FC Buzău contraatacă și face recurs la suspendarea lui Cristian Ciobanu. Cristian Pustai critică decizia comisiei: ”Să notezi că a fost fault grosolan, mi se pare aberant. Din indulgență accepți cartonașul roșu”

Andrei PASCU 19 Nov. 2021, 12:54 Liga 2
FC Buzău contraatacă și face recurs la suspendarea lui Cristian Ciobanu. Cristian Pustai critică decizia comisiei: ”Să notezi că a fost fault grosolan, mi se pare aberant. Din indulgență accepți cartonașul roșu”

FC Buzău nu stă cu mâinile în sân după ce Cristian Ciobanu (27 de ani), căpitanul echipei, a fost suspendat nu mai puțin de șase etape din cauza unui cot aplicat unui adversar, Răzvan Morariu, în partida din deplasare, cu Ripensia. Meciul a avut loc în etapa a 12-a, iar apoi Comisia de Disciplină și Etică a FRF a dictat suspendarea.

Cristian Pustai: ”Să completezi un raport de arbitraj și să notezi că a fost fault grosolan, mi se pare aberant” 

FC Buzău a decis să ceară revizuirea deciziei, iar Cristian Ciobanu să primească mai puține etape de suspendare. Practic, în urma deciziei care e acum în vigoare, fotbalistul mai poate juca un singur meci în sezonul regular al Ligii a 2-a, în chiar ultima rundă, cu Concordia Chiajna, din luna martie 2022.

Cristian Pustai consideră că al său căpitan nu trebuia nici măcar eliminat la acea fază, deși chiar și reluările au demonstrat că, obiectiv, Cristian Ciobanu trebuia să vadă cartonașul roșu direct. În privința suspendării, decizia pare una destul de dură, mai ales că Răzvan Morariu nu a avut probleme foarte mari ulterior loviturii, iar intensitatea nu a fost foarte mare.

Cristian Pustai, paralelă cu accidentarea oribilă a lui Elvir Koljic

Cristian Pustai a făcut o paralelă cu un episod din Liga 1, într-un meci între Universitatea Craiova și Poli Iași, din octombrie anul trecut, când atacantul oltenilor, Elvir Koljic, a fost accidentat grav de fundașul Ovidiu Mihalache și a revenit pe teren abia în luna aprilie acest an. Atunci, apărătorul a primit opt etape de suspendare.

Să sperăm că se schimbă decizia, pentru că nu am văzut ce s-a scris în raport decât după ce a venit suspendarea. Atunci, am cerut să văd unde a fost încadrat și trebuia să văd raportul. Am spus și în timpul jocului că a fost drastică decizia de a fi eliminat de pe teren, dar să completezi un raport de arbitraj și să notezi că a fost fault grosolan, mi se pare aberant.

(N.r. – Despre sancțiuni dure dictate în România) Au fost exemple chiar și la noi. Dacă stau să mă gândesc, repede îmi vine în cap accidentarea lui Mihalache la Koljic. A primit opt etape, dar a venit cu forță disproporționată, o alunecare. Ciobanu nu putea faulta grosolan, din moment ce avea mingea sub control și își driblase adversarul.

Eu zic că a fost mult prea drastică și încadrarea. Există această discuție legată de lovirea cu cotul, dar este clar că trebuie să existe acea mișcare dură din corp, acea intenție de a lovi adversarul. El a driblat, a lovit din alergare, a încercat să protejeze. Într-o indulgență accepți că a primit cartonașul roșu, din punctul meu de vedere.

Pe urmă să îi dai șase etape… nu am avut până acum jucători suspendați șase etape în carieră. Pentru mine a fost surprinzător”, a afirmat Cristian Pustai cu privire la situația căpitanului Cristian Ciobanu, citat de Campus TV.

Cristian Ciobanu a ispășit o etapă de suspendare 

Din cele șase etape de suspendare, Ciobanu a ispășit deja una, pentru că după partida cu Ripensia, FC Buzău a jucat în etapa a 13-a, cu Unirea Dej (scor 1-0). În plus, lipsa lui este una importantă. Pe lângă faptul că este unul dintre liderii vestiarului Buzăului, el a fost important și la nivel statistic.

În cele 15 meciuri în care a fost utilizat în acest sezon, 12 în Liga 2 și trei în Cupa României, a marcat de opt ori. Șase dintre reușite au venit în campionat, trei în Cupa României.

Până la rejudecarea cazului, e clar că Ciobanu, născut la Curtea de Argeș, va absenta și contra Șelimbărului, în etapa a 14-a.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/poli-timisoara-si-fc-buzau-joaca-in-sferturile-cupei-romaniei-de-ziua-nationala-a-romaniei-acso-filiasi-evolueaza-in-meciul-de-incheiere-a-acestei-faze-a-competitiei-programul-celor-patru-partide-19210291

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-vrea-ca-momentul-de-gratie-al-buzaului-sa-se-prelugeasca-si-dupa-partida-cu-cs-comunal-selimbar-meciul-are-o-importanta-deosebita-de-ce-se-teme-inaintea-duelului-de-19210263

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-a-tras-linie-dupa-amicalul-cu-dinamo-jucatorii-cu-minute-putine-sunt-departe-de-titulari-antrenorul-buzaului-a-conturat-lista-transferurilor-din-iarna-19209973

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-amical-spectaculos-intre-fc-buzau-si-dinamo-cu-cinci-reusite-formatia-lui-cristian-pustai-a-oferit-fazele-meciului-modibo-keita-a-marcat-golul-partidei-sebastian-ghinga-autogol-inexplicab-19209860

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 19 Nov. 2021, 12:54 Liga 2
Pe aceeași temă