Etapa de play-out de Liga 2 dinainte de Paște se joacă mai devreme. Programul rundei a 5-a și situația privind lupta pentru evitarea retrogradării

Marius ANGHEL 19 Apr. 2022, 14:57 Liga 2
Etapa de play-out de Liga 2 dinainte de Paște se joacă mai devreme. Programul rundei a 5-a și situația privind lupta pentru evitarea retrogradării

Trei etape mai sunt de disputat din play-out-ul Ligii 2, iar necunoscutele principale sunt aceleași. Din Grupa B nu este cunoscută matematic a două echipă retrogradată matematic, în timp ce lupta pentru evitarea locului de baraj în ambele grupe rămâne în continuare deschisă.

Teoretic, aceste necunoscute matematice sunt ca și rezolvate. Unirii Constanța îi este aproape imposibil să se mai salveze de la retrogradare, în timp ce Poli Timișoara și FC Brașov știu, teoretic, că ele vor juca barajul care determină ultima echipă retrogradată sportiv din Liga 2 în acest sezon.

Etapa de play-out din Liga 2 dinainte de Paște se joacă vineri

Etapa a 5-a a play-out-ului Ligii 2 se desfășoară în întregime vineri, 22 aprilie, de la ora 11:00, cele șase meciuri fiind programate cu o zi mai devreme de ziua și ora unei runde normale.

Motivul? Paștele ortodox are loc duminică, iar FRF, ca de obicei, a decis ca jucătorii să evolueze mai repede înainte de această sărbătoare, pentru a avea timp apoi să revină fiecare acasă la el și să stea alături de familia sa.

Meciurile au loc la Iași, București (Metaloglobus), Brăila, Târgu Jiu, Dej și Buftea.

În această etapă vor sta CS Comunal Șelimbăr, în Grupa A, respectiv FC Buzău, în Grupa B.

Trei echipe din patru retrogradate matematic, cele care merg la baraj sunt aproape sigure

Retrogradate matematic în acest moment sunt Dunărea Călărași, Dacia Unirea Brăila, din Grupa A, și Astra, din Grupa B, iar Unirea Constanța este și ea ca și picată în Liga 3, diferența dintre ea și FC Brașov fiind de cinci puncte, ambele urmând să mai aibă de disputat doar două jocuri.

În acest moment, în Grupa A, pe locul de baraj, 5, se află Poli Timișoara, care are 24 de puncte, cu șase mai puțin decât Poli Iași, ambele urmând să mai aibă trei meciuri de disputat. În Grupa B, FC Brașov e pe poziția a 5-a, cu 20 de puncte, la cinci puncte peste Unirea Constanța, amândouă urmând să mai aibă câte două jocuri de disputat.

Etapa a 6-a este programată în data de 30 aprilie, iar a 7-a, ultima, are loc în ziua de 7 mai.

  • Ca de obicei, toate meciurile din Liga 2 vor fi transmise în format LIVE-TEXT de Liga2.ro, singurul site care se ocupă exclusiv cu promovarea fotbalului din liga secundă.

CLASAMENTELE play-out-ului Ligii 2 și ale golgheterilor

Program etapa 5 play-out Liga 2, Grupa A:

vineri, 11 aprilie 2022, ora 11:00
Politehnica Iaşi – Dunărea Călăraşi
Metaloglobus Bucureşti – FK Miercurea Ciuc
Dacia Unirea Brăila – Politehnica Timișoara
CS Comunal Șelimbăr
stă.

Program etapa 5 play-out Liga 2, Grupa B:

vineri, 11 aprilie 2022, ora 11:00
Viitorul Pandurii Târgu Jiu – FC Braşov
Unirea Dej – Astra
Unirea Constanţa – Ripensia Timișoara
FC Buzău stă.

CLASAMENTELE play-out-ului Ligii 2 și ale golgheterilor

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

Marius ANGHEL 19 Apr. 2022, 14:57 Liga 2
Pe aceeași temă