FC Brașov a câștigat în deplasare și la Târgu Jiu și și-a sigurat prezența la barajul pentru menținere în Liga 2. Călin Moldovan: ”O mare injecție de moral”

Mircea OGLINDOIU 23 Apr. 2022, 13:02 Liga 2

Fără punct acasă în meciurile din 2022, unul în sezonul regular și două în play-out, FC Brașov a bifat, vineri, la Târgu Jiu, a treia victorie consecutivă în deplasare și al cincilea joc în acest an afară fără eșec, după 2-1 cu Viitorul Pandurii.

Cu două etape înainte de finalul play-out-ului, echipa lui Călin Moldovan a scapăt de prima emoție: nu mai poate, matematic, retrograda direct în Liga 3. Va juca însă barajul pentru menținerea în Liga 2, cu Politehnica Timișoara.

FC Brașov a egalat după ce a fost condusă. Viitorul Pandurii a rămas în inferioritate numerică

Cu Viitorul Pandurii, în meciul din etapa a 5-a a play-out-ului Ligii 2, Grupa B, FC Brașov s-a impus cu 2-1, după ce a fost condusă, din minutul 34, când Alex Gîrbiță a pătruns pe partea stângă, i-a pasat lui Denis Brînzan, iar mijlocașul gazdelor a înscris cu un șut din 11 metri, în vinclu, balonul fiind ușor deviat. Brașovenii au egalat după doar patru minute, după ce lovitură de colț, de pe partea dreaptă, executată de Piper, l-a dus în eroare pe portarul Eftimie, ieșit neinspirat pe centrare, iar balonul l-a lovit efectiv în picior pe Ivan Fustar, în 6 metri, și mingea a intrat în poartă.

La scurt timp, practic la faza imediat următoare reluării jocului, Ricardas Sveicauskas a încercat să protejeze balonul la 20 de metri, Constantin a fost vigilent și i-a suflat balonul, iar fundașul lituanian, imprudent, l-a agățat din spate pe jucătorul Brașovului și a primit direct cartonaș roșu, pentru fault în postură de ultim apărător. Deși gazdele au protestat, arbitrul a arătat fără ezitare eliminarea.

Ivan Fustar a marcat de două ori pentru FC Brașov în victoria cu gorjenii

Ulterior, pe stadionul Municipal din Târgu Jiu s-a jucat pe contre, deși initiativa a aparținut mai mult oaspeților, care beneficiau de superioritate numerică, iar scorul final a fost stabilit de Ivan Fustar, în minutul 84, și tot după o greșeală a gorjenilor.

Fundașul central al FC Brașov a recuperat balonul la 22 de metri, dintr-un duel cu Țegle, a avansat și înscris cu un șut puternic, de la 16 metri, în stânga portarului.

Călin Moldovan: ”Această victorie înseamnă îndeplinirea primului obiectiv”

Călin Moldovan a declarat că victoria cu Viitorul Pandurii este una dreaptă și s-a declarat mulțumit de îndeplinirea primului obiectiv al echipei sale: participarea la barajul pentru evitarea retrogradării.

”În primul rând, această victorie înseamnă îndeplinirea primului obiectiv, la participarea sigură la barajul de rămânere în Liga a 2-a. Înseamnă o mare injecție de moral, înseamnă continuarea algoritmului în deplasare, acasă n-am reuşit să luăm niciun punct. Sperăm ca în următorul meci de acasă, fiindcă etapa viitoare vom sta, mă refer cu Astra, să câştigăm.

Înseamnă maturitatea unei echipe. Am ştiut să controlăm jocul, avantajul l-am avut pe jocul nostru, noi am forţat adversarul să greşească şi să primească un cartonaş roşu. Felicit băieţii pentru maturitatea de care au dat dovadă, pentru forța extraordinară de grup pe care au arătat-o din nou astăzi. Şi urez sărbători fericite tuturor celor care iubesc fotbalul! Consider că rezultatul este echitabil, fiindcă am mai avut ocazii de gol. Am mai avut om în plus și la Timișoara, dar, din cauza terenului, nu am putut construi”, a declarat Moldovan.

  • FC Brașov în victoria cu Viitorul Pandurii: Laur. Popescu – H. Popa (Drăgoi 58), Gherghe, Fustar, Dumbravă (cpt.) – Vas. Constantin (Andr. M. Lascu 88), Rz. Iorga, M. Burlacu, Piper, Angelov (Bg. Roșu 83), Negrean (Vl. Mihalcea 58). Rezerve neutilizate: Gârniță – Mitroi, Lambrinoc, El Azzouzi, Ad. Voicu.

FC Brașov va juca baraj de menținere în Liga 2 cu Poli Timișoara

Antrenorul Brașovului nu ia în calcul o eventuală desființare a retrogradatelor din Liga 1, Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni, deși, în această situație, echipa care pierde barajul de menținere în Liga 2 nu va mai retrograda în Liga 3.

”Din păcate, jucăm la baraj tot cu o echipă de tradiție, cu suporteri minunați, pe care îi apreciez foarte mult, o echipă dintr-un oraș mare, care ar trebui să fie în Liga 1, ca și noi, de altfel. Nu ne putem baza însă pe eventuale desființări, ci trebuie să ne câștigăm dreptul de a rămâne în Liga 2, pe teren”, a conchis Moldovan.

FC Brașov are 23 de puncte și și-a asigurat locul 5 în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, nemaiputând fi depășită de Unirea Constanța (locul 6, 18 puncte), însă nici trece peste Ripensia Timișoara (locul 4, 28 puncte).

În aceste contiții, FC Brașov va juca barajul de menținere în Liga 2 cu Poli Timișoara, clasata pe locul 5 în Grupa A a play-out-ului, iar meciurile vor avea loc în data de 14 mai, turul, respectiv 21 mai, returul, conform calendarului competițional stabilit de FRF la începutul sezonului. Ordinea meciurilor va fi stabilită ulterior, după încheierea play-out-ului.

Până atunci, FC Brașov mai are de disputat un singur joc în play-out, în ultima etapă, a 7-a, acasă cu Astra (locul 7, -1 punct). În runda a 6-a, formația lui Călin Moldovan va sta.

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-constanta-este-a-patra-echipa-care-retrogradeaza-matematic-din-liga-2-politehnica-timisoara-si-fc-brasov-vor-juca-barajul-de-mentinere-insa-l-ar-putea-disputa-degeaba-19228380

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-5-play-out-toate-cele-sase-meciuri-au-loc-astazi-de-la-ora-1100-ultima-echipa-retrogradata-si-cele-doua-care-merg-la-barajul-de-mentinere-pot-fi-decise-inainte-de-paste-19228273

 

 

 

Mircea OGLINDOIU 23 Apr. 2022, 13:02 Liga 2
Pe aceeași temă