta (n.r. – sezonul 2021/2022) să nu fie acesta obiectivul, a fost unul de criză, echipa s-a transformat în FC Buzău, bun, am înțeles.

Am avut discuții și cu Primăria Municipiului Buzău, nu ascund asta. Target-ul este promovarea, iar dacă nu îl faci nu îți iei banii. Dăm banii prin Legea Sportului. E normal să sponsorizezi performanța. Așa, dacă vrem să facem locuri de muncă pentru fotbaliști… vrem să promovăm în Liga 1 și împreună cu Primăria Municipiului Buzău să îmbunătățim infrastructura sportivă”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău nu mai târziu de zilele trecute, după terminarea meciurilor de Liga 2 pentru FC Buzău.

Întregul discurs al lui Petre Emanoil Neagu, care a vorbit și despre un posibil nou stadion la Buzău, poate fi citit AICI.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/20-de-cluburi-au-primit-licenta-pentru-noul-sezon-de-liga-1-printre-care-si-fc-buzau-participanta-in-play-out-ul-ligii-2-gaz-metan-si-clinceni-nu-sunt-printre-ele-19232952

https://liga2.prosport.ro/seria-1/clujul-in-alb-si-negru-fanii-universitatii-se-aduna-in-centrul-orasului-ce-garanteaza-primarul-emil-boc-si-ce-spune-despre-rivalitatea-u-cfr-19233732

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-administratorul-special-al-fc-hermannstadt-raspunde-tuturor-intrebarilor-legate-de-prezentul-si-viitorul-nou-promovatei-in-liga-1-cum-decurge-insolventa-ce-buget-va-avea-echipa-situatia-19233725

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-prunea-incepe-sa-vorbeasca-dupa-retrogradarea-lui-dinamo-in-liga-2-nereguli-la-care-au-fost-implicati-si-fanii-stateam-cu-danciulescu-nu-ne-baga-nimeni-in-seama-la-balanescu-erau-s-19233699

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mii-de-suflete-o-singura-dorinta-ce-au-strigat-suporterii-chindiei-la-ploiesti-la-finalul-barajului-dramatic-cu-concordia-chiajna-19233711

 

 

 

 

Andrei PASCU 31 May. 2022, 13:35 Liga 2
Pe aceeași temă