FC Brașov a defilat cu Unirea Constanța și a egalat scorul campionatului. Dan Alexa tot are nemulțumiri: ”Ne-am bătut joc de niște situații monumentale”

Adi MARICA 14 Apr. 2023, 16:04 Liga 2

FC Brașov s-a impus fără probleme, cu scorul de 9-0 (4-0), în meciul disputat în Vinerea Mare, pe teren propriu, cu modesta Unirea Constanța și a revenit pe primul loc în Grupa B a play-out-ului Ligii 2.

Deși Dan Alexa anunța că va miza pe mai mulți jucători pentru a-i evalua, în primul 11 al meciului din runda a patra a play-out-ului cu ”lanterna roșie” Unirea Constanța și-a făcut loc doar Sergiu Pîrvulescu, iar pe finalului jocului l-a debutat pe fundașul Andrei Vasu (18 ani).

”Dacă nu aș fi folosit majoritatea titularilor, cum veneam și după două săptămâni de pauză, cu încă un meci în care nu ar fi jucat, am fi arătat rău cu Ripensia”, a explicat Alexa decizia de a nu-și menaja titularii.

Hattrick Chică-Roșă, dar și multe ratări pentru FC Brașov, care tot a câștigat cu 9-0

Adi Chică-Roșă a reușit să înscrie de două ori în prima repriză, în minutele 5 și 29, dar l-a și scos din minți pe Dan Alexa cu multe decizii neinspirate luate în careul oaspeților.

În debutul părții secunde, în minutul 51, Chică-Roșă a marcat și golul trei, iar imediat a fost schimbat cu Saim Tudor (54).

Celelalte goluri ale brașovenilor au fost marcate de Rareș Lazăr (27′), Milcho Angelov (45+1′), Daniel Dumbravă (46′), Dan Spătaru (49′), Eduard Lambrinoc (72′) și Zoran Mitrov (84′).

FC Brașov a egalat scorul campionatului, 9-0, reușit de Progresul Spartac chiar runda trecută, tot cu Unirea Constanța, iar echipa lui Dacian Nastai a retrogradat matematic din Liga 2, la braț cu Ripensia Timișoara, pierzătoare la Buftea cu Spartac.

Dan Alexa: ”Un meci la discreția noastră. Băieții au fost montați și de promisiunea cu o zi liberă”

Dan Alexa și-a felicitat jucătorii pentru joc, dar a avut și motive de supărare pentru modul în care atacanții săi au tratat mai multe situații mari de gol în prima parte.

”Un meci la discreția noastră, dar mă supără perioada din prima repriză când am ratat enorm. Ne-am bătut joc de niște situații monumentale. Totuși, la o victorie cu 9-0 nu prea am ce să comentez. Îmi felicit jucătorii, le doresc Sărbători fericite și liniștite și nu numai lor, tuturor românilor. Băieții au fost montați și de promisiunea cu o zi liberă în plus. Am revenit pe primul loc în play-out, acesta rămâne obiectivul nostru până la final. Mergem la Ripensia să păstrăm tonusul bun și să câștigăm”, a spus Alexa.

Florică, modest și cu Unirea Constanța: ”Suferă mult“

Chiar dacă i-a acordat minute lui Luca Florică în acest joc, fiul omului de afcaeri care vrea să investească la Dinamo, a avut o prestație slabă, cum a tot obișnuit pe la echipele unde tatăl său l-a plimbat.

”Florică a stat foarte mult, a fost o lună accidentat la Spartac, apoi încă două luni cu o pubalgie. El are nevoie de o perioadă de acomodare, dar este adevărat că acum suferă foarte mult”, a spus antrenorul echipei FC Brașov.

Dan Alexa caută juniori pentru sezonul viitor!

Antrenorul echipei brașovene spune că va mai chema câțiva juniori la antrenamente pentru a-i pregăti pentru sezonul viitor de Liga 2.

”L-am debutat pe Andrei Vasu, e un jucător 2005 de care vom avea nevoie, el a crescut mult, deși multă lume nu credea în el la început. E un băiat inteligent, care crește, voi încerca să mai aduc juniori pe lângă echipa mare. Căutăm pentru sezonul viitor să ne asigurăm partea cu juniorii pentru că la obiectivul nostru e important să-i creștem încă de acum”, a spus Alexa.

FC Brașov e salvată, Unirea Constanța a retrogradat în Liga 3

Cu 37 de puncte și profitând de înfrângere Concordiei la Târgu Jiu, FC Brașov a urcat pe locul 1 în Grupa B a play-out-ului. Unirea Constanța, cu 12 puncte, e în continuare pe ultimul loc, 7, dar de acum e retrogradată matematic.

În etapa următoare, a 5-a, FC Brașov joacă în deplasare la Ripensia Timișoara (locul 6, 17 puncte), și aceasta retrogradată matematic din această săptămână. Unirea Constanța va sta.

FC BRAŞOV – UNIREA CONSTANŢA 9-0

Adi Chică-Roșă 5′, 29′, 51′, Rareș Lazăr 27′, Milcho Angelov 45+1′, Daniel Dumbravă 46′, Dan Spătaru 49′, Eduard Lambrinoc 72′, Zoran Mitrov 84′

FC Brașov: Ureche – Sorsa, Fustar (cpt.), Tud. Oltean – Sg. Pîrvulescu (Lambrinoc 54′), Spătaru, R. Lazăr, Diogo Izata (Florică 54′), Dumbravă (Vasu 73′) – Chică-Roșă (Tudor Saim 54′), M. Angelov (Mitrov 73′)
Rezerve neutilizate: D. Mutu – Lascu, Diallo, Cociș
Antrenor: Dan Alexa

Unirea Constanța: Lupescu – Ciontea (Gab. Gheorghe 84′), D. Ciobanu (Vl. Tătar 62′), Cr. Ivan – Ad. Horșia, Doumbia, Vl. Mitrea, Burnaz (Bejenaru 84′) – Potecea (cpt.), Rob. Tudor (Njopgang 23′, Val. Călin 84′), Massaro
Rezerve neutilizate: Moroz – Harfas 
Antrenor: Dacian Nastai

Stadion: Tineretului (Braşov). Arbitru central: Gabriel Mihuleac (Iaşi). Arbitri asistenți: Cristian Cosmescu (Piteşti) și Daniel Nagy (Mediaş). Arbitru de rezervă: Gellert Feleki (Odorheiu Secuiesc). Observator de arbitri: Marcel Savaniu (Satu Mare). Delegat de joc: George Constantinescu (Slatina).

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-constanta-si-ripensia-sunt-primele-echipe-retrogradate-in-acest-sezon-de-liga-2-alte-patru-formatii-si-au-asigurat-matematic-mentinerea-in-urma-rezultatelor-din-etapa-a-4-a-a-play-out-ului-19266671

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-4-din-play-out-cele-sase-jocuri-incep-de-la-ora-1100-astazi-vom-afla-alte-echipe-care-se-salveaza-dar-posibil-si-cateva-retrogradate-matematic-19266587

Adi MARICA 14 Apr. 2023, 16:04 Liga 2
Pe aceeași temă