FC Buzău s-a încălzit cu Astra, Cristian Pustai recunoaște: ”Rezultatul era cel mai important și bine că s-a obținut”. ”Profesorul” pregătește meciurile de foc cu Petrolul și Concordia Chiajna: ”Ne vor arăta dacă merităm în play-off”

Răzvan STÎNGĂ 26 Feb. 2022, 14:37 Liga 2
FC Buzău s-a încălzit cu Astra, Cristian Pustai recunoaște: ”Rezultatul era cel mai important și bine că s-a obținut”. ”Profesorul” pregătește meciurile de foc cu Petrolul și Concordia Chiajna: ”Ne vor arăta dacă merităm în play-off”

FC Buzău a debutat cu dreptul în 2022, în etapa a 17-a din Liga 2. A învins la scor ultima clasată, Astra, pe teren propriu, cu scorul de 4-1, într-un meci în care s-au dictat trei lovituri de la 11 metri. Cristian Pustai, antrenorul gazdelor, a făcut analiza duelului.

Cristian Pustai: ”Eram un pic puși în temă cu noile legitimări de la ei” 

”Principalul” Buzăului știa destul de puțin la ce să se aștepte de la Astra, dat fiind faptul că s-au făcut multe schimbări acolo, veniri, plecări și înlocuirea antrenorului. Cu toate acestea, chiar dacă ”Profesorul” nu a fost mulțumit total de joc, a recunoscut că l-au interesat, în principal, scorul și cele trei puncte.

Acum, din calculele făcute de Cristian Pustai, FC Buzău mai are în plan să acumuleze patru puncte cel puțin în ultimele două etape din sezonul regular, pentru a fi sigură de prezența în play-off.

Eram un pic puși în temă cu noile legitimări de la ei, cu faptul că sunt o echipă care se află pe ultimul loc din cauza depunctării. Nu am avut un meci foarte ușor, dar până la urmă contează rezultatul și cele trei puncte. Mai avem nevoie de patru puncte din șase pentru a fi în play-off. Sau să se mai încurce și ceilalți, dar nu prea pare că o să fie așa. Cel puțin în prima etapă era de așteptat. În etapa a doua sunt ceva meciuri mai importante.

Poate nu sunt cel mai mulțumit de jocul de azi, dar rezultatul era cel mai important și bine că s-a obținut”, a declarat Cristian Pustai la Metropola TV.

Meciuri de foc pentru FC Buzău, cu Petrolul și Concordia Chiajna

Cristian Pustai a făcut și o scurtă analiză a meciurilor care urmează, foarte dificile pentru FC Buzău, care vor arăta nivelul echipei în raport cu formațiile cu care s-ar putea bate pentru promovare. Petrolul și Concordia Chiajna sunt următoarele adversare al buzoienilor.

Următoarele două meciuri sunt importante. Jucăm cu liderul, echipa cea mai bună în acest moment, și pe urmă, probabil, un meci decisiv cu Chiajna. Dacă reușim să câștigăm meciurile înseamnă că merităm să fim în play-off, dacă nu, asta e. Oricum, obiectivul nostru în acest sezon constă în locurile 1-10.

La anul avem obiectiv promovarea. Că încercăm de acum, e normal. Sunt convins că putem prinde play-off-ul, dar și dacă punem în calcul varianta negativă, va trebui să formăm un nucleu de jucători cu care să formăm echipa, pentru că ăsta era obiectivul în acest prim an”, a continuat Pustai.

Cristian Pustai, despre problemele din fotbalul românes: ”Nu știu când vom reuși să tragem linie” 

Antrenorul formației din Buzău a vorbit și despre problemele cu care se confruntă echipele din Liga 2 și nu numai, probleme financiare, restanțe salariale mari către jucători și insolvență:

Liga 2 nu se vede prea bine, sunt probleme grave care nu sunt de azi, s-au acutizat și ne-am făcut că nu le vedem în trecut. Nu știu când vom reuși să tragem linie și să vedem unde e adevărata greșeală”.

FC Buzău a ajuns la 31 de puncte! 

31 de puncte a acumulat până acum FC Buzău, în 17 etape, în urma victoriei cu 4-1 cu Astra. Referitor la desfășurarea jocului, Adi Chică-Roșă a deschis scorul pentru gazde în minutul 36, după care Paul Pațurcă a dublat avantajul în minutul 57. Dragoș Firțulescu a redus din diferență pentru Astra în minutul 60, însă apoi buzoienii au mai marcat de două ori.

Alin Cârstocea, în minutul 68, și Dorin Burlacu, cu golul din minutul 86, au stabilit scorul final.

  • Primul 11 al Buzăului cu Astra: R. Stoian (cpt.) – R. Șt. Zamfir, Wiktorski, A. Lopez, Sălceanu, Cârstocea, Al. Munteanu, Pațurcă, Cr. Ciobanu, Ekollo, Chică-Roșă.
    Rezerve: Cr. Avram – Cip. Petre, Manea, D. Burlacu, Neicuțescu, Gaitan, M. Keita, Oteliță, Tud. Oltean.

Declarația lui Cristian Pustiau după FC Buzău – Astra 4-1:

Meciul integral dintre FC Buzău și Astra 

Foto: FC Buzău
Video: Campus TV

https://liga2.prosport.ro/seria-1/parti-pozitive-si-mai-putin-bune-remarcate-de-adrian-mihalcea-dupa-succesul-unirii-slobozia-cu-dacia-unirea-nu-s-a-pus-problema-invingatoarei-antrenorul-despre-subiectul-pe-care-19220755

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stadionul-dan-paltinisanu-se-inchide-presedintele-cj-timis-ofera-o-solutie-ridicola-pentru-poli-timisoara-sa-joace-meciurile-de-acasa-in-afara-orasului-19220686

https://liga2.prosport.ro/seria-1/esec-pe-toate-planurile-pentru-autoritatile-timisorene-in-ceea-ce-priveste-stadioanele-licitatia-pentru-arena-de-tip-lego-un-fiasco-total-nu-s-a-prezentat-nimeni-19220701

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marian-stoenac-a-semnat-cu-viitorul-pandurii-si-revine-la-echipa-lui-sarcina-dupa-3-ani-nu-ma-sperie-faptul-ca-s-a-intrat-in-insolventa-exclusiv-19220692

 

 

Răzvan STÎNGĂ 26 Feb. 2022, 14:37 Liga 2
Pe aceeași temă