FC Buzău e pe val! A produs încă un rezultat-șoc în Liga 2 și încrederea promovării atinge noi cote. Reacția lui Cristian Pustai, după corecția aplicată Daciei Unirea Brăila

Marius ANGHEL, Răzvan STÎNGĂ 16 Oct. 2021, 19:17 Liga 2

FC Buzău este din nou în centrul atenției în Liga 2. După succesul din etapa a 5-a, 14-0 cu Unirea Constanța, în etapa a 10-a a câștigat iar la o diferență foarte mare, 7-0 cu Dacia Unirea Brăila. Formația lui Cristian Pustai arată foarte bine și se va bate la primele locuri în play-off, dacă va continua pe aceeași linie.

De opt meciuri nu a mai pierdut FC Buzău în campionat, iar la finalul partidei cu Dacia Unirea Brăila pretențiosul Cristian Pustai a fost încântat de jocul în sine de la Brăila, dar și de momentele foarte bune pe care le traversează echipa sa.

Cristian Pustai: ”E foarte bine, avem un șir de rezultate pozitive, marcăm multe goluri”

Chiar dacă FC Buzău defilează în campionat de câteva etape bune, Cristian Pustai rămâne precaut și spune că se poate întâmpla orice în meciurile viitoare, astfel încât nu e sigur pe accederea în play-off. Antrenorul are ca obiectiv să ducă echipa în Liga 1 în trei ani, se încearcă din acest an promovarea, însă vede și cum așteptările conducătorilor și suporterilor sunt poate prea mari în acest moment și nu se mai are răbdare.

(N.r. – Echipa arată în acest moment a fi aproape de nivelul maxim al posibilităților?) Deocamdată nu putem să ne plângem, e foarte bine, avem un șir de rezultate pozitive, marcăm multe goluri, dar încă nu ne putem desprinde, să putem ajunge acolo, un pic mai sus, să stăm liniștiți. Să știți că așa e la noi. Dacă tot ne-am propus, acum vrem și mult mai repede să realizăm.

(N.r. – E conturată echipa de bază, nu prea faceți modificări în primul 11?) Totuși apar noi jucători și sunt mulțumit de cei care intră. Undeva, suntem conturați cu 15-16 jucători, care au intrat continuu, care în funcție de o mică accidentare, o suspendare a ieșit. Dar primul 11, în general, este stabil”, a declarat Cristian Pustai la finalul jocului de la Brăila, la Sport Total FM.

Cristian Pustai a ”amendat” terenul de la Brăila 

Pustai nu a putut trece cu vederea terenul jalnic pe care s-a jucat la Brăila. Suprafața de joc este de departe cea mai proastă din Liga 2.

Din punctul de vedere al lui Cristian Pustai, echipele care evoluează în Liga 2 ar trebui să aibă obligativitatea de a asigura anumite condiții minime. Altfel, experimentatul antrenor cere mai puțin echipe în campionat, cele cu posibilități de un astfel de nivel fotbalistic.

”Chiar i-am spus și lui Florentin, îl felicit pentru că rezistă în condițiile astea, dar e… nu știu ce se poate face. Ar trebui să mergem cu 14 echipe, cu 16, câte putem, câte au totuși niște condiții decente, pentru că suntem eșalonul doi, vrem să creștem, se impun niște jucători tineri într-un număr… eu zic că e discutabil și aici. N-o să-i creștem pe terenurile astea”, a comentat Cristian Pustai, referitor la suprafața de joc de la Brăila.

Cristian Pustai: ”Dacă țineți minte, intrarea în play-off sezonul trecut a fost ca la fotografie. Anul ăsta se pare că nu va fi așa” 

Calculele sunt specialitatea casei la Cristian Pustai. Chiar dacă FC Buzău traversează o formă excelentă, a remarcat necesitatea unor prestații bune și în meciurile următoare. Astfel, vrea ca echipa sa să fie sigură de pozițiile de play-off cât mai curând, pentru ca mai apoi să își îndrepte atenția către locurile de promovare în Liga 2.

”Principalul” a făcut și o scurtă analiză a meciurilor care urmează:

”Noi încercăm să ne facem programul pe patru, șapte, cinci meciuri, să fim în formă bună sportivă, să acumulăm cât mai multe puncte, pentru că nu prea avem voie să facem pași greșiți. Vedeți că nu e rupt clasamentul încă, dar, spre surprinderea mea, cele șase echipe au mult mai multe puncte ca anul trecut, adică sunt conturate, sunt mult mai multe cu puncte puțin acumulate față de campionatul trecut. E o diferență destul de mare. Dacă țineți minte, intrarea în play-off sezonul trecut a fost ca la fotografie. Anul ăsta se pare că nu va fi așa.

Toate partidele sunt echilibrate. Urmează meciuri cu echipe, exceptând Steaua București, care sunt sub noi în clasament și de asta e foarte important să le ținem la distanță. Dacă păstrăm ritmul și tonusul ăsta bun, și forma bună în care suntem, cred că o să ne realizăm obiectivul”.

Adi Chică-Roșă, omul meciului cu Dacia Unirea Brăila: a marcat patru goluri 

FC Buzău a marcat de patru ori în prima repriză, în partida cu Dacia Unirea Brăila. Tudor Oltean a deschis scorul (min. 14), pentru ca Serge Ekollo (min. 33 și 41) și Adi Chică-Roșă (min. 38) să își treacă și ei mai apoi numele pe lista marcatorilor, până la finalul primelor 45 de minute.

În partea a doua, buzoienii au punctat doar prin Adi Chică-Roșă, care a marcat toate cele trei goluri (min. 52, 71, 83).

Primul 11 al Buzăului, cu Dacia Unirea Brăila: R. Stoian – R. Zamfir (Oteliță 77′), Wiktorski, A. Lopez, Tud. Oltean (I. Neacșu 77′), Gaitan, Cârstocea (Pațurcă 46′), Al. Munteanu (Ghinga 57′), Ekollo, Cr. Ciobanu (cpt.)(Kanda 46′), Chică-Roșă. Rezerve neutilizate: Cr. Avram – A. Manea, Cip. Petre, C. Toma.

FC Buzău e pe locul 6 în Liga 2, cu 20 de puncte, și are un avans de patru puncte peste poziția a 7-a, Metaloglobus. Etapa următoare va juca pe teren propriu cu Unirea Slobozia, locul 8, cu 15 puncte.

Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

Marius ANGHEL, Răzvan STÎNGĂ 16 Oct. 2021, 19:17 Liga 2
Pe aceeași temă