FC Brașov a pierdut decent amicalul cu Sepsi OSK. Dan Alexa: ”Sunt realist, este o diferență de valoare”

Adi MARICA 26 Mar. 2023, 00:18 Liga 2

FC Brașov a pierdut cu scorul de 0-1 (0-1) meciul amical disputat sâmbătă la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi OSK.

Covăsnenii nu au mizat în acest joc pe Ștefănescu și Dumitrescu, ambii convocați al loturile naționale, iar Aganovic, Matei și Ion Gheorghe au fost menajați, toți trei acuzând ușoare accidentări.

De cealaltă parte, Dan Alexa a rulat tot lotul, în afara lui Diallo, care a făcut doar un antrenament fizic pe terenul alăturat.

Sepsi OSK a dominat prima repriză. Bălașa, gol decisiv în amicalul cu FC Brașov

Amicalul, disputat pe terenul de antrenament al bazei sportive Sepsi Arena, a fost decis de golul lui Mihai Bălașa, venit în minutul 14.

Prima repriza a fost controlată autoritar de echipa lui Cristiano Bergodi, care, pe lângă golul lui Bălașa, șut deviat de la circa 20 metri, la care Ureche nu a avut replică, mai putea înscrie, în două rânduri, prin Safranko. După minutul 30, brașovenii au echilibrat jocul și au avut o ocazie de a marca prin Angelov.

Brașovenii s-au jucat cu ocaziile pe care le-au avut, în partea secundă

Repriza secundă a fost controlată de brașoveni, care au ratat mai multe ocazii la poarta lui Niczuly, prin Kirileko, Fustar, Vasile Constantin și Lascu.

Cei de la Sepsi puteau majora scorul pe final, dar Mutu a fost la post la ocazia lui Șerban.

Meciul a fost arbitrat Lucian Rusandu din Sfântu Gheorghe, arbitru din lotul de primă ligă, care a avut parte de un meci ușor, chiar dacă a acordat trei cartonașe galbene gazdelor în partea secundă.

 

Dan Alexa: ”Am arătat că suntem o echipă în creștere”

Dan Alexa, antrenorul echipei FC Brașov, s-a declarat mulțumit de acest test disputat contra unei echipe din play-off-ul SuperLigii.

A spus că a văzut multe lucruri bune în jocul echipei sale. ”A fost un meci în care am arătat că suntem o echipă în creștere. Le mulțumim celor de la Sepsi și lui Cristiano Bergodi pentru că am putut juca acest amical în care am întâlnit o echipă din play-off-ul SuperLigii. Am avut momentele noastre bune și consider că a fost un amical reușit. Încercăm să schimbăm sistemul de joc și să integrăm jucătorii care au evoluat mai puțin. E șansa lor și merită. Au fost multe lucruri bune în acest joc, am avut organizare, curaj, dar și faptul că am dominat-o pe Sepsi în partea secundă”, a spus Dan Alexa.

Acesta a recunoscut că diferența de valoare dintre cele două echipe. ”Sunt realist, am antrenat și eu la Liga 1 și este o diferență de valoare din punct de vedere al duelurilor. Sepsi joacă în play-off-ul SuperLigii, au un antrenor care este cunoscut și arhicunoscut, Cristiano Bergodi, un antrenor pe care eu îl apreciez foarte mult. Este o diferență, dar mă bucur că în acest amical ne-am ridicat la nivelul lor. Totuși, într-un meci oficial jucătorii de prima ligă fac diferența”, a spus Dan Alexa.

FC Brașov joacă în deplasare la Progresul Spartac în etapa a 2-a a play-out-ului Ligii 2

FC Brașov ocupă locul 2 în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, cu 31 de puncte, cu unul mai puțin față de liderul Concordia Chiajna.

În runda a 2-a, programată la finalul săptămânii viitoare, FC Brașov va juca în deplasare cu Progresul Spartac (locul 5, 17 puncte).

De cealaltă parte, Sepsi OSK se pregătește pentru duelul cu FCSB din etapa a a 2-a a play-off-ului SuperLigii, meci care se va disputa luni, 3 aprilie, pe Sepsi Arena , de la ora 20:30.

Sepsi OSK: Began (Niczuly 46) – Ciobotariu (Ninaj 46), Bălașa (Popa 83), Tămaș, Ispas – Păun, Francisco Junior (Rodriguez 54), Enriko Papa (Dobozi 84) – Achahbar (Nistor 71), Safranko (Tudorie 46), Rondon (Șerban 71)
Antrenor: Cristiano Bergodi

FC Brașov: Ureche (Șt. Dobre 46, Mutu 70) – M. Burlacu (Sorsa 46), Fustar (Marc 65), Tud. Olteanu (Vasu 65) – Sg. Pîrvulescu (Lambrinoc 65), R. Lazăr (Vas. Constantin 65), Saim Tudor (Rob. Boboc 46), Dumbravă (Lascu 65) – Florică (Spătaru 46), M. Angelov (Chică-Roșă 46, Diogo Izata 77) , Mitrov (Kirilenko 35, Cociș 65)
Antrenor: Dan Alexa

Foto: FC Brașov

Adi MARICA 26 Mar. 2023, 00:18 Liga 2
Pe aceeași temă