FC Botoșani, aproape de desființare!

10 Dec. 2008, 10:43 Liga 2
FC Botoșani, aproape de desființare!

Dacă nu se va reuși vânzarea a cel puțin unul-doi jucători, FC Botoșani nu va putea continua și în retur. Valeriu Iftime, președintele Consiliului de Administrație al FC Botoșani susține că în momentul de față, clubul se confruntă cu mari probleme financiare.

 

Dacă inițial declarațiile președintelui Consiliului de Administrație al FC Botoșani, Valeriu Iftime, au fost privite cu suspiciune, între timp s-a dovedit că situația financiară a clubului este într-adevăr una critică. Cât privește viitorul echipei botoșănene, oficialul clubului s-a arătat sceptic spunând că șansele ca FC Botoșani să continue și în retur sunt mici.

 

În momentul acesta eu dau șanse puține echipei FC Botoșani să mai continue și în retur. FC Botoșani poate evolua în retur dacă fotbaliștii acceptă o diminuare de contract, pot spune chiar radicală sau pot evolua în retur în niște condiții pe care le putem stabili de comun acord. Le putem plăti același contract numai dacă există fonduri câștigate de FC Botoșani. Să gâsim doi-trei fotbaliști pe care să îi vindem și astfel să completăm bugetul clubului”, a spus Valeriu Iftime, care a mai precizat că și-ar dori să rămână în fotbal, numai că în acest moment nu își mai permite din pnct de vedere financiar.

 

„Eu nu sunt împotriva fotbalului. Mă doare inima să spun că nu mai este fotbal în Botoșani. Până acum nu am făcut fotbal din interes. Dacă făceam din interes, eram destul de abil să nu cheltui 900.000 de euro. Am făcut fotbal din plăcere. E o boală a oricărui microbist adevărat. Eu vreau să rămân în fotbal în Botoșani. Am spus că Elsaco nu mai are buget pentru a finanța FC Botoșani”, a adăugat oficialul botoșănean, care își dorește să vândă cel puțin unul doi jucători.

 

De altfel, Valeriu Iftime a și discutat cu câțiva impresari inclusiv fostul finanțator al FC Botoșani Ioan Sălăvăstru.

 

„Șansa este să avem o ofertă bună pentru un fotbalist. Eu cred că sunt fotbaliști pentru care care pot lua 100.000 de euro de la un club de divizia A sau chiar B. mă gândesc numai la Kone. Dacă lucrul acesta se va petrece, cu acești bani mai putem continua o perioadă”, a precizat Iftime.

 

12 miliarde cheltuite anual de acționarul majoritar

 

Conducerea clubului FC Botoșani consideră că la momentul actual, cheltuielile sunt foarte mari și că banii veniți de la Consiliul Local sunt insuficienți și că acționarul majoritar nu își mai poate permite să investească în continuare.

 

„Banii care țin de viața clubului și anume toată administrarea, banii antrenorilor, banii fotbaliștilor și aproximativ 60% din primele de joc, care în total înseamnă circa 12 miliarde pe an, au fost plătiți de către Elsaco. Ceilalți acționari sunt nesemnificativi. La momentul acesta, Elsaco nu își mai poate permite o asemenea finanțare, nu pentru că Elsaco ar muri azi sau mâine ci pentru că în condițiile acestea de criză în care nimeni nu știe ce se va întâmpla în viitor, nu poți bugeta o asemenea activitate. Eu aș vrea să joace FC Botoșani în retur”, a spus Valeriu Iftime, care a adăugat:

 

„Dacă nu vine cineva privat care să mai investească este greu, pentru că nu știu dacă Consiliul Local sau Consiliul Județean, pot finanța sută la sută o asemenea activitatea. Consiliul Local poate finanța un tip de cheltuieli, poate veni și Consiliul Județean care la fel poate finanța un tip de cheltuieli, dar există diferența ce trebuie acoperită”.

3 miliarde datorii la bugetul de stat

 

În afara datoriilor pe care le mai are la diverși furnizori, FC Botoșani mai are de achitat încă trei miliarde de lei vechi la bugetul de stat, sumă care în cazul în care nu va fi achitată, Keita și Simao nu vor mai putea fi folosiți în retur.

 

„Eu trebuie să dau la bugetul statului circa trei miliarde. Dacă nu dau acești bani la bugetul statului, nu îmi mai dă voie să fac acte la Oficiul migrației a străinilor pentru fotbaliști, tip Simao și Keita. Dacă vreau să îi prelungesc lui Kone la vară, din nou nu îmi mai dă voie. Pentru aceste acte trebuie un certificat de plată a obligațiilor către stat. Ca să dau acum trei miliarde, nu am banii”, a precizat Valeriu Iftime.

 

Articol scris de Răzvan Sauciuc

10 Dec. 2008, 10:43 Liga 2
Pe aceeași temă