Farul va colabora cu Viitorul pentru a-și redresa „corabia”!

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 08 Nov. 2012, 15:18 Actualizat: 08 Nov. 2012, 16:49 Liga 2
Farul va colabora cu Viitorul  pentru a-și redresa „corabia”!

A mai rămas puțin din turul Ligii II, iar FC Farul este pe ultimul loc. Lucrurile nu vor rămâne așa, spun oficialii grupării de la malul mării, care afirmă că s-au pus deja bazele unui plan de ieșire din „criza de puncte”. În acest proiect misterios este implicat și finanțatorul Viitorului Constanța, Gheorghe Hagi.

Este clar că ceva nu merge bine în vestiarul celor de la FC Farul Constanța. Echipa scade de la meci la meci, iar victoriile – rare – au devenit o sărbătoare pentru „marinari”, atunci când se ivesc. Din această cauză, conducătorii clubului au decis să ia măsuri.

Având în vedere recentele colaborări cu cei de la Viitorul, FC Farul a decis să apeleze la fostul internațional Gheorghe Hagi pentru a putea scăpa de probleme. Astfel, este foarte posibil, din această iarnă, să vedem tineri jucători în lotul Farului „produși” chiar la Ovidiu.

„S-a făcut o discuție de principiu, ea va fi aprofundată și sperăm să fie o colaborare de bun augur pentru ambele grupări. Vom avansa discuțiile la sfârșitul turului. Prima soluție este să câștigăm meciul de sâmbătă (n.r. – cu Unirea Slobozia), este soluția cea mai la îndemână. Știți cum se spune în fotbal, cel mai greu meci este cel care urmează. Vrem să câștigăm acest meci și pe cele din următoarele jocuri care au mai rămas din tur, să acumulăm puncte, să ieșim din subsolul clasamentului, iar din iarnă, să facem o analiză pertinentă, la obiect, să vedem unde s-a greșit și să redresăm «corabia»”, a declarat președintele FC Farul, Marcel Lică.

Vor fi restructurări

Pentru jucătorii Farului, termenul limită în care se mai pot afirma bate la ușă. Mulți dintre ei au lăsat un gust amar în urma acestui tur, iar păstrarea acestora în lot depinde de evoluția lor în cele câteva meciuri care au mai rămas de jucat.

„Sunt jucători profesioniști, maturi, se duc acolo unde sunt solicitați. Ei știu bine că vor fi restructurări. La unii se va renunța, alții vor dori să plece, așa este peste tot. Fiecare trebuie să-și facă o analiză, să vadă dacă randamentul lui a fost bun, astfel încât clubul să-i propună o prelungire a șederii”, ne-a mai spus Marcel Lică.

Bugetul de mâncare, cât la alții de salarii

Dacă la rezultate nu excelează, la condiții de pregătire și găzduire, FC Farul e pe primul loc! Elevii lui Alin Artimon servesc trei mese pe zi și au toate condițiile de antrenament asigurate. Oare să fie prea osteniți de la atâta mâncare încât să nu mai poată duce un meci de la cap la coadă?

„Vă spun sincer că sunt mulți bani față de alte echipe. Ne-a bătut Suceava, o echipă în care jucătorul cu cel mai mare salariu încasează 2.500 lei, bani pe care nu-i mai luase de trei luni! Aici au salarii mari și tot pe mine mă acuză. Eu le ofer toate condițiile. Au mai venit jucători de Liga I și mi-au zis: «Noi nu am avut trei mese pe zi la nicio echipă». Știți ce înseamnă 40 de meniuri pe zi? Alții, cât cheltuim noi pe mâncare, atât au ei bugetul pentru salarii”, a precizat finanțatorul Giani Nedelcu.

Sursa: Cuget Liber

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 08 Nov. 2012, 15:18 Actualizat: 08 Nov. 2012, 16:49 Liga 2
Pe aceeași temă