Farul, primul club din Liga 2 care anunță că a primit certificarea pentru sezonul următor. Comunicatul constănțenilor

Răzvan STÎNGĂ 14 Jul. 2020, 19:10 Liga 2
Farul, primul club din Liga 2 care anunță că a primit certificarea pentru sezonul următor. Comunicatul constănțenilor

Clubul Farul a anunțat marți, 14 iulie, că a primit aviz pozitiv din partea Federației Române de Fotbal și poate evolua în Liga 2 și în anul fotbalistic următor. Echipa finanțată de Ciprian Marica a precizat că îndeplinește toate criteriile care privesc înscrierea în sezonul 2020/2021. Înscrierea în noua ediție de campionat expiră la 20 iulie.

Farul: ”Vestea este cu atât mai importantă cu cât vine într-o perioadă dificilă pentru toate cluburile”

Comisia de Certificare a constatat că Farul se pliază cerințelor de participare prevăzute în articolul 12 din Regulamentul de Certificare și poate lua startul în Liga 2.

”Este oficial! Clubul nostru a trecut examenul pentru înscrierea în viitorul sezon al Ligii a 2-a, îndeplinind toate cerințele necesare conform regulamentului Federației Române de Fotbal. Vestea este cu atât mai importantă cu cât vine într-o perioadă dificilă pentru toate cluburile din fotbalul românesc, cauzată de pandemia de COVID-19. Astfel, pe adresa clubului nostru a sosit astăzi comunicarea oficială din partea FRF prin care se confirmă că FC Farul Constanța îndeplinește condițiile pentru a participa la ediția 2020/2021 a Campionatului Național Liga a 2-a. Decizia a fost luată de Comisia de certificare a îndeplinirii condițiilor minime de participare în competiție, care a analizat documentația depusă de conducerea administrativă a clubului nostru, constatând că sunt respectate prevederile articolului nr. 12 din cadrul regulamentului de certificare”, se arată în comunicatul emis marți de Farul.

Farul a adus trei jucători și a renunțat la 11 

Farul se pregătește temeinic pentru debutul în următorul sezon, fiind echipa care a făcut cele mai multe anunțuri cu privire la construirea unui lot competitiv, cu ajutorul căruia speră să obțină promovarea în Liga 1 în 2021. Până în acest moment, constănțenii se pot lăuda cu trei transferuri: mijlocașii Marius Chindriș (29 de ani, ex Viitorul Șelimbăr), Vlad Șerbănescu (18 ani) și Aurel Pirciu (18 ani), ultimii doi împrumutați de la FCSB.

Mai mult, Farul a și prelungit contractele mai multor jucători pe care antrenorul Ianis Zicu s-a bazat și în stagiunea ”înghețată” de la locurile 7 în jos, din cauza pandemiei de COVID-19. Alexandru Stoica (23 de ani), Antonio Cruceru (23 de ani), Paul Antoche (27 de ani), Ionuț Ursu (31 de ani) și Ștefan Cană (19 ani) vor continua la Farul.

Locul 10 în sezonul trecut ”înghețat” din cauza pandemiei, Farul s-a despărțit de un număr important de jucători. Până acum, 11 componenți ai lotului au plecat, fie pentru că nu au mai fost doriți, nu au mai fost lăsați sub formă de împrumut ori nu au mai dorit să continue cu ”marinarii”. Baudouin Kanda, Alexandru Nicola, Ionuț Stoica, Iulian Carabela, Daniel Toma, Dimciu Halep, Mihailo Mitrov, Laurențiu Ardelean, Tudor Moldovan, Mădălin Martin și Vlad Muțiu sunt aceștia.

Foto: FC Farul Constanța

https://liga2.prosport.ro/seria-1/farul-continua-seria-transferurilor-marinarii-au-adus-inca-un-mijlocas-de-la-fcsb-19139107

https://liga2.prosport.ro/seria-1/farul-anunta-noi-schimbari-in-lot-tiberiu-curt-vor-mai-fi-cateva-nume-noi-de-jucatori-constantenii-au-perfectat-un-singut-transfer-pana-acum-19138374

Răzvan STÎNGĂ 14 Jul. 2020, 19:10 Liga 2
Pe aceeași temă