Farul se concentrează doar pe partida cu Fotbal Comuna Recea, după victoria la ”masa verde” cu ”U” Cluj. Ce au declarat Ianis Zicu și Paul Antoche despre victoria de la comisii și jocul cu maramureșenii

Răzvan STÎNGĂ 12 Mar. 2021, 14:36 Liga 2
Farul se concentrează doar pe partida cu Fotbal Comuna Recea, după victoria la ”masa verde” cu ”U” Cluj. Ce au declarat Ianis Zicu și Paul Antoche despre victoria de la comisii și jocul cu maramureșenii

Farul s-a liniștit după ce a primit cele trei puncte, pentru partida cu Universitatea Cluj, care nu s-a mai jucat anul trecut, în etapa a 11-a. Se află pe o poziție de play-off, grație succesului la ”masa verde”. Ianis Zicu a vorbit pe seama acestui subiect înaintea jocului cu Fotbal Comuna Recea, din etapa a 19-a.

Ianis Zicu: ”Punctele sunt de când a fost situația respectivă, din urmă cu trei luni, doar că s-a tergiversat” 

Antrenorul a lăsat de înțeles că verdictul amânat nu a influențat starea de spirit din jurul echipei, deși zilele trecute afirma că Farul nu este dorită în play-off-ul Ligii 2 și de aceea se tot amână decizia din partea autorităților competente. A remarcat din nou acest aspect, că s-a dorit ca echipa din Constanța să fie cât mai jos în clasament, sub primele șase locuri.

Acum, Farul se pregătește strict pe meciul cu Fotbal Comuna Recea.

Este o situație schimbată, strict pentru că acum apar punctele în clasament. Din punctul meu de vedere, nu s-a schimbat cu nimic, clasamentul este acesta și punctele sunt de când a fost situația respectivă, din urmă cu trei luni, doar că s-a tergiversat. Din fericire, în sfârșit, am primit decizia oficială și mă bucur, pentru că s-a încercat pe toate căile probabil să nu primim aceste puncte la timp, tocmai pentru a fi jos în clasament.

Am spus lucrul acesta și săptămâna trecută. Acum, că s-a încheiat această situație, lucrurile sunt la fel, adică trebuie să câștigăm meciul de sâmbătă cu Recea”, a declarat Ianis Zicu, citat de FC Farul Constanța.

Ianis Zicu se teme de Fotbal Comuna Recea, după începutul bun de an al maramureșenilor 

Referitor la partida cu Fotbal Comuna Recea, Ianis Zicu a analizat cât a putut jucătorii adversarei și a ajuns la concluzia că Farul va avea, cu siguranță, mult de tras pentru cele trei puncte. Maramureșenii au obținut rezultate pozitive în acest an, sub comanda lui Florin Fabian. Nu au pierdut și, mai mult, etapa trecută au învins Universitatea Cluj la Recea, cu 1-0.

În același timp, Zicu se gândește din ce în ce mai mult la play-off, mai ales că sezonul regular se va termina foarte curând.

O partidă foarte grea, întâlnim un adversar care a arătat o formă bună și în finalul anului trecut și în acest început de an, nu au pierdut până acum. Au un moral bun, au bătut U Cluj acasă și, cu siguranță, va fi o partidă foarte grea. Au jucători tineri, foarte mulți, care aleargă extraordinar de mult, sunt pregătiți ca să facă totul pentru a nu pierde partida și sunt convins că va fi dificil.

M-am uitat doar la partida cu Mioveni, pentru că au jucat pe un teren decent. La meciul cu U Cluj, sincer, am văzut doar în direct, dar nu am mai stat să analizez partida, pentru că terenul era sub orice critică și jocul are de suferit în momentele acelea. Am tras concluziile pe care trebuie să le trag, după meciul de la Mioveni.

Când începi un campionat, așa cum am învățat în atâțea ani de fotbal, ajungi într-un astfel de moment și este bine că am ajuns, cu două etape înainte de finalul sezonului regular, să depindem doar de noi. Este lucrul cel mai important și mă bucur că, în acest moment, suntem singurii care putem să decidem dacă avem față de play-off sau nu.

