FC Brașov preia șefia în Grupa B a play-out-ului dacă își ia revanșa în fața Progresului Spartac. Dan Alexa: ”Ar fi o palidă consolare”

Adi MARICA 31 Mar. 2023, 13:48 Liga 2
FC Brașov preia șefia în Grupa B a play-out-ului dacă își ia revanșa în fața Progresului Spartac. Dan Alexa: ”Ar fi o palidă consolare”

FC Brașov va juca sâmbătă, de la ora 11:00, la Buftea, cu Progresul Spartac, un meci contând pentru etapa a 2-a din Grupa B a play-out-ului Ligii 2. Dacă trupa lui Dan Alexa nu are mari emoții cu retrogradarea în acest sezon, cea a lui Andrei Erimia se îndreaptă spre, în cazul bun, un baraj de menținere în eșalonul secund.

Brașovenii sunt neînvinși în 2023 și vor să continue tot așa și după jocul cu Progresul Spartac

După o săptămână de pauză în campionat, datorită meciurilor echipelor naționale, în care braşovenii au jucat şi un meci amical cu Sepsi OSK (scor 0-1), Dan Alexa speră ca jucătorii săi să-și păstreze forma bună din sezonul de primăvară. În 2023, FC Brașov nu a cunoscut înfrângerea, după 1-1 cu Gloria Buzău, 5-2 cu Unirea Constanța și 2-2 cu Unirea Slobozia în finalul sezonului regular, plus o victorie în prima etapă a play-out-ului, 3-1 cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

”Vreau să păstrăm tonusul bun pe care l-am avut în ultima perioadă. Am făcut jocuri bune atât la Slobozia, cât și cu Viitorul Pandurii și am continuat și în amicalul cu Sepsi OSK. Îmi doresc mult să arătăm bine și în jocul cu Progresul Spartac. Nu este neparat o revanșă după înfrângerea din campionat. Am pierdut nemeritat atunci, pe niște greșeli impardonabile care ne-au costat foarte mult. Atunci a fost un meci neobișnuit, cu întorsătura de la Buftea unde noi am avut meciul în mână. Paradoxal, evoluțiile noastre bune au început cu meciul de la Spartac”, a spus Dan Alexa.

  • În sezonul regular, meciul dintre Progresul Spartac și FC Brașov a fost găzduit tot de trupa bucureșteană și tot la Buftea. Rareș Lazăr a marcat pentru echipa lui Dan Alexa în minutul 66, iar jocul părea să se îndrepte către o victorie a Brașovului. Numai că Progresul Spartac a reușit surpriza în prelungiri, întorcând scorul și câștigând cu 2-1 după golurile lui Mihai Șandru (90+1) și Ionuț Tudorache (90+6 – penalty).

Obiectiv de consolare pentru FC Brașov

Pentru finalul acestui sezon, în care echipa brașoveană a scăpat de grijiile retrogradării, având un avans de 14 puncte chiar față de adversarul de sâmbătă, care e situat pe locul de baraj, Dan Alexa spune că obiectivul este câștigarea grupei de play-out, ”o palidă consolare” după ratarea accederii în play-off.

”Ne dorim să câștigăm grupa de play-out, ar fi o palidă consolare, dar trebuie să tratăm fiecare meci foarte serios. O să încercăm să introducem și jucători care au evoluat mai puțin. Poate voi schimba și sistemul, pentru că în momentul acesta pregătim și sezonul următor”, a spus Dan Alexa la conferinţa de presă premergătoare meciului.

Ștefan Blănaru a revenit la antrenamente

Pentru meciul cu Progresul Spartac, Dan Alexa nu se va putea baza pe fundașul Bradley Diallo, suspendat, iar Robert Boboc s-a accidentat în această săptămână.

În schimb, atacantul nou-adus în iarnă Ştefan Blănaru a revenit la antrenamente după accidentarea suferită la mijlocul lunii februarie, însă nu este apt de joc.

FC Brașov poate depăși Concordia Chiajna în clasament

Progresul Spartac ocupă locul 5, de baraj de menținere, cu 17 puncte, cu un punct peste locul 6, al doilea direct retrogradabil, pe care se află Ripensia.

FC Brașov e clasată pe locul 2, cu 31 de puncte, cu unul mai puțin față de liderul Concordia Chiajna, care va sta în această rundă.

Cu o victorie la baza federației de la Buftea, FC Brașov va depăși Concordia Chiajna în clasament și își va asigura matematic sportiv menținerea în Liga 2 pentru noul sezon, ulterior urmând să mai aibă doar patru partide de disputat.

Conferința de presă în care a vorbit Dan Alexa înainte de Progresul Spartac – FC Brașov:

https://www.youtube.com/watch?v=pYz5GDeIAFE

Foto și video: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noi-probleme-cu-banii-la-fc-brasov-dan-alexa-declaratii-despre-sedinta-din-vestiar-la-care-au-participat-si-sefii-clubului-19264744

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-pregateste-pe-vant-si-ninsoare-revansa-cu-progresul-spartac-fc-brasov-se-intoarce-la-buftea-acolo-unde-a-pierdut-dramatic-cu-bucurestenii-19264634

https://liga2.prosport.ro/program-tv/etapa-a-2-a-din-play-off-ul-ligii-2-incepe-tot-joi-chiar-daca-steaua-si-a-dorit-amanarea-partidei-de-la-galati-in-play-out-unul-dintre-meciuri-se-disputa-duminica-19264556

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nocturna-stadionului-din-brasov-a-fost-refacuta-19264420

Adi MARICA 31 Mar. 2023, 13:48 Liga 2
Pe aceeași temă