FC Brașov încheie anul cu meciuri cu Steaua și Dinamo. Dan Alexa: ”Sunt meciuri decisive, chiar dacă pentru noi este foarte greu să mai prindem play-off-ul”

Adi MARICA 22 Nov. 2022, 12:07 Liga 2
FC Brașov încheie anul cu meciuri cu Steaua și Dinamo. Dan Alexa: ”Sunt meciuri decisive, chiar dacă pentru noi este foarte greu să mai prindem play-off-ul”

FC Brașov are parte de un program infernal în finalul acestui an. Echipa antrenată de Dan Alexa va întâlni Steaua, în Ghencea, după care la Brașov va ajunge Dinamo.

Dacă Steaua a avut un parcurs excelent și este lider autoritar în Liga 2, Dinamo a început modest, dar în ultimele etape a recuperat masiv din handicapul de puncte și a ajuns la patru lungimi de ultimul loc care asigură prezența în play-off.

Dan Alexa, despre meciurile cu Steaua și Dinamo

Dan Alexa spune că echipa sa are parte de cel mai greu program dintre echipele care se luptă la play-off, dar vrea să obțină maximum din cele două meciuri cu Steaua și Dinamo.

”Urmează meciurile cu Steaua și Dinamo. Sunt meciuri foarte dificile, contra unor adversari redutabili, în care întâlnim liderul Ligii a 2-a, Steaua, și Dinamo, cea mai în formă echipă din ultima perioadă. Trebuie să arătăm bine în aceste ultime două jocuri din 2022 și, cel mai important, să luăm puncte. Se poate spune că sunt meciuri decisive, chiar dacă pentru noi este foarte greu să mai prindem play-off-ul. Am pierdut multe puncte în prima parte a sezonului, dar ultimele rezultate ne dau încredere. Pentru a pătrunde în play-off trebuie să avem un parcurs aproape perfect, iar noi avem cel mai greu program”, a spus Alexa.

Dan Alexa și Rareș Lazăr, suspendați

Antrenorul este suspendat pentru meciul din Ghencea. Dan Alexa a încasat un cartonaș roșu în finalul meciului cu Poli Iași și nu-și va putea conduce echipa de pe bancă la meciul cu Steaua.

”Chirurgul” a primit al doilea cartonaș galben, respectiv pe cel roșu din partea arbitrului Vladimir Nagy după ce a intrat pe teren să se bucure cu jucătorii la golul lui Chică Roșă.

”Am depășit spațiul tehnic și am primit al doilea galben. Nu am mai ținut cont!”, a spus Alexa.

Dan Alexa este la a doua suspendare din acest sezon. În runda a 7-a, în meciul disputat în deplasare cu SC Oțelul, antrenorul Brașovului a fost suspendat pentru patru cartonașe acumulate în startul sezonului.

Și mijlocașul Rareș Lazăr este suspendat pentru meciul cu Steaua.

Steaua are 12 puncte peste FC Brașov

FC Brașov ocupă locul 10 în clasamentul Ligii 2 după 14 etape, cu 20 de puncte, la fel ca CSM Slatina, care are un golaveraj superior.

Steaua este pe locul 1 în Liga 2 înainte de startul etapei a 15-a. Are 32 de puncte acumulate în urma a zece victorii, două egaluri și două înfrângeri, fiind la patru puncte de locul 2, Unirea Slobozia.

Meciul dintre Steaua și FC Brașov este programat duminică, de la ora 19:00, pe stadionul din Ghencea.

Jocul cu Dinamo (locul 8, 21 puncte) este programat ultimul în etapa a 16-a, sâmbătă, de la ora 13:15, campionatul urmând să intre apoi în pauza de iarnă, iar ultimele trei runde din sezonul regular să se dispute din finalul lunii februarie a anului viitorul.

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto

Adi MARICA 22 Nov. 2022, 12:07 Liga 2
Pe aceeași temă