FC Brașov a picat examenul final cu Dinamo! Iulian Roșu, jucătorul meciului de pe Tineretului

Adi MARICA 03 Dec. 2022, 19:07 Liga 2

FC Brașov a ratat examenul finalului de an. Echipa lui Dan Alexa a pierdut cu scorul de 0-2 meciul de pe teren propriu cu Dinamo, după o prestaţie jalnică.

Cu multe mâini moarte, în frunte cu Diogo Izata, trupa lui Alexa a fost victimă sigură în fața lui Dinamo, o echipă pragmatică în care a strălucit Iulian Roșu, cel care a scos un penalty și a marcat golul victoriei.

Cei aproape 1.000 de fani dinamoviști și-au încurajat frenetic favoriții și au avut războiul lor cu Dan Alexa.

Roșu a scos penalty, Buhăescu a transformat

”Chirurgul” a avut mari bătăi de cap înaintea meciului. Burlacu și Oltean, doi jucători de bază, nu au putut fi folosiți. Primul a suferit o entorocolită, iar Oltean a acuzat o răceală. Astfel, Dan Alexa a improvizat cu Lazăr, retras în linia de trei fundași centrali, iar la mijloc a apărut ”underul” Mitrov.

Dinamo a controlat jocul în prima parte, iar Iulian Roșu a scos un penalty după un duel cu Fustar și transformat cu siguranță de Vasile Buhăescu (15). Alexa a mutat cu Oltean în locul lui Mitrov, iar urcarea lui Lazăr la mijloc a echilibrat jocul. Însă ”câinii” au fost cei care au ratat o ocazie prin Iulian Roșu, cel mai activ jucător al lui Burcă în prima repriză, cu un șut din lovitură liberă din stânga careului, dar mingea a trecut peste transversală.

Finalul primei reprize a fost dominat de brașoveni, însă fără ocazii la poarta lui Oncescu.

Iulian Roșu, omul meciului

În debutul părții secunde, Chică-Roșă s-a accidentat, iar Alexa a fost nevoit să-l trimită pe teren pe Vasile Constantin în locul marcatorului din jocul cu Steaua.

Dinamo a majorat scorul cu golul marcat de Iulian Roșu, șut superb de la marginea careului (63), Patriche putea închide jocul, dar căpitanul dinamoviștilor a ratat incredibil din 4 metri, din fața lui Micu!

Finalul fost tensionat, cu multe galbene și o ocazie mare a lui Lazăr în ultimul minut. Dinamo a știut să gestioneze avantajul și a obținut trei puncte mari la Brașov.

 

Trupa lui Ovidiu Burcă, cu 24 de puncte după 16 etape, s-a apropiat la două puncte de ultimul loc de play-off (Gloria Buzău, 26 puncte) și va ierna pe locul 8.

FC Brașov a căzut pe locul 10, cu 23 de puncte.

Dacă FC Brașov și-a încheiat jocurile oficiale din 2022, Dinamo, în schimb, va evolua marți, 6 decembrie, de la ora 19:00, la Buzău, cu Unirea Slobozia, în etapa a 3-a a fazei grupelor Cupei României.

FC BRAŞOV – DINAMO 0-2

Vasile Buhăescu 15′ – penalty, Iulian Roșu 63′

FC Brașov: Micu – Marc, Fustar (cpt.), R. Lazăr – Lascu, Spătaru (Lambrinoc 67′), Diogo Izata (Kirilenko 67′), Mitrov (Tud. Oltean 20′), D. Dumbravă (Saim Tudor 67′) – Chică-Roșă (Vas. Constantin 53′), Angelov
Rezerve neutilizate: Mikulic – Al. Negrean, Sorsa, Covalciuc
Antrenor: Dan Alexa

Dinamo: Oncescu – Moura, Giafer, Patriche (cpt.), Amzăr – Bena, N. Roșu (Dudea 88′), Iul. Roșu, Iglesias (Borcea 90+2′) – Al. D. Pop (Bani 74′), Buhăescu (Țîră 88′)
Rezerve neutilizate: Dujmovic – Tomozei, A. Șerban, Delciu, Ghezali
Antrenor: Ovidiu Burcă

Stadion: Tineretului (Braşov). Arbitru central: Adrian Viorel Cojocaru (Galaţi). Arbitri asistenți: Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Răzvan Ionuț Soponar (Baia Mare). Arbitru de rezervă: Cosmin Fuior (Mircea-Voda – Brăila). Observator de arbitri: Ioan Mureșan (Timişoara). Delegat de joc: Adrian Petre (Buzău).

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-dinamo-se-joaca-de-la-ora-1315-e-meci-important-pentru-ambele-echipe-in-mentinerea-sperantelor-de-accedere-in-play-off-19255588

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-castiga-cu-emotii-la-clinceni-2-1-cu-unirea-constanta-si-incheie-anul-pe-locul-2-la-egalitate-cu-sc-otelul-satelitul-neoficial-al-fcsb-preia-lanterna-rosie-in-liga-2-19255694

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-si-a-pus-singura-piedica-in-partida-cu-minaur-baia-mare-a-avut-om-in-plus-din-minutul-3-iar-terenul-i-a-ajutat-pe-adversari-sa-nu-piarda-cristian-chira-am-ratat-doua-puncte-19255710

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calaretii-rosii-din-selimbar-trantiti-de-pe-cal-de-timisenii-de-la-dumbravita-echipa-lui-claudiu-niculescu-umilita-pe-teren-propriu-la-ultimul-joc-in-2022-19255678

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-ultima-etapa-din-2022-sapte-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-podiumul-poate-suferi-modificari-dar-vor-fi-schimbari-si-pe-celelalte-locuri-de-play-off-19255585

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/unirea-slobozia-dinamo-meci-din-cupa-romaniei-programat-in-nocturna-pe-stadionul-unei-alte-echipe-din-liga-2-unde-vor-juca-celelalte-patru-echipe-din-liga-secunda-prezente-in-faza-grupelor-19255251

Adi MARICA 03 Dec. 2022, 19:07 Liga 2
Pe aceeași temă