Descătușare pentru Progresul Spartac. A profitat de situația Unirii Constanța și nu a avut milă: 9-0! Andrei Erimia: ”Jucătorii au pierdut busola de la un punct, toți voiau să înscrie”

Răzvan STÎNGĂ 09 Apr. 2023, 15:40 Liga 2
Descătușare pentru Progresul Spartac. A profitat de situația Unirii Constanța și nu a avut milă: 9-0! Andrei Erimia: ”Jucătorii au pierdut busola de la un punct, toți voiau să înscrie”

Progresul Spartac a rupt lanțul rezultatelor fără victorie în Liga 2, concretizând duelul cu cea mai slabă formație a campionatului, Unirea Constanța, chiar dacă partida a avut loc în deplasare. S-a impus de o manieră evidentă, 9-0 la final, după 4-0 la pauză.

A fost spectacol la Clinceni din partea Progresului Spartac, care nu a ratat șansa de a învinge clar Unirea Constanța. Au fost șase marcatori, Ciprian Stanciu și Mihai Șandru, reușind câte o dublă, dar au punctat și Eugen Lixandru, Eduard Radu, Vlad Marica, Ionuț Tudorache. Tabela a fost închisă de un autogol, al portarului Sebastian Moroz.

Progresul Spartac, 9-0 cu Unirea Constanța!

Descătușare a fost în vestiarul Progresului Spartac, după cum a declarat și antrenorul Andrei Erimia, dar a remarcat ceva ce nu i-a plăcut, anume că jucătorii săi, de la punct, voiau doar să marcheze și nu se mai concentrau pe apărare și nu mai respectau sarcinile tactice.

Sunt șanse să rămânem pe locul de baraj, să îl asigurăm și să încercăm să rămânem în Liga 2. De la începutul sezonului știam că e decisiv cât vom învăța din meciurile de divizie secundă, câtă experiență vom acumula. Vorbim de o echipă care a rămas aproximativ aceeași de când am promovat din Liga 3.

Jucătorii erau bucuroși că am reușit să câștigăm după multă vreme. Era adunată multă frustrare, neîncredere, așa cum se întâmplă în multe situații. Cu atât mai mult cu cât am făcut multe egaluri și de multe ori puteam câștiga, penalty-uri ratate… nu mai contează.

Și azi puteam să marcăm mai mult, am avut și alte ocazii, dar contra unei echipe care abia s-a reunit înainte de reluarea campionatului. Trebuie să fim realiști, cu picioarele pe pământ. Jucătorii mei parcă au pierdut busola după un punct, parcă toată lumea voia să înscrie, mai puțin să se apere, lucru care va fi important pentru ce urmează”, a spus Andrei Erimia la Metropola TV.

  • Progresul Spartac: Ciontoș (Soare 71’) – Leafu, Ed. Radu, Parfeon, Mih. Șandru, Eug. Lixandru (Bardot 71’), Andr. Grigore (Purice 46’), Sil. Matei (Tong 71’), Vl. Marica (I. Costea 46’), I. Tudorache, Cip. Stanciu (cpt.)
    Rezerve neutilizate: Vl. Alexandrescu, Ohaci, Mat. Andrei, Petcu

Progresul Spartac, ”finală” cu Ripensia!

Progresul Spartac ocupă locul 5 în Grupa B a play-out-ului de Liga 2, cu 20 puncte, cu trei puncte peste locul 6, Ripensia. Progresul Spartac a terminat cu Poli Iași (deplasare) sezonul regular și a pierdut cu 1-3.

În 2023, Progresul Spartac a reușit o surpriză în duelul cu FK Miercurea Ciuc, scor 2-2, iar apoi a făcut o altă remiză, 0-0 cu CSC Dumbrăvița. Ulterior, a venit duelul de la Iași, în care a cedat. Primul meci din play-out, în etapa a 2-a, a adus pentru Progresul Spartac un duel pe teren propriu cu FC Brașov, în care a bifat un eșec, 1-4. Acum a venit succesul categoric cu Unirea Constanța, scor 9-0.

Urmează, în runda a 5-a, o confruntare foarte importantă, cu Ripensia, pe teren propriu.

Vom avea un meci cu Ripensia acum, încă un meci capital, foarte important pentru noi. Putem spune că e un fel de finală, ne vom concentra pe partida de vineri, sperăm să câștigăm”, a spus Erimia despre jocul cu timișorenii.

Foto: Progresul Spartac

Răzvan STÎNGĂ 09 Apr. 2023, 15:40 Liga 2
Pe aceeași temă