Nu ar trebui să fie un moment decisiv pentru viitorul echipei. Trebuie să fie un moment decisiv pentru actualul sezon. Viitorul echipei și istoria de 100 de ani nu trebuie să se schimbe de la o zi la alta, în funcție de un rezultat. Echipa trebuie să-și continue mersul, indiferent că sunt eu aici sau sunt alți jucători. Echipa trebuie să meargă înainte pentru că este echipa fanion a orașului și ar fi păcat să catalogăm drept momente decisive astfel de meciuri”, a declarat Ianis Zicu, cu privire la partida cu Fotbal Comuna Recea și la play-off.

Paul Antoche: ”Va fi un joc destul de greu, este o echipă arțăgoasă, bine organizată și nu va fi ușor” 

La conferința de presă premergătoare jocului cu Fotbal Comuna Recea a participat și Paul Antoche. La fel ca ”principalul”, a remarcat importanța victoriei și, implicit, a celor trei puncte cu Fotbal Comuna Recea, în conextul finalului de sezon regular, care rămâne unul deschis și așa va fi până după ultima etapă.

Avem o singură opțiune la meciul acesta, doar victoria. Ne gândim doar la cele trei puncte, trebuie să facem tot posibilul să le obținem și să ne consolidăm poziția aceasta în primele șase locuri. Recea a obținut două egaluri și o victorie cu echipe bune ale campionatului, sunt într-o formă destul de bună, dar nu avem decât o singură variantă. Trebuie să dăm maximum, să dăm mai mult decât am dat la toate meciurile de până acum, ca să ieșim victorioși din această partidă.

Cu siguranță, va fi un joc destul de greu, este o echipă arțăgoasă, bine organizată și nu ne va fi ușor. Dar, până la urmă, noi suntem Farul, trebuie să dovedim că merităm să fim în primele șase și trebuie să câștigăm acest joc”, a declarat Paul Antoche, care a remarcat și importanța faptului că Farul stă doar la mâna ei acum și la rezultatele pe care le va obține în ultimele meciuri.

Este foarte bine când depinzi doar de tine. Mai avem două finale și sperăm să facem 6 puncte. Într-adevăr, suntem neînvinși în 2021. Ne pare rău pentru că puteam să obținem și mai multe puncte, cu puțină atenție. Până la urmă, nu mai contează ce a fost, contează doar ce va fi în aceste două meciuri, din care sperăm să obținem maximum.

Cu siguranță, suporterii așteaptă mult dorita calificare în play-off, apoi vor aștepta și promovarea, mult dorită de foarte mult timp. Primul obiectiv pe care îl avem este această clasare în primele șase locuri, apoi vom aborda altfel play-off-ul.

Orice punct contează. Și la Slatina, nu vreau să mai comentez ce a fost, dar poate că, la final, cu acel punct vom fi în primele șase. Vor fi în continuare meciuri echilibrate în aceste trei runde, echipele din față vor juca între ele și, atunci, orice punct va conta pentru fiecare echipă. Este foarte strâns clasamentul de la locul 12 în sus. O victorie te poate urca 5-6 locuri, o înfrângere, la fel, te poate coborî în clasament”, a mai transmis jucătorul Farului.

Farul mai are două jocuri în sezonul regular al Ligii 2 

Pe lângă jocul cu Fotbal Comuna Recea, din etapa a 19-a a Ligii 2, de sâmbătă, de la ora 11:00, Farul va mai juca împotriva actualului lider al campionatului, U Craiova 1948 SA, în deplasare.

Farul închide grupul echipelor care ocupă locurile de play-off acum, cu 28 de puncte după 17 meciuri. Imediat sub ea se află Viitorul Pandurii, cu același punctaj dar cu un meci mai puțin. Imediat peste Farul se clasează Dunărea Călărași, tot 28 de puncte și tot cu un meci în minus.

Foto: Răzvan Păsărică/ Sport Pictures și FC Farul Constanța
Video: FC Farul Constanța

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-a-reactionat-dupa-ce-a-pierdut-la-masa-verde-meciul-nedisputat-cu-farul-ardelenii-dau-vina-pe-frf-ca-influenteaza-lupta-pentru-play-off-ul-de-promovare-cat-19173926

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reactia-lui-costel-enache-dupa-ce-u-cluj-a-pierdut-la-masa-verde-cu-farul-antrenorul-e-dezamagit-19173853

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-farul-castiga-la-masa-verde-meciul-nedisputat-nici-la-reprogramare-cu-u-cluj-clasamentul-ligii-2-sufera-modificari-importante-cu-trei-etape-inainte-de-fi-19173809

 

Răzvan STÎNGĂ 12 Mar. 2021, 14:36 Liga 2
Pe aceeași temă