FC Brașov nu scapă de emoțiile procesului de la TAS, unde s-a dictat o a doua amânare în cazul modului în care a făcută cesionarea locului în Liga 2

Adi MARICA 16 Mar. 2022, 09:56 Liga 2
FC Brașov nu scapă de emoțiile procesului de la TAS, unde s-a dictat o a doua amânare în cazul modului în care a făcută cesionarea locului în Liga 2

Cesionarea locului în Liga 2 de către noul FC Brașov de la Corona Brașov, în vara trecută, când aceasta din urmă a reușit promovarea, a ajuns pe masa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Laussane.

FC Brașov, denumire luată după ce primăria i-a dat brandul nou-formatei ACS Fotbal Club Brașov Steagul Renaște, a preluat în vara trecută locul Coronei în Liga 2, prin cesionarea de loc aprobată mai întâi de Consiliul Local al Municipiului Brașov și mai apoi de către Federația Română de Fotbal, însă renunțarea la mare parte din jucătorii și antrenorii care au readus Brașovul la nivelul eșalonului secund a dus la numeroase litigii, ajunse pe masa comisiilor FRF, dar şi la TAS!

Taxa procesului de la TAS, circa 30.000 de franci elvețieni, a fost plătită de FIFPro, sindicatul internațional al fotbaliştilor.

Litigiile cu jucătorii și antrenorii au fost rezolvate

Între timp, cei de la FC Brașov i-au reîncadrat pe foștii jucători și antrenori de la Corona. Antrenorii Călin Moldovan, Adrian Szabo și Liviu Negoiță, dar și jucătorii Adrian Voicu, Ștefan Nicolau, Mihai Laszlo, Marius Manole, Raul Toader, Bogdan Roșu și Radu Linguraru au fost încadrați la FC Brașov după ce au câștigat litigiile la FRF.

Călin Moldovan a fost instalat ca antrenor principal la FC Brașov, Adrian Szabo a fost încadrat ca director tehnic, iar Liviu Negoiță a ajuns la un acord cu șefii lui FC Brașov pentru o reziliere pe cale amiabilă a contractului.

Fundașul Adrian Voicu și atacantul Bogdan Roșu fac parte din lotul lui FC Brașov, Nicolau, Manole, Linguraru au fost cedați sub formă de împrumut în această iarnă la SR Brașov, iar Raul Toader a fost împrumutat la Olimpica Cetate Râșnov.

O nouă amânare la TAS în cazul cesionării făcute de FC Brașov

La începutul lunii decembrie 2021 au început audierile în acest caz la TAS. Totul s-a desfășurat online, iar la audieri au participat reprezentanți ai AFAN, dar și ai FRF.

Un verdict în acest caz era așteptat la finalul lui ianuarie, doar că TAS a anunțat că amână pronunțarea în acest caz pentru mijlocul lunii martie. Nici acum nu a fost dat verdictul, dictându-se o nouă amânare!

”TAS a amânat pronunțarea pentru luna viitoare. Ne așteptam la o amânare”, a spus Emilian Hulubei, președintele AFAN.

Se pare că reprezentanții celor de la TAS nu vor să influențeze campionatul Ligii a 2-a din România, drept pentru care tot amână pronunțarea.

FC Brașov luptă pentru evitarea retrogradării

FC Brașov a terminat sezonul regular al Ligii a 2-a pe locul 16 din 20, cu doar 14 puncte acumulate în 19 meciuri.

Brașovenii vor juca în Grupa B a play-out-ului, unde vor întâlni FC Buzău, Unirea Dej, Ripensia Timișoara, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Unirea Constanța și Astra.

Elevii lui Călin Moldovan se vor lupta cu Unirea Constanța pentru evitarea locului direct retrogradabil, 6, și pentru a merge la barajul pentru menținere în Liga 2.

FC Brașov joacă sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare, cu Ripensia Timișoara, în prima etapă a play-out-ului Ligii 2. Trupa brașoveană e pe locul 5 în această serie, cu 14 puncte, iar bănățenii se află pe poziția a 3-a, cu 25 de puncte.

Foto: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-incepe-play-out-ul-la-timisoara-cu-ripensia-calin-moldovan-nu-se-poate-spune-ca-este-o-tragere-la-sorti-buna-sau-rea-vor-fi-meciuri-de-care-pe-care-19223335

https://liga2.prosport.ro/seria-1/play-off-ul-ligii-2-incepe-cu-un-meci-de-foc-intre-primele-doua-clasate-in-play-out-un-singur-joc-nu-se-disputa-la-matineu-programul-primei-etape-19223303

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-grupei-b-a-play-out-ului-ligii-2-unirea-constanta-fc-brasov-meciul-care-decide-cine-retrogradeaza-si-cine-merge-la-baraj-se-joaca-in-etapa-a-3-a-19223271

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-continua-sa-aiba-emotii-cu-procesul-de-la-tas-amanat-inca-o-data-ioan-marginean-nu-ma-tem-decat-de-dumnezeu-19216933

Adi MARICA 16 Mar. 2022, 09:56 Liga 2
Pe aceeași temă