Carlo Ancelotti, model de inspirație pentru Dan Alexa înainte de FC Brașov – Unirea Constanța: ”Totul depinde de cum vor arăta la joc”

Adi MARICA 13 Apr. 2023, 14:42 Liga 2
Carlo Ancelotti, model de inspirație pentru Dan Alexa înainte de FC Brașov - Unirea Constanța: ”Totul depinde de cum vor arăta la joc”

FC Brașov are parte de un meci facil în runda a 4-a din Grupa B a play-out-ului Ligii 2. Echipa lui Dan Alexa va întâlni, vineri, de la ora 11:00, pe stadionul Tineretului, Unirea Constanța, o echipă care a fost aproape de desființare în iarnă și care a făcut figurație în sezonul de primăvară.

Antrenorul nu este deloc încântat de pauza de care echipa sa a avut parte în campionat după victoria cu Progresul Spartac, 4-1 la Buftea în runda a 2-a, în a 3-a stând.

”Au fost două săptămâni grele, în care, din cauza vremii nefavorabile de la Brașov, ne-am antrenat mai mult pe sintetic. Mie nu-mi plac pauzele mari între etape, decât doar atunci când echipa arată rău și ai o serie de rezultate negative. Noi am arătat bine în meciul cu Progresul Spartac, cu un joc bun și un rezultat excelent”, a spus Alexa.

Dan Alexa le oferă o zi liberă jucătorilor dacă îl vor mulțumi la meciul cu Unirea Constanța

Referitor la disputa cu modesta Unirea Constanța, antrenorul brașovenilor a găsit și o metodă de a-și motiva jucătorii, pe modelul lui Carlo Ancelotti la meciul din Cupa Spaniei cu Barcelona, scor 4-0, atunci când antrenorul celor de la Real Madrid i-a anunțat pe jucători că vor avea o zi liberă în plus.

”La prima vedere pare un meci ușor, mai ales că Unirea Constanța vine la Brașov după un rezultat catastrofal pentru ei, 0-9 cu Progresul Spartac, dar și după un șir lung de înfrângeri. Am mai spus, și în campionatul regular, din astfel de jocuri ai doar de pierdut dacă nu tratezi foarte serios meciul. Am pretenția de la jucătorii mei să nu fie relaxați și să tratăm serios jocul pe toată durata partidei. Le voi da o zi liberă în plus jucătorilor, dar totul depinde de cum vor arăta la jocul de vineri. O zi în plus vor primi doar dacă vom arăta bine pe tot parcursul meciului, nu doar pe momente. Vinerea Mare este o sărbătoare importantă în calendarul ortodox, o zi de suferință, de durere, dar apoi urmează zile de sărbătoare și de bucurie cu Învierea Mântuitorului”, a spus Dan Alexa, care a fost în pelerinaj la Muntele Athos imediat după meciul cu Progresul Spartac, profitând și de faptul că FC Brașov a stat în etapa 3.

Dan Alexa: ”Să câștigăm play-out-ul. Măcar atât”

FC Brașov a precizat că obiectivele pentru acest final de sezon sunt câștigarea grupei de play-out din care face parte, dar și evaluarea jucătorilor din lot.

”Îmi doresc mult să câștigăm play-out-ul. Măcar atât. Apoi vrem să facem și o evaluare a tuturor jucătorilor din lot pentru a face strategia pentru sezonul viitor”, a spus Alexa.

FC Brașov ocupă în acest moment locul 2 în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, cu 34 de puncte, fiind la un punct în spatele celor de la Concordia Chiajna (35 puncte). Sub ele sunt CSC Dumbrăvița, care are 30 de puncte, dar și trei meciuri jucate în play-out, dață de două, câte au primele două clasate. Concordia și FC Brașov sunt salvate matematic de la retrogradare.

FC Brașov e salvată matematic de la retrogradare, Unirea Constanța va retrograda, cel mai probabil, după jocul de la Brașov

În runda a 4-a, FC Brașov va juca vineri, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu ultima clasată Unirea Constanța (locul 7, 12 puncte), echipă care în primele trei runde din play-out a primit 18 goluri și a marcat doar de două ori.

Unirea, care în pierdut cu 0-2 acasă, la Clinceni, cu Dumbrăvița, a cedat cu 2-7 la Viitorul Pandurii Târgu Jiu și cu 0-9, acasă, cu Progresul Spartac, încă nu este retrogradată matematic, mai având șanse teoretice să prindă locul de baraj, de menținere, pe care se află acum Progresul Spartac (20 puncte). Cel mai probabil, va retrograda matematic după jocul cu FC Brașov.

Foto: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/special/colectia-tricouri-de-legenda-a-ajuns-si-la-brasov-tricoul-lui-cristi-vasc-a-fost-recuperat-tocmai-din-franta-mijlocasul-surprins-eu-nu-am-niciunul-din-perioada-in-care-a-19266481

https://liga2.prosport.ro/seria-1/paul-paturca-s-a-despartit-de-concordia-chiajna-si-a-ajuns-la-alta-echipa-din-liga-2-pentru-care-inca-nu-poate-juca-totul-s-a-intamplat-brusc-nu-m-am-asteptat-absolut-deloc-19266304

https://liga2.prosport.ro/seria-1/kirill-kirilenko-s-a-despartit-de-fc-brasov-19266239

https://liga2.prosport.ro/seria-1/antrenorii-echipei-fc-brasov-dan-alexa-si-stefan-grigorie-pelerinaj-la-muntele-athos-intalnire-ca-parintele-pimen-pastrati-legatura-cu-dumnezeu-19266206

Adi MARICA 13 Apr. 2023, 14:42 Liga 2
Pe aceeași temă