FC Brașov mai are nevoie de un punct pentru a-și asigura participarea la barajul de menținere în Liga 2. Călin Moldovan, înaintea partidei cu Viitorul Pandurii: ”Nu vom juca la meci egal”

Adi MARICA 20 Apr. 2022, 23:23 Liga 2

Afară zmei, acasă mielușei! Cu rezultate bune în meciurile desfășurate în deplasare în acest an, însă fără puncte în jocurile de pe teren propriu, cei de la FC Brașov speră să continue trendul, cel puțin ”afară”, la Târgu Jiu, vineri, contra Viitorului Pandurii, în etapa a 5-a a play-out-ului Ligii 2.

”Ne simțim bine pentru că jucăm în deplasare și, conform algoritmului, putem obține un rezultat pozitiv la Târgu Jiu. În deplasare am avut rezultate bune și foarte bune (n.r. – 1-1 la Poli Iași, 1-1 la Miercurea Ciuc, 3-2 pe teren la Ripensia și 3-0 la Buftea cu Unirea Constanța), în timp ce acasă, din trei meciuri, nu am luat niciun punct (n.r. – 0-2 cu Metaloglobus, 3-4 cu FC Buzău și 0-2 cu Unirea Dej)! E frustrant și neplăcut, dar trebuie să acceptăm situația. Ca și consistență, jocul echipei e pe plus. Nu putem fi zmei și să-i batem pe toți. Jucătorilor nu am ce să le reproșez, se implică, își doresc rezultate, dar sunt și greșeli inerente. Trebuie să fim bărbați, să ne asumăm și să luăm lucrurile bune din acest sezon de primăvară”, a spus Călin Moldovan.

”Energiile negative” nu există spune Călin Moldovan

După ce la finalul meciului cu Unirea Dej, Moldovan considera că formația sa a fost lovită de ghinion, dar și de ”energiile negative” din jurul echipei, miercuri, la conferința de presă înaintea jocului cu Viitorul Pandurii, antrenorul FC Brașov a precizat că a fost vorba de o ”exprimare nefericită” a sa.

”Poate m-am exprimat nefericit la finalul meciului cu Unirea Dej, când am spus că sunt multe energii negative în jurul echipei. Nu are nicio legătură cu absolut nimeni din afara clubului. Sunt lucruri mărunte care se petrec și nu ne lasă să fim perfecți”, a precizat Călin Moldovan.

Transferurile s-au făcut târziu

Antrenorul Brașovului a mai spus că a fost extrem de greu să lucreze la omogenitatea echipei, ținând cont că transferurile din iarnă au fost făcute târziu. Concret, președintele Ioan Mărginean s-a mișcat lent.

”Trebuie să ținem cont că acești jucători au jucat doar șapte meciuri împreună. Jucătorii care au venit în iarnă au venit foarte târziu și e greu să găsești în cel mai scurt timp o formulă ideală, să legi relații de joc. Nu putem fi perfecți, nu avem cum! Doar în ultimele două meciuri am folosit aceeași formulă de echipă”, spune Moldovan.

Doar la victorie la Târgu Jiu

Referitor la meciul cu Viitorul Pandurii, Călin Moldovan spune că echipa sa nu va juca la egal, având în vedere că îi mai trebuie un punct pentru a-și asigura matematic locul 5, de baraj de menținere în Liga 2.

”Nu vom juca la meci egal, vom încerca să câștigăm și avem atuurile noastre. Viitorul Pandurii este o echipă complicată, imprevizibilă ca și rezultate și cu jucători destul de experimentați pentru nivelul Ligii a 2-a, cu rezultate”, spune Călin Moldovan.

Robert Gherghe revine ca titular

La ultimele meciuri, cuplul de fundați centrali la FC Brașov a fost Luka Maric – Ivan Fustar. După accidentarea din primele minute ale jocului cu Unirea Dej a lui Maric, Robert Gherghe revine acum ca titular.

