FC Botoșani – CS Otopeni, meciul de retragere al lui Valeriu Bordeanu

Marius ANGHEL 23 May. 2013, 12:20 Liga 2
FC Botoșani - CS Otopeni,** meciul de retragere al lui Valeriu Bordeanu

 Meciul dintre FC Botoșani și CS Otopeni va fi ultimul pentru Valeriu Bordeanu. Fostul fundaș astânga al echipelor Steaua București, Rapid, Dinamo și Unirea Urziceni a decis să pună capăt carierei de jucător.

Două titluri de campion și aproape 30 de meciuri în cupele europene are în palmares cel mai titrat jucător botoșănean. În urmă cu doi ani a decis să vină la FC Botoșani și să fie atât jucător cât și antrenor secund.

Sâmbătă, va fi meciul de retragere pentru Valeriu Bordeanu. Va juca împotriva echipei CS Otopeni după care își va agăța ghete în cui și va pune accent pe cariera de antrenor.

„A venit ziua în care am decis să pun punct carierei de jucător de fotbal. Este o decizie grea. Un mare antrenor mi-a spus că în momentul în care te retragi, mori pentru prima dată. Au trecut doi ani de când sunt la Botoșani, au fost și clipe grele dar cel mai important pentru mine, totul a culminat cu o mare realizare, promovarea pe prima scenă a fotbalului românesc. Voi rămâne în staff-ul tehnic și voi contribui cu toate cunoștințele mele pentru ca FC Botoșani să fie o prezență constantă în liga I. Sâmbătă vor fi ultimele minute petrecute pe teren, în calitate de fotbalist. Rog suporterii să vină în număr cât mai mare pentru a sărbători această performanță dar și pentru a fi alături de mine”, a spus Valeriu Bordeanu care a recunoscut că în ultima perioadă i-a fost din ce în ce mai greu să se pregătească și în plus au mai apărut mici accidentări cu care nu a fost obișnuit în perioada de glorie.

„Jucam din ce în ce mai puțin. Nu prea am fost obișnuit cu acest lucreu de-a lungul carierei. La orice echipă am fost am jucat. Rar ieșeam din teren. Am și ajutat, pentru că am pus presiune pe jucătorul care a jucat în locul meu și a făcut-o din ce în ce mai bine. Florin Acsinte a crescut mult. Am avut și antrenamente în care mi-a fost greu, am avut și niște dureri cu care eu nu eram obișnuit. E important să știi când să te oprești. Poate am realizat mai mult decât meritam. M-am oprit odată cu realizarea acestei performanțe și m-am decis să urmez cariera de antrenor. Din februarie voi urma cursurile licenței Pro. Îmi doresc să realizez ca antrenor, cel puțin ce am realizat ca jucător”, a adăugat Vali.

Vali Bordeanu este decis să urmeze cariera de antrenor și spune că a avut șansa să lucreze cu tehnicieni foarte buni de la care a învățat multe lucruri. „Va fi greu, am mult de învățat dar nu mă văd fâcând altceva decât fotbal. Nu sunt genul copy paste. Am lucrat cu antrenori foarte cunoscuți și foarte buni. De la fiecare am luat câte ceva”, a mai spus Vali Bordeanu.

Cristi Popovici, antrenorul principal al FC Botoșani spune că Valeriu Bordeanu merită toată admirația pentru ceea ce a făcut ca jucător. „Și eu am trecut prin momentul ăsta. E un moment mai dificil dar trebuie să cântărești bine ceea ce urmează să faci. Vali a avut o carieră presărată cu evenimente foarte frumoase. A fost campiona de două ori cu Urziceni și Steaua, a jucat la echipe puternice. Are un trecut ca jucător, impresionant. E un moment prielnic pentru un astfel de eveniment. A reușit să facă parte din lotul cu care Botoșaniul a promovat și a scris istorie. Este îndrăgit de suporteri, e un nume, mai areși antecedentul tatălui său care a fost o figură proeminentă. E un jucător care merită toată admirația și îi urez multă baftă în cariera de antrenor. O să fie în continuare în staff-ul tehnic”, a spus Cristi Popovici care a precizat că nu a încercat să-l determine pe Vali să își continue cariera de jucător și că îi respectă decizia pe care a luat-o.

„E destul de dificil. El a ales foarte bine momentul. Se apropie de 37 de ani și e bine să te retragi în glorie decât să fie umbrită retragerea. E decizia lui. Important că s-a hotărât să facă pasul ăsta pentru că nu e deloc ușor”, a mai afirmat Cristi Popovici.

Sursa: Bt online

Marius ANGHEL 23 May. 2013, 12:20 Liga 2
Pe aceeași temă