FC Botoșani – FCM Bacău, trecut contra prezent!

16 May. 2012, 14:19 Liga 2
FC Botoșani - FCM Bacău,** trecut contra prezent!

Trecut contra prezent. Si invers. Meciul de astazi, dintre FC Botosani si FCM Bacau propune si un interesant duel la nivelul bancii tehnice. Antrenorul gazdelor, Costel Orac, a pregatit-o in doua rânduri pe FCM Bacau, in timp ce tehnicianul „galben-albastrilor”, Cristi Popovici, a antrenat-o, timp de doi ani si jumatate, pe FC Botosani. „Pentru mine, Botosaniul reprezinta a doua casa. M-am simtit foarte bine acolo, am fost foarte apreciat de botosaneni, cu care am ramas, de altfel, in relatii excelente. Sincer, ma incearca unele emotii inaintea acestui meci”, a declarat Popovici.

Serie pozitivă

FCM Bacau se deplaseaza la Botosani cu un moral excelent. Logic, de vreme ce in ultimele trei etape, Dobos si compania au acumulat sapte puncte: o remiza in compania liderei, Viitorul Constanta si doua victorii, cu CS Otopeni si Astra II Giurgiu. Autorul golului doi in partida cu Astra II, Gabi Boghian are convingerea ca formatia sa isi va continua seria pozitiva si pe terenul Botosaniului. „Ultimele evolutii ne-au dat mare incredere”, a explicat Boghian, care este un ex in partidei de azi. Trecutul sau botosanean (scurt, ce-i drept), nu l-a impiedicat insa pe „Boghi” sa inscrie in meciul direct din tur, de pe „Municipal”, incheiat cu scorul de 1-1.

Prioritar e jocul

Cristi Popovici spera, la rândul sau, intr-un rezultat bun la Botosani. Conditionat insa de o prestatie de calitate. In ton cu ultimele meciuri. „As minti daca as spune ca nu ne intereseaza si rezultatul, dar nu ne cramponam cu tot dinadinsul de el. Prioritar este jocul, care va fi unul curajos, ofensiv. Sunt convins insa ca, jucând bine, si rezultatul va fi de partea noastra”, a marturisit tehnicianul bacauan, care nu se confrunta cu suspendari sau accidentari, ceea ce inseamna ca FCM va alinia cea mai buna garnitura la Botosani.

Nervoși pe arbitraj

De partea cealalta, FC Botosani vine dupa o infrângere la limita (0-1) pe terenul Iasiului, care a declansat mânia antrenorului Costel Orac. „Arbitrul ne-a furat pe fata. A fost circ de la inceput pâna la sfârsit”, a rabufnit Orac. „La Iasi am avut un arbitraj rusinos”, a completat fundasul stânga al Botosaniului, Vali Bordeanu, si el un fost component al FCM Bacau la inceputul deceniului trecut. Partida din Copou a lasat si altfel de urme in tabara botosaneana: eliminat pentru doua cartonase galbene, Atudorei va absenta astazi, in partida contra „galben-albastrilor”, la fel ca si Axinte.

Cu bătaie lungă

FCM Bacau spera in evolutii bune in deplasare pentru a strânge un public numeros pe „Municipal” in ultima etapa

Jucatorii FCM Bacau se pregatesc de doua deplasari consecutive, insa sunt deja cu gândul la partida de acasa, cu Dunarea Galati, din ultima etapa a campionatului. „Galben-albastrii” spera in doua jocuri bune la Botosani si Navodari, care sa le aduca puncte, dar si un public cât mai numeros pe „Municipal”, la runda de final a sezonului. „Dorinta noastra este ca la ultimul meci al campionatului sa avem in tribune un public care sa depaseasca media de pâna acum. Cred ca daca vom avea evolutii apreciate in partidele cu FC Botosani si Sageata Navodari, atunci si numarul spectatorilor de la jocul cu Dunarea Galati va fi in crestere”, a opinat capitanul Bacaului, Marius Croitoru.

Presedintele FCM Bacau, Daniel Scânteie, s-a gândit si la câteva surprize pentru fani, cu ocazia ultimei partide a editiei 2011-2012. „Speram ca aceste surprize sa fie pe gustul suporterilor. Tinând cont ca jucam pe 2 iunie, ne dorim sa avem cât mai multi copii in tribune la meciul cu Dunarea Galati”, a punctat Scânteie.

Sursa: Deșteptarea

16 May. 2012, 14:19 Liga 2
Pe aceeași temă