FC Buzău își poate consolida poziția din top 6 cu o victorie cu Unirea Slobozia. Cristian Pustai simte că play-off-ul e aproape: ”Plutonul s-a cam desprins, e bine că suntem în el.” VIDEO | Echipa are autocar nou

Autor: Andrei PASCU Publicat: 21 Oct. 2021, 13:18 Actualizat: 21 Oct. 2021, 13:28 Liga 2
FC Buzău își poate consolida poziția din top 6 cu o victorie cu Unirea Slobozia. Cristian Pustai simte că play-off-ul e aproape: ”Plutonul s-a cam desprins, e bine că suntem în el.” VIDEO | Echipa are autocar nou

FC Buzău își poate asigura, într-un procent destul de important, prezența în play-off-ul de promovare al Ligii a 2-a după etapa a 11-a, chiar dacă abia s-a trecut de mijlocul sezonului regular. Cristian Pustai crede că un succes cu Unirea Slobozia, vineri, ar decide în mare parte viitorul echipei sale.

Cristian Pustai: ”În general, cu echipele care se află în spatele nostru am câștigat” 

Unirea Slobozia este însă o echipă care îl sperie pe Pustai. Deși formația lui Adrian Mihalcea se află pe o pantă descendentă prin comparație cu startul de sezon, ”profesorul” a rămas impresionat de partida trecută a Unirii Slobozia, care a învins pe teren propriu Politehnica Timișoara.

În cazul unui succes, FC Buzău s-ar distanța la opt puncte de Unirea Slobozia. Pustai a scos în evidență și faptul că elevii săi au trecut până acum de echipele care amenință locul Buzăului de play-off, Metaloglobus, FK Csikszereda sau Poli Iași.

”E o echipă bună, care anul acesta vrea în play-off. O echipă care a început foarte bine, dar a avut ceva sincope pe parcurs. A câștigat etapa trecută și joacă ultimele șanse de a se mai apropia de acest pluton de șase, care acum pare puțin desprins. E bine că ne aflăm și noi în pluton.

Și din această prismă, din acest unghi, putem privi întâlnirea ca una foarte importantă. La o victorie, ne vom duce la opt puncte plus un punct pe care îl face golaverajul, pentru că nu cred că până la finalul sezonului regular ne poate depăși cineva la golaveraj.

În general, cu echipele care se află în spatele nostru și care ne urmăresc, în afară de Slobozia, cu care nu am jucat, am reușit să câștigăm. Și cu Metaloglobus, și cu Csikszereda, și cu Iași. Ar fi foarte, foarte bine, extraordinar, dacă am lua toate punctele”, a declarat Cristian Pustai.

La jumătatea sezonului regular de Liga 2, FC Buzău are de apărat patru puncte pentru a prinde play-off-ul de promovare. E pe locul 6, cu 20 de puncte, și are un avans de patru puncte peste poziția a 7-a, Metaloglobus. În runda a 10-a, echipa lui Cristian Pustai a trecut fără probleme de Dacia Unirea Brăila, 7-0.

Autocar nou pentru FC Buzău. Slogan inediat găsit de Cristian Pustai 

FC Buzău are de câteva zile autocar propriu. Mașina care va duce echipa în deplasările din Liga 2 a fost deja personalizată, pe ea fiind trecute stema echipei, sponsorii, dar și un slogan venit la inițiativa lui Cristian Pustai. ”Mult mai simpatic decât antipatic”, este mesajul trecut pe noul autocar al Buzăului.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: Campus TV

 

Autor: Andrei PASCU Publicat: 21 Oct. 2021, 13:18 Actualizat: 21 Oct. 2021, 13:28 Liga 2
Pe aceeași temă