”După meciul cu FC Buzău și eu am fost conștient că nu am făcut un joc reușit, dar m-am antrenat în continuare. Nu este plăcut să intri în locul unui coleg care se accidentează. Mergem la Târgu Jiu să obținem cel puțin un punct care să ne asigure prezența la baraj. Apoi vom avea două săptămâni la dispoziție pentru a pregăti în liniște barajul”, a spus Robert Gherghe (25 de ani), utilizat în 19 jocuri din cele 23 din acest sezon, în 16 ca titular.

Ședință la stadion cu Bădulescu

La FC Brașov sunt restanțe financiare, dar jucătorii au primit promisiuni din partea șefilor că situația se va rezolva.

”Deocamdată nu se știe nimic, din ce am înțeles o să se rezolve. Vor veni cei din conducere să discutăm. Nu e ușor, avem și noi familii”, spune Gherghe despre această situație.

După antrenamentul de miercuri, la ședința cu jucătorii s-a prezentat doar consilierul Sebastian Bădulescu. Nu și președintele Ioan Mărginean! ”Se rezolvă! Veți primi banii cât mai curând!”, a fost mesajul lui Bădulescu.

Horia Popa e deja cu gândul la baraj

Revenit în primul ”11” la meciul cu Unirea Dej, pe un post inedit, cel de fundaș dreapta, mijlocașul Horia Popa spune că s-a acomodat cu această nouă poziție din teren.

”Mă simt bine pe postul de fundaș dreapta, chiar dacă nu mai jucasem până acum pe această poziție. Eu mă bucur că am posibilitatea să joc și pe acest post. Robert Gherghe îmi spunea că acesta este postul meu! Am luat-o în glumă, dar acum chiar sunt mulțumit. Nu este mai greu, este tot în bandă, dar trebuie să fiu mai atent pe faza defensivă”, a spus Horia Popa, care are un mesaj extrem de optimist și asigură că FC Brașov va câștiga barajul de menținere în Liga a 2-a, cel mai probabil cu Poli Timișoara.

”Pentru noi, orice meci a fost complicat în acest campionat. Dacă noi vom fi bine din punct de vedere fizic și psihic atunci nu vom avea probleme la Târgu Jiu. Suntem într-o creștere, mai avem de lucrat doar la anumite capitole. Avem foarte mare încredere în noi, dar și în staff și conducere. Toate gândurile noastre sunt doar la baraj. Suntem 100 la sută pregătiți, ne concentrăm pe cele două jocuri din play-out și pe antrenamente să pregătim cu atenție barajul. O să vedeți!”, a mai spus Horia Popa.

FC Brașov are nevoie de un punct pentru a-și asigura prezența la baraj

FC Brașov va juca vineri, de la ora 11:00, la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii, în cadrul etapei a 5-a a play-out-ului Ligii 2. Brașovenii sunt pe locul 5 în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, cu 20 de puncte, fiind la cinci puncte peste Unirea Constanța, în timp ce gorjenii sunt pe locul 3, cu 31 de puncte, și au scăpat de emoțiile retrogradării.

În sezonul regular, FC Brașov și Viitorul Pandurii au remizat în chiar prima etapă, pe stadionul Tineretului, la scorul de 2-2. Au marcat Alexandru Sabău (58) și Horia Popa (71), respectiv Paul Mitrică (16) și Alex Băican (43).

Declarațiile făcute de Călin Moldovan, Robert Gherghe și Horia Popa înainte de Viitorul Pandurii – FC Brașov:

https://www.youtube.com/watch?v=TucdqUVw7mc

Foto și video: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/paul-mitrica-surprins-de-parcursul-slab-in-liga-2-al-brasovului-nu-ma-asteptam-sa-ajunga-sa-tremure-pentru-evitarea-retrogradarii-mijlocasul-dezamagit-si-de-parcursul-echipei-sal-19228108

https://liga2.prosport.ro/seria-1/luka-maric-s-a-rupt-cu-unirea-dej-si-e-incert-pentru-barajul-de-salvare-in-care-va-juca-fc-brasov-19228022

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-de-play-out-de-liga-2-dinainte-de-paste-se-joaca-mai-devreme-programul-rundei-a-5-a-si-situatia-privind-lupta-pentru-evitarea-retrogradarii-19228068

Adi MARICA 20 Apr. 2022, 23:23 Liga 2
Pe aceeași temă