Unirea Slobozia devine atractivă și pentru sponsori. Clubul, record de venituri din surse private

Andrei PASCU 27 Feb. 2024, 16:37 Liga 2
Unirea Slobozia devine atractivă și pentru sponsori. Clubul, record de venituri din surse private

Unirea Slobozia este o echipă stabilă din punct de vedere financiar, iar pentru acest sezon reușește să atragă cei mai mulți bani din sponsorizări, peste ce a reușit în stagiunile trecute.

În anul fotbalistic precedent, ialomițenii au reușit să aducă aproximativ 300.000 de euro din alte surse decât cele publice, iar pentru 2023-2024 suma aproape s-a dublat. Conform lui Ilie Lemnaru, președintele Unirii Slobozia, veniturile la final de stagiune competițională actuală vor fi de aproximativ 500.000 de euro.

Unirea Slobozia atrage jumătate de milion de euro din sponsorizări private

Până acum, în prima parte a sezonului de Liga 2, în perioada iulie – decembrie 2023, Unirea Slobozia a atras în conturi, de la diferite entități private, în jur de 250.000 de euro. Ilie Lemnaru se așteaptă, mai ales pentru că Unirea Slobozia s-a calificat și matematic în play-off, să mai încaseze 250.000 de euro, iar suma totală să fie în jurul a jumătate de milion de euro.

Din datele conducătorului, Unirea Slobozia, per total, cu toate sursele de venit și finanțări, are undeva la al 10-lea buget din Liga 2.

Din sponsorizări ajungem la aproximativ 500.000 de euro. În prima parte a sezonului, iulie – decembrie, am strâns undeva la 250.000 de euro. E cel mai bun sezon ca venituri din sponsorizări private, ce am atras. Sezonul trecut a fost cam la 300.000 de euro.

Dar, sezonul trecut am fost în play-out și nu am mai încasat la fel de bine. Acum avem un culoar, suntem în play-off. Noi, Unirea Slobozia, cred că avem cam al 10-lea buget total din Liga 2, cu tot ce încasăm de la Consiliul Județean și din sponsorizări”, a spus Ilie Lemnaru pentru Liga2.ro.

Un milion de euro pentru Unirea Slobozia din partea CJ Ialomița, pentru sezonul 2024-2025

Unirea Slobozia va beneficia și în următorul sezon, 2024-2025, fie că va fi în Liga 2, fie că va fi în SuperLiga României, de sprijin din partea Consiliul Județean Ialomița. Autoritățile județene pun la dispoziție, prin ”Programul de Sprijin al Sportului de Performanță”, 8.4 milioane de lei.

Unirea Slobozia va primi și de această dată un procent important din sumă, undeva la echivalentul a aproximativ 1.2 milioane de euro, la fel ca și până acum. De altfel, Unirea Slobozia are șanse mari să promoveze în SuperLiga României la finalul acestui sezon de Liga 2. Conducerea începe, deja, să se gândească la ce presupune un astfel de obiectiv, cel mai important din istoria clubului dacă va fi bifat.

Lucrări de infrastructură la stadionul din Slobozia

Ialomițenii nu au cele mai bune condiții din Liga 2, așa că încep să stabilească anumite detalii pentru ce va urma din vară, în cazul în care vor duce obiectivul la bun sfârșit. E vorba de lucrări de infrastructură la actualul teren de joc, dar și punerea la dispoziție a unui teren de antrenament.

Punctual, stadionul din Slobozia va intra într-un proces urgent de modernizare, dar după ce va fi aprobat un buget din partea municipalității. Este prevăzută o sumă de 500.000 de euro pentru astfel de lucrări, care prevăd, printre altele, refacerea suprafeței de joc, sistem de încălzire a gazonului, dar și un sistem automatizat de irigare și montarea unei piste de tartan.

Va avea o responsabilitate și Consiliul Județean Ialomița, care a introdus o finanțare de puțin peste jumătate de milion de euro pentru modernizarea unui teren pe care echipa lui Adrian Mihalcea să se antreneze.

În tot acest timp, pentru ca gazonul stadionul din Slobozia să fie protejat, echipa desfășoară ședințele de pregătire pe terenurile unor formații din comunele apropiate.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Unirea Slobozia

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-robert-ilyes-dupa-fk-miercurea-ciuc-cfc-arges-2-1-19301041

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-l-a-prezentat-pe-brazilianul-francisco-anderson-19301045

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-corvinul-hunedoara-si-unirea-slobozia-sunt-matematic-in-play-off-ul-ligii-2-19300977

https://liga2.prosport.ro/liga-3/enrichi-finica-a-semnat-cu-stiinta-miroslava-19301037

Andrei PASCU 27 Feb. 2024, 16:37 Liga 2
Pe aceeași temă