FC Brașov caută prima victorie în Liga 2, cu Unirea Slobozia. Ilie Stan le cere elevilor săi să joace cu inima, Adrian Mihalcea vede adversarii favoriți să câștige

Adi MARICA 13 Aug. 2021, 11:31 Liga 2
FC Brașov caută prima victorie în Liga 2, cu Unirea Slobozia. Ilie Stan le cere elevilor săi să joace cu inima, Adrian Mihalcea vede adversarii favoriți să câștige

După două egaluri în primele două etape din Liga 2 (2-2 cu Viitorul Pandurii și 0-0 cu Dacia Unirea Brăila), FC Brașov poate ”sparge gheața” în campionat în meciul de sâmbătă cu Unirea Slobozia, de pe teren propriu.

Elevii lui Ilie Stan au un moral bun după calificarea la pas în turul 3 al Cupei României, 7-2 în deplasare cu FC Avrig.

De cealaltă parte, Unirea Slobozia are un start perfect de campionat, în care elevii lui Adrian Mihalcea au punctaj maxim după două victorii identice: 2-0 cu Unirea Dej și CS Comunal Șelimbăr.

Adrian Mihalcea își ”adoarme” adversarul: o vede pe FC Brașov favorită

Deși echipa sa merge la Brașov din poziția uneia dintre cele șase echipe care au punctaj maxim după primele două etape, Adrian Mihalcea aplică tactica de a pune presiune pe adversar și spune că o vede pe FC Brașov favorită, chiar dacă trupa lui Ilie Stan nu a câștigat în acest sezon.

”Vom merge la Brașov deciși să nu pierdem. Avem un moral bun după cele două victorii. Eu spun că brașovenii sunt favoriți, sunt echipa gazdă, au un antrenor, Ilie Stan, pe care îl cunosc foarte bine și știu cum își organizează echipa. Chiar dacă echipa brașoveană este în construcție și a început pregătirea mai târziu, au jucători buni care pot face diferența”, a declarat Adrian Mihalcea.

La Unirea Slobozia se află din această vară și Marius Savu, fostul mijlocaș al celor de la SR Brașov. ”Marius Savu este un copil talentat, cu un potențial mare. Ne ajută foarte mult cu regula U18, e un fotbalist în care eu cred foarte mult. În meciul din etapa trecută a intrat și a scos un penalty”, a spus Mihalcea.

Boția poate debuta pentru FC Brașov

Pentru meciul cu Unirea Slobozia, Ilie Stan ar putea conta și pe mijlocașul ofensiv Vlad Boția. Fotbalistul și-a reziliat contractul cu ”FC U” Craiova, dar pentru a putea fi legitimat la FC Brașov a fost nevoie de decizia CNSL din cadrul FRF, care a constatat încetarea raporturilor contractuale între cele două părți.

Boția s-a antrenat sub comanda lui Ilie Stan și ar putea debuta în meciul cu Unirea Slobozia. În sezonul trecut, Boția a jucat pentru Corona Brașov, echipa care a promovat în Liga 2 și care a cesionat apoi locul către FC Brașov Steagul Renaște.

Ilie Stan, mulțumit după victoria din cupă cu FC Avrig, însă tot îi atenționează înaintea jocului cu Slobozia: ”Să fie mai resonsabili”

Ilie Stan este mulțumit de jocul din Cupa României de la Avrig, dar tot a avut ceva de reproșat jucătorilor săi.

”A fost un antrenament bun la Avrig. Am dat șapte goluri și am mai ratat câteva ocazii mari pe fondul unui joc bun, dar au fost și momente de relaxare. Vreau ca jucătorii să fie mai responsabili și să nu mai apară aceste momente de automulțumire”, a spus Ilie Stan.

  • Pentru FC Brașov au marcat Andrei Lascu, Marius Burlacu, Maxim Iurcu (de două ori), Iulian Roșu (de două ori) și Marian Codrea.

Despre meciul cu Unirea Slobozia, antrenorul buzoian spune că jucătorii săi trebuie să dea totul pentru a obține prima victorie în Liga 2.

”Pregătim meciul cu Unirea Slobozia, un joc foarte, foarte greu. Întâlnim o echipă bine pregătită și care nu a schimbat radical lotul în această vară și care are un start perfect de sezon. Jucătorii noștri care vor intra pe teren trebuie să dea totul, iar cu o organizare bună, cu luciditate și dacă vor juca cu inima sunt convins că putem obține cele trei puncte”, a declarat Ilie Stan.

Partida FC Brașov – Unirea Slobozia, contând pentru etapa a 3-a din Liga a 2-a, este programat, sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Tineretului. Înaintea desfășurării meciului, trupa lui Ilie Stan se află pe locul 11 în Liga 2, cu 2 puncte, în timp ce formația lui Adrian Mihalcea e pe poziția a 3-a, cu 6 puncte, după ce primele două partide ale etapei a 3-a au avut loc ieri seară.

Adi MARICA 13 Aug. 2021, 11:31 Liga 2
Pe aceeași temă