FC Botoșani are șanse mici să debuteze acasă în Liga I!

Marius ANGHEL 22 May. 2013, 13:45 Liga 2
FC Botoșani** are șanse mici să debuteze acasă în Liga I!

 Șansele ca FC Botoșani să debuteze pe stadionul Municipal, în liga I, sunt din ce în ce mai mici. Abia în cursul zilei de luni a fost publicat pe SEAP anunțul privind licitația pentru desemnarea firmei ce se va ocupa de modernizarea Stadionului Municipal.

Această licitație va avea loc pe data de 3 iunie după care va urma o perioadă de șapte zile pentru contestații. În cazul în care vor fi mai multe firme la licitație și una dintre acestea va depune o contestație, FC Botoșani nu va putea juca nici măcar în etapa a trei pe Municipal. Chiar și în cazul în care nu vor exista contestații, șansele ca lucrările să se finalizeze până pe data de 10 iulie, termenul limită pentru licențierea stadionului Municipal, sunt mici.  

În cel mai fericit caz, lucrările pot începe în a doua jumătate a lunii iunie. În cele aproximativ trei săptămâni este greu de crezut că se vor extinde vestiarele, se vor monta turnicheții la căile de acces în stadion, se va monta sistemul de monitorizare video, se vor monta aproximativ 700 de scaune plus celelalte lucrări impuse prin regulamentul de licențiere.

„Îi asigur pe suporterii botoșăneni că sunt șanse covârșitoare să jucăm acasă în prima etapă. Sunt convins că cei de la federație (FRF), când vor veni pentru licențierea stadionului, vor ține cont că lucrările nu sunt sută la sută finalizate. Putem ține conferința de presă într-o facilitate improvizată. Vom pune accent pe camere de supraveghere și turnicheți. Vom face tot posibilul să le avem”, a afirmat viceprimarul Cosmin Andrei care a adăugat: „Până acum s-a făcut toată documentația pentru începerea licitației. Pe 3 iunie este deschiderea ofertelor. Va urma o perioadă de contestații de șase zile. Facem lucrurile absolut obligatorii urmând ca restul să le facem până la etapa a III-a. Vom pune toalete ecologice pentru a îndeplini acel criteriu de o toaletă la 250 de spectatori”.

Reprezentanții primăriei nu și-au dorit prea mult promovarea în liga I. Ei au așteptat finalul sezonului pentru a vedea dacă FC Botoșani promovează în liga I și abia apoi au început să se ocupe de investițiile în stadionul Municipal.

„Dacă FC Botoșani nu era pe un loc eligibil pentru a se califica în liga I, nu alocam acești bani. Am avut nevoie de certitudinea că această echipă ajunge în liga I. Dacă echipa se afla pe locurile 7-8 în momentul în care făceam bugetul, nu alocam niciun leu”, a mai spus viceprimarul.

Valoarea estimată a lucrărilor ce trebuie executate în stadionul Municipal este de 1,9 milioane de lei dar primăria va plăti în acest an doar 300.000 de lei, diferența urmând a fi achitată în următorii patru ani.

Iftime: „Dacă nu jucăm la Botoșani, eu nu mai stau la fotbal”

 Valeriu Iftime, principalul finanțator al FC Botoșani a anunțat că se retrage dacă primăria nu asigură condițiile pentru disputarea meciurilor de pe teren propriu, pe stadionul Municipal.

Omul de afaceri botoșănean susține că ar fi o greșeală foarte mare ca FC Botoșani să debuteze la Iași, în prima ligă. Asta ar însemna ca 5000-6000 de suporteri botoșăneni să nu își poată vedea favoriții la debutul în liga I și în plus s-ar pierde peste 50.000 de lei cât ar însemna încasările din bilete.  

„Dacă nu jucăm la Botoșani este cea mai mare greșeală. Dacă nu jucăm la Botoșani, eu nu mai stau la fotbal. Și așa îmi este greu. Dacă nu jucăm la Botoșani, nu pot să mai stau pentu că pierd în fiecare zi bani. Un meci la Botoșani, bine organizat, îți aduce niște venituri. Vine Steaua, Clujul și joci cu stadionul plin. Ai 5000 de plătitori și tot faci niște încasări. Vreau să intrăm într-o normalitate și oamenii care vin la stadion să susțină această echipă. Nu este echipa mea. Fiecare pas de acum înseamnă bani, presiune, gândul de a nu ne face de râs”, a spus Valeriu Iftime.

Sursa: Bt online

Foto: Eduard BLAGA

Marius ANGHEL 22 May. 2013, 13:45 Liga 2
Pe aceeași temă